Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 9 το βράδυ οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η MINOS EMI παρουσιάζουν στο Public Συντάγματος το μυθιστόρημα και το νέο δίσκο του Φίλιππου Πλιάτσικα. Θα μιλήσουν η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και ο Ξενοφών Ραράκος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Βασίλης Κουκαλάνι.

e-pliatsikas2.12.15(110)

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και οι μουσικοί του θα παίξουν τραγούδια από τον νέο δίσκο, αλλά και παλαιότερα αγαπημένα κομμάτια.
Στο βιβλίο, με τίτλο Το Όνομα, τρεις άνθρωποι αναζητούν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, το όνομα του Θεού, το όνομα του Κόσμου, το πιο μεγάλο μυστικό που είναι καλά κρυμμένο από την αρχή του χρόνου. O Ντάνιελ που ξαναέγινε Άγγελος. Ένας άνθρωπος που μπόρεσε να βγει από την παραβατική ζωή στο φως – ως τη στιγμή που αυτό το φως το έκρυψε ο καπνός μιας μεγάλης πυρκαγιάς. Ο Αμπντ-αλ-Μπάρι. Ένας Ιρανός μετανάστης που η συγκάλυψη των ρατσιστών φονιάδων της κόρης του τον μετέτρεψε σε αμείλικτο μαχητή, σε έναν μοναχικό λύκο. Και τέλος η Ιφιγένεια. Μια κοπέλα που γίνεται άθελά της ο «αμνός» σε μια ιστορία αυξανόμενου θρησκευτικού φανατισμού, αδικιών, ψέματος, αλλά και ελπίδας στο τέλος της διαδρομής. Η Ιφιγένεια ασχολείται με τη μουσική. Οι στίχοι της διατρέχουν τις σελίδες του βιβλίου και γίνονται τραγούδια που ζωντανεύουν μέσα από το νέο μουσικό άλμπουμ του Φίλιππου Πλιάτσικα με τίτλο «Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος».
Ο νέος δίσκος του Φίλιππου Πλιάτσικα, όπως αναφέρει και ο ίδιος στο σημείωμά του, είναι φόρος τιμής στον ήχο που είχα πάντα μέσα μου από μικρός, κάνω μια αναδρομή στα χρόνια από το 1987 που πρωτοφτιάχτηκε σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στο Μενίδι η μπάντα που αργότερα ονομάστηκε Πυξ Λαξ μέχρι και σήμερα. Έτσι για τα επόμενα δύο χρόνια και μέχρι το 2017 (να είμαστε καλά) που συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που όλα ξεκίνησαν στη ψυχή μου κι αργότερα τα μοιράστηκα με τόσους άλλους, θα ταξιδεύω παρέα με όλες εκείνες τις μουσικές και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω απ΄ αυτές και με μεγάλωσαν. Αυτό που κάποια στιγμή παρέα με τον Μάνο και τον Μπάμπη ονομάσαμε … «Το Rock της Δυτικής όχθης»! Στο ταξίδι αυτό συνταξιδιώτες του είναι οι: Nina Hagen, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ase Kleveland, Γιάννης Μηλιώκας, MC Yinka, Nina Fos, Φίλιππος Πλακιάς και Παρασκευάς Θεοδωράκης, που με τη φωνή τους ντύνουν τα τραγούδια του ίδιου του Φίλιππου Πλιάτσικα, αλλά και των Γιάννη Μπαγκέρη, Γιάννη Μηλιώκα, Tolis Fasois, Jimmy Haursen, Τάσου Μιτσελή και της ίδιας της Nina Hagen.

pliatsikas_kosmos

pliatsikas5955-8