Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου Η ΖΩΗ ΑΥΡΙΟ, Η ΖΩΗ ΧΤΕΣ, μια συγκλονιστική μαρτυρία της ηθοποιού Σοφίας Αλεξανιάν για τη σκληρότητα του πολέμου που έζησε, για τη διάσωση των ομογενών της Αμπχαζίας και για το όνειρό της να μορφωθεί.

Ένα ονειροπόλο εννιάχρονο κορίτσι, η απλή, φτωχική ζωή σε ένα ήσυχο χωριό Ποντίων κοντά στο Σουχούμι της Αμπχαζίας, ο εφιάλτης του πολέμου και η διάσωση των ομογενών από τη μητέρα Ελλάδα. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο-μαρτυρία για την επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ

σας προσκαλούν σε μια βραδιά γνωριμίας με την ηθοποιό και συγγραφέα Σοφία Αλεξανιάν

με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της με τίτλο

Η ΖΩΗ ΑΥΡΙΟ, Η ΖΩΗ ΧΤΕΣ
Μια συνταρακτική μαρτυρία γραμμένη σαν μυθιστόρημα

Την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, στις 7:30 το βράδυ στον χώρο του βιβλιοπωλείου

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ελεωνόρα Ορφανίδου, δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια πολιτιστικού τμήματος Ρ/Σ Αθήνα 9,84

Χάικ Κασαρτζιάν, πρόεδρος Κέντρου Ελληνο-Αρμενικών Μελετών, ηθοποιός

Αργύρης Σ. Μάρδας, συγγραφέας-σκηνοθέτης-δημιουργός της Expansion method

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι:

Δημήτρης Ακτύπης, επιχειρηματίας, ψυχολόγος

Μαρία Θάνογλου, ηθοποιός.

Βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ | Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού, Αθήνα | Τ 210 3809712

Σοφία Αλεξανιάν
Η ΖΩΗ ΑΥΡΙΟ, Η ΖΩΗ ΧΤΕΣ
Μια συνταρακτική μαρτυρία
γραμμένη σαν μυθιστόρημα

ISBN 978-960-04-4913-6, σελ. 344, τιμή: 14,00 €, Νοέμβριος 2018
Αμπχαζία, 1992
Η εννιάχρονη Σοφία αναγκάζεται να περάσει το καλοκαίρι μακριά από τη μητέρα της, στο σπίτι της μεγαλύτερης αδερφής της στο βουνό Πετρόβκα. Αντί για καλοκαιρινές διακοπές όμως, η διαμονή της στο βουνό εξελίσσεται σε ζωντανό εφιάλτη: ξεσπά πόλεμος με τη Γεωργία, και η Σοφία χάνει τα ίχνη της μητέρας της.

Ο τρόμος και η αγωνία του θανάτου, κάτω από έναν ουρανό απ’ όπου οι βόμβες πέφτουν βροχή, μα πάνω απ’ όλα η επιθυμία της Σοφίας να ξανασμίξει με τη μητέρα της γίνονται η καινούργια της καθημερινότητα, που μοιάζει να μην έχει τέλος. Ο πόλεμος, εκτός από τη μητρική αγκαλιά, της στερεί την ξενοιασιά, το γέλιο, τους φίλους. Κι όμως, παρ’ όλη τη σκληρή πραγματικότητα, η ελπίδα και η λαχτάρα για ζωή την ατσαλώνουν σε όλη την πορεία της από τη φλεγόμενη Αμπχαζία ως την Ελλάδα, τη νέα της πατρίδα.

Μια συγκλονιστική μαρτυρία της ηθοποιού Σοφίας Αλεξανιάν για τη σκληρότητα του πολέμου που έζησε, για τη διάσωση των ομογενών της Αμπχαζίας και για το όνειρό της να μορφωθεί.

Η Σοφία Αλεξανιάν γεννήθηκε στο Σουχούμι της Αμπχαζίας από μητέρα Αρμένισσα και πατέρα Έλληνα. Το 1995 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη γενέτειρά της και να καταφύγει στην Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή Τράγκα και του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Αρχικά εργάστηκε με αντικείμενο την ένδυση στην τηλεόραση και στο θέατρο (2008-2010). Το 2011 ολοκλήρωσε τα μαθήματα ανώτερης
υποκριτικής τέχνης στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας. Έχει εμφανιστεί σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, δίπλα σε μεγάλα ονόματα, σε τηλεοπτικές σειρές, όπως Η πολυκατοικία και το Μάλιστα, Σεφ!, και σε κινηματογραφικές ταινίες.