Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος η παρουσίαση του βιβλίου «Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ» της φιλολόγου Κατερίνας Λιβιτσάνου – Ντάνου.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Κοινωφελής ΕπιχείρησηΔήμου Αγρινίου και οι εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ . Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η αίθουσα ήταν κατάμεστη από φίλους του βιβλίου.

Το συντονισμό έκανε ο φιλόλογος Λίνος Υφαντής, που προσφώνησε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στους ομιλητές, ενώ τόνισε συγκινημένος ότι δυόμισι χρόνια πριν παρουσίασε με τον αείμνηστο καθηγητή Αθανάσιο Παλιούρα (ήταν η τελευταία του δημόσια εμφάνιση) το «Αγκαλιά από κιμωλία», προηγούμενο έργο της κ. Λιβιτσάνου, στην ίδια αίθουσα. Χαιρετισμό απηύθυναν: η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος της ΚΕΔΑ Μαρία Παπαγεωργίου, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μίλτος Ζαμπάρας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αδάμης Ευθύμιος.

Για το βιβλίο μίλησαν: οι φιλόλογοι Ελένη Ζαμπάρα – Τζωρτζοπούλου και Ελένη Μπούτα, και η οδοντίατρος Ντίνα Παπακωνσταντίνου – Σιδέρη, η οποία διάβασε αποσπάσματα ενώ συγχρόνως έγινε και ψηφιακή παρουσίαση του βιβλίου.
Την εκδήλωση έκλεισε η κ. Λιβιτσάνου, η οποία ευχαρίστησε για την αθρόα προσέλευση παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες και μίλησε για την αξία του βιβλίου, ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Παραβρέθηκαν: η Δημοτική Σύμβουλος Ευαγγελία Κραββαρίτη,η Πρόεδρος του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» Διονυσία Σιαμαντά, η Πρόεδρος του «Κωσταντίνος Χατζόπουλος» Βασιλική Μαραγιάννη, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Μαίρη Χρυσικοπούλου, η πρώην Αντιδήμαρχος Δ. Αγρινίου Κων/να Κατσαρή, , ο Πολιτευτής της ΛΑΕ Κολοβός Ιωάννης, ο πρόεδρος «Ηπειρωτών Αγρινίου» Ευάγγελος Ρέντζος, ο Πρόεδρος του «Ορφέα Αγρινίου» και Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Θέμις Γαμβρούλης, ο έφορος της ΓΕΑ Αγρινίου Χατζηγεωργίου Παναγιώτης , λογοτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος, διευθυντές σχολείων , εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και πολλοί φίλοι του βιβλίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA