Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, ώρα 20.00, στον φιλόξενο χώρο του Καφέ ΜΟΝΤΑΖ, στην οδό Κάνιγγος 10, θα παρουσιαστεί στο αναγνωστικό κοινό των Ιωαννίνων το πρώτο μυθιστόρημα του Πατρινού εκδότη και δημοσιογράφου Μάκη Σέργιου, με τον τίτλο «ΟΙ ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ».

Η παρουσίαση του βιβλίου οργανώνεται από το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΕΞ και τον εκδοτικό οίκο «ΩΚΕΑΝΟΣ», με τη φροντίδα του οποίου κυκλοφόρησαν οι «ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ» τον περασμένο Ιούλιο.

Τον συγγραφέα θα συστήσει στο κοινό της πόλης μας η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, κα Αθηνά Ζωγάκη, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Διδάκτωρ Ιστορίας και Σχολικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αναγνώστου και ο Επίκουρος Καθηγητής του Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Σταμάτης Πορτελάνος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Προϊσταμένη Διοικητικού Β/βάθμιας εκπαίδευσης κα Στυλιανή Ζέκα.

Το βιβλίο έχει αποσπάσει ήδη ενθουσιώδεις κριτικές σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάστηκε πρόσφατα, ενώ και οι πωλήσεις του είναι εντυπωσιακές για δημιουργία πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.

Πρόκειται για ένα θρίλερ με διαστάσεις έντονα πολιτικές, καθώς προσπαθεί να διεισδύσει στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη χώρα μας λίγο πριν από την αυγή του νέου αιώνα, εποχή που τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από τον «ήλιο» του χρηματιστηρίου, ενώ περιουσίες καταστρέφονταν, δημιουργούνταν ή άλλαζαν χέρια με αστραπιαία ταχύτητα. Συγχρόνως, δίνει άφθονες και άγνωστες πληροφορίες για τις συνθήκες που δημιούργησαν την παγκόσμια οικονομική κρίση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου μεταφέρεται η δράση των τριών ηρώων του και των ανθρώπων που τους περιβάλλουν.

Από την αφήγηση του Μάκη Σέργιου δεν λείπει ούτε το ερωτικό ή το αστυνομικό στοιχείο, πράγμα που μετατρέπει αυτή την πρώτη συγγραφική προσπάθειά του σε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα-θρίλερ, το οποίο διαβάζεται απνευστί και είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον αναγνώστη να το αφήσει από το χέρι του, πριν ολοκληρώσει και την τελευταία σελίδα.

Οι αριβίστες

Μάκης Σέργιος
Mάρτιος του 1999. Τρεις φιλόδοξοι νέοι, άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκονται μπροστά σε αποφάσεις, οι οποίες πρόκειται να αποδειχτούν καθοριστικές για τις ζωές τους.
Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, υποδιευθυντής υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στην Αθήνα. Με ακόρεστη δίψα για σεξ και περίεργες διασυνδέσεις και δράσεις, διακινδυνεύει τα πάντα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί προς όφελός του, την ακατάσχετη μανία της εποχής της Σοφοκλέους για γρήγορο και άκοπο πλουτισμό.
Ο Ντράγκαν Ατσίμοβιτς, μηχανικός και προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, παιδί του πολέμου, από το Βελιγράδι. Εξαντλημένος από την καθημερινή του επαφή με τον θάνατο και γεμάτος μί-
σος και δίψα για εκδίκηση προς όλους εκείνους που σχεδίασαν και επέβαλαν την καταστροφή της πατρίδας του, αποφασίζει να την εγκαταλείψει οριστικά, επιστρέφοντας στον τόπο που μεγάλωσε και σπούδασε, στη Θεσσαλονίκη.
Η Φωτεινή Ασλανίδη από την Κύπρο, φέρελπις υποψήφια διδάκτωρ των οικονομικών, στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Διαθέτοντας σπάνια ομορφιά και την πίστη πως ακριβώς αυτή η ομορφιά είναι το εισιτήριό της για το ταξίδι προς την κορυφή, αποφασίζει πως, ο
καθηγητής της, ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Μάριος Αναγνώστου, είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο να την οδηγήσει εκεί. Μέσα στη δίνη της ανόδου του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, αρπάζοντας ο καθένας την ευκαιρία που του δίνεται, χαράζουν μία αδίστακτη πορεία προς την πραγματοποίηση κάθε ονείρου και φιλοδοξίας τους. Νέα Υόρκη, Μαρτινίκα, Καραϊβική, Αιγαίο πέλαγος, το θέατρο της τελικής τους αναμέτρησης…

Ένα συναρπαστικό πολιτικό και οικονομικό θρίλερ
περιπέτειας, μυστηρίου, έρωτα και δράσης,
που διαβάζεται απνευστί και κόβει την ανάσα!

Ποιος είναι ο Μάκης Σέργιος

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1957, όπου και μεγάλωσε, εργάστηκε και ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας (1975 – 1980) και δίδαξε Φυσική, Χημεία και Μαθηματικά, τα πρώτα χρόνια μετά τις σπουδές του αλλά, επαγγελματικά, τον κέρδισε ο κόσμος των Μέσων Ενημέρωσης.

Από το 1988 μέχρι το 1996, εργάστηκε στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ της Πάτρας, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με μεγάλη επιτυχία, με το εμπορικό τμήμα διαφόρων ΜΜΕ της Πάτρας,

Το 1998, ιδρύει μαζί με δύο συνεργάτες, την εβδομαδιαία εφημερίδα της Πάτρας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, που απετέλεσε τομή για τα εκδοτικά πράγματα της πόλης του.

Μετά από τρία χρόνια, η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ μεταβιβάζεται σε γνωστή ανώνυμη εταιρεία της Πάτρας και ο Μ. Σ. αγοράζει και εκδίδει συνεχώς, από το 2001, την εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, στη γειτονική Ναύπακτο, με εννέα εργαζόμενους εκ των οποίων, τέσσερις επαγγελματίες δημοσιογράφους, και αξιοζήλευτη κυκλοφορία, πάνω από τρεις χιλιάδες φύλλα. Δημοσιογραφεί και αρθρογραφεί σε κάθε φύλλο, κρατώντας και τη διεύθυνση έκδοσής της.

Μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, ασχολήθηκε και με τα συνδικαλιστικά του χώρου των επαρχιακών εφημερίδων.

Το “ΟΙ ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ”, είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Σειρά: Ελληνική Πεζογραφία
Σελ: 704
Τιμή: 18,50
1η κυκλοφορία: Ιούνιος 2017
ISBN: 978-618-5284-12-1
1η έκδοση 5.000 αντίτυπα
Κωδικός είδους: ΩΚ 214