Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Νάννου με τίτλο «Αγία Θάλασσα». Η Αγία Θάλασσα είναι μια σπονδυλωτή ευρηματική αφήγηση, όπου σε 111 διηγήματα μικρής φόρμας εξελίσσεται η ιστορία μέσα από μια ιδιαίτερη γραφή: κοφτός συνάμα και ποιητικός λόγος, με έντονες εικόνες και ελλειπτικές περιγραφές. Προπαντός χαρακτηρίζεται από ανατροπές, με πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης που εξαρχής δεν γίνονται αντιληπτά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3LiVGrL

Link βιβλίου: https://bit.ly/3ROZWBO

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Καλοκαίρι, κάπου στο Αιγαίο. Νησί «άγονης γραμμής». Στο βαθύ μπλε, οι ανατροπές της ζωής. Βήματα που, φαινομενικά, μας βγάζουν από τον δρόμο, αλλά μας οδηγούν στην αυτογνωσία. Η ελληνική ιστορία διάχυτη: Από το φως του Απόλλωνα, στη Μικρασία, στο σήμερα και το αύριο, με ξεναγό ένα βιολί που ανασύρει μνήμες. Η όμορφη Ελευθερία, εικαστικός που ξέφυγε από τη βουή των πόλεων και ανασαίνει την αύρα των κυμάτων. Μαθαίνει τα μυστικά της φύσης, χτίζει βιώματα, κάνει έργο τέχνης τη ζωή. Ο Φάνης, τεχνοκράτης που βλέπει μόνο το χρώμα του χρήματος. Ζει με στατιστικές, αριθμούς, επενδυτικά πρότζεκτ. Οι δρόμοι αντίθετοι. Η λογική και

το συναίσθημα. Η αναζήτηση της πραγματικής ζωής. Της αληθινής ενηλικίωσης. Πώς ανταμώνουν οι ψυχές; Τι μορφή έχει ο έρωτας στο απόγειό του; Πού κρύβεται το νόημα της ύπαρξης; Ποια είναι τα όρια αντοχής των ανθρώπων; Και η Μοίρα; Αλλάζει; Η απάντηση κρυμμένη στα κύματα και τις εικόνες ενός ταξιδιού στον χωροχρόνο, με εμπειρίες και ανατροπές. Η ευλογία της Αγίας Θάλασσας, το εισιτήριο.

Θα ταξιδέψεις;