ΜΙΝΩΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ | ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Ίκαρος, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου νουάρ μυθιστορήματος του Μίνου Ευσταθιάδη, με τίτλο «Σχέδια του χάους».

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν η συγγραφέας, Ιωάννα Μπουραζοπούλου και ο συγγραφέας Νίκος Χρυσός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3eqBmJf
Link βιβλίου: https://bit.ly/3EEIBrE

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Στο νέο νουάρ μυθιστόρημα του Μίνου Ευσταθιάδη, που διαδραματίζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο δημοφιλής συγγραφέας δημιουργεί μια καθηλωτική αφήγηση γεμάτη από μυστήριο και στιβαρούς χαρακτήρες. Ένα βιβλίο που φανερώνει το συγγραφικό εκτόπισμα του Μίνου Ευσταθιάδη και τον τοποθετεί ανάμεσα στους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς στο είδος του. Στα Σχέδια του χάους οι αναγνώστες των προηγούμενων βιβλίων του θα ανακαλύψουν ένα γνώριμο πρόσωπο, στην αρχή της ζωής του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Μίνως Ευσταθιάδης σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Ανόβερο. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Έξοδος (Ανατολικός, 2001), Χωρίς γλώσσα (Καστανιώτης, 2004) και Το δεύτερο μέρος της νύχτας (Ωκεανίδα, 2014) που εκδόθηκε στα γερμανικά (Acabus, 2014).Το έργο του Το Γεύμα πήρε το βραβείο Πρωτότυπου Θεατρικού Έργου της Ε.Θ.Ε., προτάθηκε για το βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού Eurodram της Γερμανίας και μεταφράστηκε στα αγγλικά, στα γερμανικά, στα γαλλικά και στα ουγγρικά. Το μυθιστόρημά του Ο Δύτης (Ίκαρος, 2018) εκδόθηκε στα γαλλικά (Actes Sud, 2020) και βρέθηκε στη βραχεία λίστα των βραβείων Athens Prize for Literature, Violeta Negra Occitanie και Prix du Livre Européen, ενώ το Κβάντι (Ίκαρος, 2020) θα κυκλοφορήσει το 2023 στα γαλλικά. Όταν δεν γράφει, κάνει windsurfing – και το αντίστροφο. Ζει κοντά στη θάλασσα.