Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ τον Βασίλη Αλεξάκη, έναν από τους σημαντικότερους έλληνες συγγραφείς.

Ο Βασίλης Αλεξάκης, εγκατεστημένος στο Παρίσι από το 1968, όπου δούλεψε ως δημοσιογράφος και κριτικός βιβλίου, εξοικειώθηκε με τη γαλλική γλώσσα στην οποία άρχισε να γράφει τα βιβλία του. Μοιράζοντας τη ζωή του για δεκαετίες ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι, ο Αλεξάκης γράφει και μεταφράζει ο ίδιος τα βιβλία του. Έργα του έχουν εκδοθεί, εκτός από τη Γαλλία και την Ελλάδα, στη Γερμανία, την Ισπανία, την Αρμενία, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Πολυβραβευμένος, έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το βραβείο Medicis, το βραβείο Αλμπέρ Καμύ, και το 2007 με το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας για το έργο του μ.Χ. Αγαπημένος του ελληνικού αναγνωστικού κοινού, αλλά και της λογοτεχνικής κριτικής, φέρει τη σφραγίδα του έμπειρου έλληνα συγγραφέα που έχει ζήσει σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και έχει μάθει να συνομιλεί με ένα κοινό ευρύτερο από το ελληνόφωνο, κάτι που αναγνωρίζει κανείς αμέσως στο έργο του.

Σύντομα πρόκειται να επανεκδοθούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σημαντικά παλιότερα μυθιστορήματά του, ενώ θα εκδοθεί το νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί ήδη στη Γαλλία με τον τίτλο La Clarinette, αλλά δεν έχει ακόμη εκδοθεί στα ελληνικά.

Μείνετε συντονισμένοι στο site μας www.metaixmio.gr και στις σελίδες μας στο fb και στο twitter. Θα ακολουθήσει σύντομα λεπτομερής ενημέρωση για τον χρόνο έκδοσης των βιβλίων.

alexakhs