ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Μαγουλά με τίτλο «Όταν πάγωσε ο Βόσπορος». Στην Πόλη, το σταυροδρόμι των λαών και των πολιτισμών, οι ήρωες αυτού του μυθιστορήματος περιδιαβαίνουν στον χρόνο, μέσα από διαδρομές γεμάτες πάθη, μυστικά, αναπάντητα ερωτήματα και μοιραίες αποκαλύψεις.

Με τη Μαίρη Μαγουλά θα συνομιλήσει η συγγραφέας Σοφία Δημοπούλου.

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Βουζουλίδης.

Μουσικά ιντερμέδια:

Λευτέρης Μαυρομάτης, μουσική επιμέλεια – πιάνο

Ανδρέας Χανιώτης, βιολί

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/38wqbfb

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/otan-pagose-o-vosporos-0534845

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Πόλη! Μια ξεχωριστή πολιτεία που αρκεί μόνο το όνομά της για να φανερώσει την απαράμιλλη μοναδική ομορφιά της. Εκεί που τα τρία νερά της σμίγουν, εκεί που τα τελευταία ευρωπαϊκά εδάφη αντικρίζουν τα πρώτα ασιατικά, εκεί βαδίζουν και συναντιούνται, κατά μήκος του χρόνου, οι ήρωες αυτού του μυθιστορήματος, σε μια διαδρομή με πάθη, μυστικά, αναπάντητα ερωτήματα, μοιραίες αποκαλύψεις.

Φλεβάρης του 1929

Η ταχεία αμαξοστοιχία Simplon-Orient-Express στο ταξίδι της από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη, παραμένει για μια εβδομάδα εγκλωβισμένη από μια χιονοθύελλα στη μέση του πουθενά. Μεγάλα κομμάτια πάγων έχουν αποσπαστεί από τις ακτές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας παρασυρμένα από το ρεύμα και τον βόρειο άνεμο κατακλύζοντας τον Βόσπορο. Οι επιβάτες, ύστερα από στιγμές τρόμου και αγωνίας, διασώζονται και ο καθένας, ακολουθεί τον δικό του προσωπικό δρόμο ζωής στην πολύβουη και πολυπολιτισμική αυτή πόλη, ενώ στα σκαλάκια της Αγίας Τριάδας του Σταυροδρομίου στο Πέραν, δυο βρέφη εγκαταλείπονται την ίδια μέρα από τους γονείς τους.

Μάρτης του 1954

Η Κωνσταντινούπολη ζει ένα ιστορικό γεγονός. Η Μαύρη Θάλασσα ύστερα από είκοσι πέντε χρόνια παγώνει για δεύτερη φορά και τις βραδινές ώρες, κομμάτια πάγου αρχίζουν να κατεβαίνουν στον Βόσπορο. Το Simplon-Orient-Express, έστω και με καθυστέρηση πολλών ωρών ξεκινά το ταξίδι του για το Παρίσι. Κάποιοι από τους επιβάτες είχαν βρεθεί κι εκείνη τη χρονιά στην ίδια αμαξοστοιχία. Ανάμεσά τους και μια ώριμη Ρωμιά, που ψηλαφίζει και αφουγκράζεται το παρελθόν προσπαθώντας να συνδέσει πρόσωπα με πεπρωμένο.