ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ!

Περίληψη:
Η Ιόλη σπουδάζει στη Νομική Αθηνών, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της, γνωστού μεγαλοδικηγόρου. Συνεσταλμένη αλλά παθιασμένη, ονειρεύεται τη μέρα που θα αρχίσει να ασκεί το επάγγελμα που αγαπά όσο τίποτε άλλο, επιτελώντας λειτούργημα και όχι στοχεύοντας στο χρήμα ή στην αναγνώριση.
Και μια μέρα, ενώ βρίσκεται στη Σχολή, το βλέμμα της θα μαγνητίσει ένας μυστηριώδης άντρας. Δίχως να μπορεί να εξηγήσει το πώς και το γιατί, παθαίνει εμμονή μαζί του, σκεπτόμενη συνεχώς το μελαγχολικό του βλέμμα. Η Ιόλη δεν θ’ αργήσει ν’ ανακαλύψει ότι ο νεαρός αυτός λέγεται Στέφανος, και ύστερα από δική της πρωτοβουλία, οι δύο νέοι πολύ σύντομα θα έρθουν κοντά.
Ωστόσο, ο Στέφανος βασανίζεται από τους προσωπικούς του δαίμονες κι ένα μεγάλο μυστικό, το οποίο ξέρει πως δεν θα μπορεί να της το κρατήσει κρυφό για πάντα. Ένα μυστικό που δεν θα τους επέτρεπε να είναι μαζί, αφού μια τέτοια σχέση αποτελεί ταμπού.
Κι όμως, η Ιόλη αποφασίζει ν’ ακολουθήσει την καρδιά της και να διεκδικήσει το δικαίωμά της να είναι μαζί του, με αποτέλεσμα οι δυο τους να χαράξουν τελικά μια κοινή πορεία. Μια πορεία που θα τους οδηγήσει σε αλλεπάλληλους αγώνες, ώστε να αποκτήσουν όλα εκείνα που ο κοινωνικός περίγυρος και οι νόμοι ενός κράτους που βαλτώνει πιστεύουν πως δεν αξίζουν να έχουν. Μια πορεία που θα αποδειχτεί επίπονη, μα ταυτόχρονα και συγκλονιστική.

Γιατί, όταν ξέρεις ν’ αγαπάς, ξέρεις να δίνεσαι, να θυσιάζεσαι και να παλεύεις ενάντια σε όλους και σε όλα…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΩΝ BEST SELLER: ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ & ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙΣ,
ΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Έπαινοι:
Ένα δυνατό βιβλίο που δεν φοβάται να αγγίξει δύσκολα κοινωνικά ζητήματα. Η Ιόλη της Γιώτας Παπαδημακοπούλου μάς δίνει μαθήματα ζωής και μας υπενθυμίζει πως όταν η καρδιά είναι καθαρή, ξέρει να δείχνει πίστη, να αγαπά και να αγωνίζεται!

Δήμητρα Ιωάννου (Συγγραφέας)

Η Γιώτα Παπαδημακοπούλου επιστρέφει με ένα βιβλίο πρόκληση. Δίχως να φοβάται, καταπιάνεται με ένα θέμα ταμπού και αποδεικνύει πως οι αληθινοί συγγραφείς ξέρουν να παράγουν Τέχνη δίχως να σκιάζονται από προκαταλήψεις. Ένα βιβλίο που χαρακτηρίζεται από Ανθρωπιά και Αγάπη και σε αναγκάζει να δεις τη ζωή με άλλο μάτι.

Νατάσα Γκουτζικίδου (Συγγραφέας)

Έχοντας με τον πρωταγωνιστή του βιβλίου κάποια κοινά βιώματα, βιώματα για τα οποία δεν μιλάμε και δεν διαβάζουμε αρκετά, και όντας ένας άνθρωπος που αφιερώνω μεγάλο μέρος της ζωής μου στο να σπάμε τη σιωπή γύρω από θέματα που ακόμη, δυστυχώς, θεωρούνται ταμπού, δεν μπορώ παρά να χαίρομαι όταν αυτά θίγονται σε ένα βιβλίο. Όταν, μάλιστα, η συγγραφέας του τα θίγει με τέτοια ευαισθησία και αγάπη, όταν ρίχνει λίγο φως σε ένα θέμα που καλύπτεται συχνά από σκοτάδι, χαίρομαι διπλά. Μακάρι όσες και όσοι το διαβάσουν να πάρουν μια ιδέα του τι πραγματικά σημαίνει να αγαπάς.

Ζακ Κωστόπουλος (Αρθρογράφος και ακτιβιστής σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων)

Otan Ksereis N agapas_for print

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:
Η Γιώτα Παπαδημακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 όπου και ζει μέχρι σήμερα μαζί με το σύζυγό της. Είναι η δημιουργός και διαχειρίστρια του site «Το μεγαλείο των τεχνών», το οποίο, στην αρχική του μορφή, ψηφίστηκε ως το καλύτερο blog για το 2012. Αρθρογραφεί σε ποικίλα ηλεκτρονικά έντυπα, ανάμεσα στα οποία και το culturenow.gr, στο οποίο υπογράφει με την ιδιότητα της βιβλιοκριτικού. Παράλληλα, συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα αλλά και με πρακτορεία του εξωτερικού στο τμήμα αξιολόγησης βιβλίων προς έκδοση, ενώ απασχολείται και ως ραδιοφωνική παραγωγός.
Ζει και αναπνέει για τη Λογοτεχνία… και για το γιο της.

Τον Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ το πρώτο της μυθιστόρημα, «Ξεπεσμένοι Άγγελοι». Τον Δεκέμβριο του 2013, και πάλι από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ, κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά της, με τίτλο «Μη με ξεχάσεις».

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:
http://giota-papadimakopoulou.blogspot.gr
[email protected]