ΔΗΜΗΤΡΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ!

Με την παρουσία ενός πολυπληθούς και εκλεκτού κοινού, έγινε χθες, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, η παρουσίαση του βιβλίου κας Δήμητρας Παπανδρέου με τίτλο Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ! που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ.

Ο Εκδότης κ. Ηλίας Α. Λιβάνης καλωσόρισε τους ομιλητές και τους παρευρισκομένους.

Στη σύντομη εισήγησή της η συγγραφέας αναφέρθηκε στους λόγους που έγραψε ένα καθαρά πολιτικό βιβλίο, ξεκαθάρισε ότι δεν πολιτεύεται και κάλεσε όλους να μελετήσουν και κυρίως οι κυβερνώντες να παραδειγματιστούν από τους επιτυχημένους χειρισμούς τις διεθνείς πρωτοβουλίες του Ανδρέα και μίλησε με αγάπη και σεβασμό σε όσους τον κρίνουν δίκαια και αυστηρά, ζητώντας να αξιοποιηθούν τα πολιτικά ντοκουμέντα που περιέχονται στην έκδοση, για να ανασυνταχθεί ο δημοκρατικός πατριωτικός χώρος και να ανήκει ξανά η Ελλάδα στους Έλληνες. Χαιρέτισε μάλιστα την δημοκρατική πατριωτική διανόηση που έχει αγκαλιάσει θερμά και αξιοποιεί το βιβλίο.
Ο δημοσιογράφος κ Χρήστος Χαλαζιάς συντόνισε την συζήτηση.
Ο κ Δημήτρης Αλευρομάγειρος παρουσίασε τεκμηριωμένα την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα εστιαζόμενος στα εθνικά θέματα με τρανταχτές αποδείξεις στην διαχείριση κρίσεων. Έδωσε αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την κρίση του 87 και την νίκη του Ανδρέα, για το Μακεδονικό και την αταλάντευτη στρατηγική και πλειάδα επιχειρημάτων για την εθνική στρατηγική που εφάρμοζε ο Ανδρέας σε όλους τους τομείς και κυρίως το Κυπριακό όπου απέρριπτε κάθε μορφή ομοσπονδίας και διχοτόμησης τύπου σχεδίου ΑΝΑΝ.
Ο κ Βασίλης Φίλιας στην συγκλονιστική του ομιλία αποκάλυψε απέλπιδες πιέσεις να μην παρευρεθεί στην βιβλιοπαρουσίαση, κατηγόρησε τους επιγόνους του Ανδρέα για εγκατάλειψη της εθνικής γραμμής, παρακμή και διαφθορά, αποκάλεσε τον Σημίτη «πολιτικό νάνο» και τον Γιώργο Παπανδρέου ως δρώντα συνειδητά ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας. Κατηγόρησε τον Βερέμη και τους συναφείς κύκλους της εθνικής αποδόμησης και συγκρούστηκε μετωπικά με τις δυνάμεις της πνευματικής εθνοκάθαρσης. Ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός προς όλους αυτούς που οδήγησαν την χώρα σε αδιέξοδα και δήλωσε πως θα προβεί άμεσα σε έκδοση αποκάλυψης στοιχείων για την εθνική τους μειοδοσία. Χαρακτήρισε το βιβλίο απαραίτητο υλικό προς μελέτη για την ανασύνταξη των δυνάμεων που αντιστέκονται.
Ο κ Παναγιώτης Σγουρίδης με έντονη συναισθηματική φόρτιση, αναπόλησε τις στιγμές που ανέτειλε το λαϊκό κίνημα της χώρας με τον Ανδρέα ηγέτη του υπενθύμισε ότι όταν δεν ήταν πλέον πρωθυπουργός το 1996 τον επισκέπτονταν και εισέπραττε την αγωνία του για την Ελλάδα και επεσήμανε ότι ο Ανδρέας δεν θα επέτρεπε ποτέ στο ΔΝΤ να εισέλθει στην Ευρώπη και θα είχε αποτρέψει εθνικές υποχωρήσεις και μειοδοσίες που μας στερούν την εθνική κυριαρχία.
Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος αναφέρθηκε στο Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ που αντιστάθηκε στον Κωνσταντίνο Σημίτη και στην μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε νεοφιλελεύθερο, αντιλαϊκό- αντεθνικό κόμμα. Έδωσε σαν παράδειγμα μάλιστα την συμπόρευση με τον αντι-Ανδρέα Νίκο Αλιβιζάτο και όλους τους κύκλους των εθνοαποδομητών στο δημοψήφισμα υπέρ της υποταγής με το ΝΑΙ στους δανειστές. Επεσήμανε βασιζόμενος στο ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ που είναι το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου, στην αδήριτη ανάγκη οι δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις να συμπορευθούν συλλογικά με προγραμματική συμφωνία, μακριά από την κλασσική αντίληψη του ενός ηγέτη, που όταν δεν εκβιάζεται και δεν εξαγοράζεται, το σύστημα τον εξοντώνει αδίστακτα με κάθε τρόπο.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν οι κ.κ.:
Αντώνης Λιβάνης, Παναγιώτης Κρητικός, Ηλίας Παπαηλίας, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, Εύη Καπάταη, Μιχάλης Βάρδας, Λευτέρης Ριζάς, Κωνσταντίνος Κατσίκης, Δαμιανός Βασιλειάδης, Βασίλης Αρμόνης, Τάσος Μπιρσίμ, Περικλής Νεάρχου, Θύμιος Δρόσος, Νίκος Μαυραγάνης, πατήρ Τιμόθεος Ηλιάκης, Ανέστης Βλάχος, Λιζέτα Νικολάου, Κλαίρη Σούτα, Αντώνης Μαϊλης, Αντώνης Λαγγουράνης, Φίλιππος Νικολόπουλος, Θανάσης Σαραντόπουλος, Θεοφάνης Μαχάς, Γιώργος Σκάρπας, Γιώργος Ντάβλας, Μιχάλης Κωβαίος, Λία Εγγλέζου, Κατερίνα Μουζάκη κ. ά.

h orgh
Με εκτίμηση
Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη