Στις 15 Σεπτεμβρίου

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως ποιητής πραγματοποιεί στις 15 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα ο δημοσιογράφος και παραμυθογράφος Παντελής Φλωρόπουλος. Ανέκδοτα ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί στην Ανθολογία των Εκδόσεων “Όταν”, η οποία παρουσιάζεται στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2019, με κεντρικό θέμα του “η λογοτεχνία επί σκηνής”.

Τίτλος της ανθολογίας “Όταν ακούς ποίηση να βγαίνεις – τα κρυμμένα ποιήματα”. Μετέχουν δώδεκα ποιητές: Βέρα Βασιλείου – Πέτσα, Γιώργος Δάγλας, Κατερίνα Θανοπούλου, Τάσος Λέρτας, Κωνσταντίνος Μπούρας, Ηλίας Δ. Παπακωνσταντίνου, Εύα Παυλίδου, Πέτρος Στεφανέας, Γιάννης Φιλιππάκης, Βασίλης Ρ. Φλώρος, Παντολέων Φλωρόπουλος, Αγγελική Ψακή – Κωβαίου.

Η ποιητική αυτή συμμετοχή του Παντελή Φλωρόπουλου έρχεται στο επετειακό γι’ αυτόν έτος 2019, αφού φέτος συμπληρώνει πενήντα χρόνια (άτυπης στο μεγαλύτερο μέρος της) συγγραφικής πορείας, μετά το 1969, όταν κυκλοφόρησε στο Αγρίνιο (σε πολύγραφο) το πρώτο του διήγημα με τίτλο “Εσπερινός σε ξωκλήσι”.

Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, σκηνή “Γιώργος Σεφέρης”, ώρα 19.00΄. Το βιβλίο και τους ποιητές του παρουσιάζουν ο ποιητής – κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας, η δρ. Ανθούλα Δανιήλ και ο Πανεπιστημιακός Τάσος Λέρτας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών. Μετά την πρεμιέρα στο Ζάππειο θ’ ακολουθήσουν πολλές παρουσιάσεις του βιβλίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου άνοιξε τις πύλες του στις 30 Αυγούστου. Η αυλαία του πέφτει στις 15 Σεπτεμβρίου. Διοργανωτές είναι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν», το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και το Αναλόγιο Φέστιβαλ. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2019 κοσμεί έργο της σημαντικής Ελληνίδας ζωγράφου Μαρίας Φιλοπούλου.

Ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ: Δευτέρα έως Πέμπτη: 18:00-22:30.Παρασκευή και Σάββατο: 18:00-23:00. Κυριακή: 10:30-15:00 και 18:00-22:30. Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων θα μεταδοθεί με Live Streaming από τη Streamia, στη σελίδα Facebook του ΣΕΚΒ, του Bookia αλλά και βιβλιοφιλικών σελίδων, ομάδων, λεσχών, εκδοτών, συγγραφέων.