Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7.00μ,μ, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, Πλατεία Παναγοπούλου 4 (Συντριβάνι) θα πραγματοποιηθεί Διάλεξη – Παρουσίαση Βιβλίου Η Φιλοσοφημένη Γυναίκα του Α. Καθηγητή Πανεπιστημίου Μιχαήλ Κ. Μαντζανά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Η Μαρία Ράπτη, Α. Καθηγήτρια – Πρόεδρος Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς

Ο Συγγραφέας του βιβλίου: Η Φιλοσοφημένη Γυναίκα Α. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μιχαήλ Κ. Μαντζανάς.

Ένα βιβλίο απογύμνωση της γυναικείας σκέψης. Φιλοσοφικές και ψυχολογικές πτυχές της γυναικείας φύσης. Μια ενδιαφέρουσα συνεδρία αυτοανακάλυψης απουσία του ειδικού.
Ένα μονοπάτι που ο περιπατητής του θα ταξιδέψει σε επιστημονικά τοπία και ίσως να οδηγηθεί στον προορισμό της αυτοδιαχείρισης και της αυτογνωσίας. Ένα βιβλίο υπόκλιση στη γυναικεία περιπλοκότητα. Ένα βιβλίο που είναι χωρίς μοντάζ, σαν τα μάτια της γυναικείας ψυχής. Η φιλοσοφημένη γυναίκα είναι το τελευταίο βιβλίο του Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Μ. Μαντζανά. Με τη «Φιλοσοφημένη γυναίκα» ο Μ. Μαντζανάς εισάγει έναν καινούριο όρο, ο οποίος ονομάζεται Κινητοποιητική Φιλοσοφία. Το βιβλίο αυτό ανήκει στην κατηγορία Φιλοσοφική Συμβουλευτική / Αυτογνωσία και πρόκειται για ένα βιβλίο που πρέπει να βρεθεί στα χέρια κάθε σύγχρονης γυναίκας, διότι μέσα από αυτό ταυτοποιείται και καθρεπτίζεται η σύγχρονη γυναίκα. Μέσω της Φιλοσοφίας, της Θεολογίας και της Ψυχολογίας ο Μ. Μαντζανάς ερμηνεύει την ψυχή της σύγχρονης γυναίκας και την βοηθάει με τη συμβουλευτική να διαχειρίζεται τις σκέψεις της σχετικά με τους άλλους, αλλά πολύ περισσότερο με τον ίδιο της τον εαυτό.

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Μιχαήλ Κ. Μαντζανάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών με ειδικότητα: Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Φιλοσοφία. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης – Διδάσκων στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Επίσης πραγματοποιεί μαθήματα – σεμινάρια – διαλέξεις σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στα τμήματα της Βιολογίας του ΕΚΠΑ και της Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι Ειδικός Επιστήμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι Δικηγόρος, είναι Manager. Διετέλεσε και διατελεί Σύμβουλος Επικοινωνίας (Ethics Media Consultant) Τηλεοπτικών Καναλιών και Μουσικών Σταθμών (MTV, Nickelodeon, Arrena, Music 89,2). Επί σειρά ετών παραδίδει Σεμινάρια Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής (Σύμβουλος οικογενειακών σχέσεων – Διαχείριση προσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων), Σεμινάρια Φιλοσοφικής Ψυχολογίας, Σεμινάρια Ηγεσίας, Τακτικές ορθολογικής Διοίκησης Προσωπικού, Αρχές Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Συνέδρια Φιλοσοφικής Διαχείρισης Σχέσεων και Κρίσεων καθώς και οριακών καταστάσεων σε Ανώτατες Ακαδημίες και σε προσωπικό επίπεδο, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Αμερική. Είναι Διδάκτορας Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτορας Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και αποτελεί μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών. Έργα του: Η έννοια της ψυχής στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, Λόγος και Ήθος – Ο έμφρων βίος και η ευδαιμονία στον Πλωτίνο, Η ηθική του Αριστοτέλους και η μεταφυσική του Γρηγορίου Παλαμά, Η φιλοσοφική, θεολογική και ψυχολογική διάσταση της αυτογνωσίας κατά τον Επίκτητο – Ο στωικός τρόπος διαχείρισης σχέσεων και κρίσεων, Ο μυστικός βίος και η διαχείριση των φόβων κατά τον Επίκουρο, Αφομοίωση και εθνική συνείδηση των μεταναστών. Όψεις δικαίου και κοινωνικοπολιτικές παράμετροι. Η κοινωνική πολιτική με φιλοσοφική, ψυχολογική και παιδαγωγική θεώρηση, Aνθολόγιο Aρχαίων και Bυζαντινών Kειμένων, Η έννοια του Θεού στη Βυζαντινή Φιλοσοφία, Η έννοια του θείου στην Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία. Δύο μεταφράσεις για το Βήμα – Ελληνικά Γράμματα: David Miller: Πολιτική φιλοσοφία, Αθήνα 2006 και Julian Stallabrass: Σύγχρονη Τέχνη, Αθήνα 2007 και 50 άρθρα δημοσιευμένα σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή φιλοσοφικά και επιστημονικά περιοδικά.