από το thebest.gr

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/486177

Το μυθιστόρημα «Ασημένια Μάτια» της Ιουλίας Ιωάννου (εκδόσεις Πνοή) θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει αυτό το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 19.30 στο χώρο του συλλόγου Γυναικών Αγίου Βασιλείου Πατρών απέναντι από τον ιερό ναό Αγ. Κυριακής.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Λέσχη Ανάγνωσης «Η Ομάδα», το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου – Παπαχρίστου» και οι εκδόσεις Πνοή. Για το συγκεκριμένο μυθιστόρημα θα μιλήσουν ο συγγραφέας Περικλής Γρίβας και η Αφροδίτη Σκαλτσά – Δημητρακοπούλου, αναγνώστρια και συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης. Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τασία Μπιρλή.

Τυχαία συναντιούνται οι άνθρωποι στη ζωή; Τυχαία ερωτεύονται; Τι είναι αυτό που κινεί τα νήματα και οδηγεί τα βήματά μας; Η Νίκη και ο Ντεμίρ θα ζήσουν έναν συγκλονιστικό μα σύντομο έρωτα. Εκείνος θα εξαφανιστεί από τη ζωή της κι εκείνη θα μείνει πίσω να τον σκέφτεται και να αναρωτιέται γιατί την πρόδωσε. Η αλήθεια όμως είναι πάντα πολύ διαφορετική από αυτή που τα μάτια και η καρδιά μας μπορούν να καταλάβουν.

Το κυνήγι ενός αμύθητου θησαυρού, μια παλιά προφητεία, ένα μοναστήρι, θα παίξουν απρόσμενο ρόλο στις ζωές τους. Η απληστία φέρνει μόνο καταστροφή και θάνατο. Μπορεί άραγε η αγάπη ν’ αλλάξει τη ροή των γεγονότων;

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Όπως διαβάσαμε, η ιστορία εκτυλίσσεται στη σημερινή εποχή και αναμιγνύει ιδανικά τον μύθο και τις προφητείες με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η συγγραφέας καταπιάνεται αυτήν τη φορά με ένα εντελώς διαφορετικό θέμα και το αφηγείται διαλέγοντας ένα στυλ που δεν έχει δοκιμάσει ως τώρα: την εναλλακτική πρωτοπρόσωπη αφήγηση μεταξύ των χαρακτήρων από την αρχή ως το τέλος του βιβλίου.