Την Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Ιωλκός, διοργανώνουν παρουσίαση των ποιητικών συλλογών της Λίλλυς Κοτσώνη , με τίτλους «360 μοίρες εκτός» και «Το τραγούδι του ερωδιού». Πρόκειται για μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική, όπου θα διαβαστούν ποιήματα της Λίλλυς Κοτσώνη πλαισιωμένα από μελοποιημένα ποιήματα.

Για τα βιβλία θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης, εκδότης και ποιητής

Η ηθοποιός Ζέτα Δούκα θα διαβάσει ποιήματα από τις συλλογές, ενώ οι μουσικοί Θοδωρής Μπρουτζάκης (σύνθεση, πιάνο), Νίκος Bαρβαρέσος (κιθάρα τραγούδι) και Γεωργία Δρακάκη (τραγούδι) θα ερμηνεύσουν μελοποιημένα ποιήματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίων: https://bit.ly/43L8IqR & https://bit.ly/40mTFRB

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/40lZC0M

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Το τραγούδι του ερωδιού»

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Λίλλυς Κοτσώνη αποτελείται από τριάντα οκτώ πινελιές σκέψης αποτυπωμένες στο χαρτί – άλλοτε χρωματιστές, άλλοτε ασπρόμαυρες. Συναισθήματα και καταστάσειςπου όλοι έχουμε ζήσει κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής μας. Αναμνήσεις και εικόνες που μας συνοδεύουν στο χρόνο.

«360 μοίρες εκτός»

Η δεύτερη ποιητική συλλογή της Λίλλυς Κοτσώνη, που έρχεται, μετά από μια δύσκολη περίοδο εγκλεισμού, σηματοδοτώντας τη λυτρωτική έξοδο από τον ασφυκτικό κλοιό μιας προδιαγεγραμμένης πορείας. Μια περιστρεφόμενη πολυθρόνα στο πεζοδρόμιο γίνεται το σύμβολο της αβίαστης εξωστρέφειας των συναισθημάτων και της ελεύθερης κυκλικής ματιάς στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της νέας μέρας. Αγάπη, αφοσίωση, φιλία, πόνος, νοσταλγία, ρεαλισμός, ματαίωση, μα και ελπίδα, γεμίζουν τις σελίδες της συλλογής και παρασύρουν τον αναγνώστη στην επίγνωση της δικής του πολύτιμης αλήθειας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Λίλλυ Κοτσώνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία. Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένη κι έχει τρία παιδιά. Εργάζεται στο χώρο των επιχειρήσεων αλλά πάντα η ποίηση ήταν σημαντικό μέρος της ζωής της. Στην πορεία των ετών διδάχτηκε δημιουργική γραφή και ποίηση δίπλα σε σπουδαίους δημιουργούς. Το 2019 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή «Το τραγούδι του ερωδιού» (εκδόσεις Ιωλκός). Το 2020 συμμετείχε στη συλλογική ποιητική έκδοση Επί λέξει (εκδόσεις Φίλντισι). Το 2022 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της, η ποιητική συλλογή «360 μοίρες εκτός» (εκδόσεις Ιωλκός). Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και επετειακά τεύχη.