Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται. Και είναι μέσα στα σπίτια μας. Κοιμάται στα υπνοδωμάτιά μας και χρωματίζει την καθημερινότητά μας. Για την ακρίβεια είναι το παιδί μας και είναι το πολυτιμότερο κομμάτι της ζωής μας. Ας το ρωτήσουμε και ας το ακούσουμε…

Οι εκδόσεις Τσιπούπολη, η Αριάδνη Δάντε, η Αντωνία Στελιανού, η Γαρυφαλιά Παπασωτήρη, η Ελένη Δημητρέλλου, η Θεοδότη Σαΐτη και η Χαρά Κανιούρη, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του συλλογικού έργου
«Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται»,
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στις 11:30,
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Emileon (Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας) σε μια μεγάλη γιορτή αγάπης, στη Γιορτή της Μητέρας.

Το συλλογικό έργο «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται» (Αριάδνη Δάντε, ISBN:978-618-82037-3-0, έκδοση σε CD) κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη και αποτελεί την υλοποίηση του εγχειρήματος της ομώνυμης δράσης, που διοργάνωσε η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016-2017, με την συμμετοχή τεσσάρων νηπιαγωγείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Οι πραγματικοί Ποιητές γεννιούνται. Απολαύστε τους!

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδήλωσης
11:00-11:30: Προσέλευση καλεσμένων
Άφιξη των καλεσμένων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Emileon.
11:30-11:45: Έναρξη γιορτής
Η Αριάδνη Δάντε μας καλοδέχεται παραμυθένια με «Το τραγούδι των Ποιητών».
11:45-12:15: «Παντομίμα»

Το 3ο Νηπιαγωγείο Ναυπάκτου μας παρουσιάζει μια «Παντομίμα» με τη συμμετοχή μαμάδων και παιδιών. Ακολουθεί τραγούδι, η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία μας με τις μαμάδες τους.
Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Ελένη Δημητρέλλου.
12:15-12:35: «Η Αλφαβήτα της μαμάς»

Το 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου μας παρουσιάζει την «Αλφαβήτα της μαμάς» και τραγουδάει για την «Καλύτερη μαμά του κόσμου». Ακολουθεί η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία μας με τις μαμάδες τους.
Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Γαρυφαλιά Παπασωτήρη.
12:35-12:55: «Το τραγούδι των μαμάδων»

Το Β΄ τμήμα του 23ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου μας παρουσιάζει «Το τραγούδι των μαμάδων». Ακολουθεί απαγγελία ποιήματος, η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία μας με τις μαμάδες τους.
Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Χαρά Κανιούρη.
12:55-13:30: «Μαμά, έλα να παίξουμε»

Οι μικροί ποιητές του Β΄ τμήματος του 23ου Νηπιαγωγείου μας χαιρετούν απαγγέλοντας το δικό τους ποίημα για τη μάνα, μανούλα, μαμά. Παίζουν τυφλόμυγα και χορεύουν με τις μανούλες τους. Ακολουθεί η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία μας με τις μαμάδες τους.
Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Αντωνία Στελιανού.
13:30-13:35: «Μαμαδίστικες στιγμές ευτυχίας»

Η Αριάδνη Δάντε μας παρουσιάζει τις «Μαμαδίστικες στιγμές ευτυχίας» του Μονοθέσιου Νηπιαγωγείου Στράτου. Ακολουθεί η απονομή των αναμνηστικών των παιδιών και η γνωριμία με τις μαμάδες τους. Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Θεοδότη Σαΐτη.
13:35-15:00: «Χορεύετε;».

Μικροί και μεγάλοι, χορεύουμε βαλς, σάλσα, νησιώτικα και άλλα πολλά.
Υπεύθυνος Επιμέλειας Ήχου : Γιώργος Δήμου
Καλλιτεχνική Υποστήριξη: Δημιουργικό Παιχνιδοβιβλιοπωλείο «Το Φουρφούρι»