«Στοιχειώδες, απλούστατο, πανεύκολο, αγαπητέ μου Γουότσον»!

Ο βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Άντριου Λέιν,
με πάνω από είκοσι βιβλία στο ενεργητικό του,
επισκέπτεται την Αθήνα για μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό,
συζητώντας για τον Σέρλοκ Χολμς,
τον διασημότερο ντετέκτιβ στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας.
Χρησιμοποιώντας τα λιγοστά στοιχεία που παρείχε ο δημιουργός του,
σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ,
ο συγγραφέας κατόρθωσε να συνθέσει με συνέπεια
τον νεαρό χαρακτήρα του Σέρλοκ.

Ο Άντριου Λέιν θα συνομιλήσει
με τον μεταφραστή των βιβλίων του Ανδρέα Μιχαηλίδη,
το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, στη 1 το μεσημέρι,
στο Μικρό Παλλάς (Αμερικής 2, Στοά Σπυρομήλιου-City Link).

Θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά
τον «πατέρα» του νεαρού Σέρλοκ Χολμς!

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί η συναρπαστική σειρά βιβλίων του Άντριου Λέιν που αφορά τα εφηβικά χρόνια του Σέρλοκ με τον γενικό τίτλο Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς. Οκτώ περιπέτειες του Χολμς που διαβάζονται μονορούφι εισάγοντας τον αναγνώστη στον κόσμο του και στη σκέψη του όταν ήταν έφηβος.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ

«Η γραφή του Λέιν είναι λεπτομερής, γεμάτη σκηνές εξαιρετικού τρόμου… Ένας κόσμος γεμάτος σκιώδεις συνομωσίες και καταχθόνιες ομάδες που έχουν εκπροσώπους παντού…. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ένα ιδιαίτερα απολαυστικό δώρο για εκκολαπτόμενους ντετέκτιβ».
Daily Telegraph

«Ο Κόναν Ντόιλ ήξερε πώς να αφηγηθεί μια εξαιρετικά καλή ιστορία, αναμφίβολα το ίδιο ξέρει και ο Άντριου Λέιν. Γράφει με ευχέρεια, εισάγοντας τους χαρακτήρες του με στιλ και χιούμορ, δεν βάζει περιττές σκηνές ούτε ξοδεύει λέξεις: αξιοθαύμαστες αρετές για έναν συγγραφέα και ακόμα περισσότερο απαραίτητες για κάποιον που γράφει για πιο νεανικό κοινό».
Crime Review

«Ο Λέιν καταφέρνει να δημιουργήσει ένα αμάλγαμα της χαρακτηριστικής, λογικής βεβαιότητας του Σέρλοκ Χολμς με την αμηχανία του εφήβου… Ένας απειλητικός αντίπαλος και οι απρόβλεπτες ανατροπές δημιουργούν μια ελκυστική σειρά, που θα κάνει τους αναγνώστες να διαβάζουν το ένα βιβλίο μετά το άλλο, δίχως σταματημό».
School Library Journal

«Πλούσια σε λεπτομέρειες της ιστορικής περιόδου, η σειρά δίνει μια πρώτη γεύση από τη συλλογιστική ευφυΐα του Σέρλοκ και ανοίγει ένα παράθυρο στην οικοδόμηση του χαρακτήρα του».
Sunday Times (London)

«Η μαεστρία με την οποία ο Λέιν παρουσιάζει τις (μελλοντικά χαρακτηριστικές) μεθόδους του Σέρλοκ είναι εκπληκτική… Τα βιβλία προσπαθούν να απελευθερώσουν τον Χολμς από τις προκαταλήψεις του δημιουργού του, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των θιασωτών του διάσημου ντετέκτιβ – και του είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό».
New York Times Book Review