Η «Πολιτεία των λουλουδιών» είναι μια ονειρική ιστορία που έγραψε ο Παντελής Φλωρόπουλος το 1980 σε ηλικία μόλις 25 ετών. Το 2016 αποφάσισε την επανέκδοσή της.

Αυτό το ιδιαίτερο παραμύθι του Παντελή Φλωρόπουλου παρουσιάζει την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, (7.30΄ το βράδυ) η Λέσχη Βιβλίου Αλεξάνδρα Μοσχονά (Αναστασιάδη 2, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου).

Για το παραμύθι θα μιλήσει ο συγγραφέας Αντώνης Αντωνάκος, ενώ η νηπιαγωγός Χριστίνα Βιτσέντζου θα διαβάσει χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Η «Ακρόπολη» έγραψε το 1981 ότι «Η Πολιτεία των λουλουδιών» ανήκει στην κατηγορία του «Μικρού πρίγκιπα» του Εξιπερί. Ανάλογο διθύραμβο έγραψε και η «Ελευθεροτυπία» της εποχής. Ένας καθηγητής πανεπιστημίου είχε πει ότι «το βιβλίο αυτό είναι δέκα βιβλία και το καθένα τους είναι δέκα φορές μεγαλύτερο απ’ αυτό το βιβλίο».

Η «Πολιτεία των λουλουδιών» δημοσιεύτηκε μια φορά στον «Αραμπά» (1997) και στον τόμο του «Παραμυθόκηπου» το 2010. Η τωρινή επανέκδοση δεν αφαιρεί τίποτε από το παλιό (και νεανικό βέβαια) κείμενο. Προσθέτει όμως. «Λούζει και χτενίζει» την παλιά γραφή χρησιμοποιώντας την συγγραφική πείρα που μετά από 36 χρόνια (θεωρητικά τουλάχιστον) κατέκτησε ο συγγραφέας.