Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνούν αφήνοντας τα στοιχεία τους μέσα σε ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ από τη λήξη των διαγωνισμών και να ενημερώνονται για τα ονόματα που κερδίζουν. Επίσης, είναι απαραίτητο να αφήνετε το ονοματεπώνυμο για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό.

Το vivlio-life με την ευγενική υποστήριξη των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ, θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το βιβλίο «ΡΙΦΙΦΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Το χρονικό μιας διάρρηξης», συγγραφέας ΜΠΟΓΡΗΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Ο διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του vivlio-life.gr στο facebook, καθώς επίσης και στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:

  1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του vivlio-life.gr εδώ
  2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης με το ονοματεπώνυμο και μόνο ΜΙΑ φορά
  3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

Λίγα λόγια για το βιβλίο
ΡΙΦΙΦΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Το χρονικό μιας διάρρηξης

Μια περιπέτεια που, μέσα από τη μυθοπλασία και με σατιρικό τρόπο, παρουσιάζει την κενότητα της νεοελληνικής νοοτροπίας καθώς και πολλές από τις «παρεξηγήσεις» της κοινωνικής μας ιστορίας όπως αυτές διατηρήθηκαν μέσα από τα μετεμφυλιακά και μεταπολιτευτικά συμπλέγματα του μικροαστισμού μας.
Η ιστορία τριών νέων μπλέκει με εκείνη μιας ομάδας αρχαιολόγων. Μια αρχαιολογική ανακάλυψη-ορόσημο που ήρθε στο φως από την ομάδα ενός εφόρου αρχαιοτήτων είναι το σημείο συνάντησης των δύο ιστοριών.
Οι τρεις νεαροί θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι από σύμπτωση έμαθαν για την ανακάλυψη, πριν από την ανακοίνωσή της, και θα απειλήσουν να καταστρέψουν τα σχέδια των αρχαιολόγων. Απρόσμενες εξελίξεις θα ανακινήσουν σενάρια συνωμοσιολογίας και θα προκαλέσουν τους πρωταγωνιστές σε μια αναμέτρηση με τη ματαιοδοξία τους κλονίζοντας το προσωπικό τους αφήγημα.
Κάθε φορά που φτυαρίζουν, επιχειρώντας το ριφιφί που σχεδίασαν για το Μουσείο της Θήβας, στοιχεία από το μακρινό παρελθόν ζωντανεύουν ξανά πάνω σε πάγκους κοπής γουρουνοπούλας στο παζάρι της Θήβας, στις πηγές του βοιωτικού εφηβαίου, το όρος του Ελικώνα, μέχρι και σε γήπεδα ερασιτεχνικών ομάδων, όπως εκείνο των Θεσπιών.


Το “Ριφιφί στο Μουσείο” ήταν ένα από τα φετινά “βιβλία των διακοπών” μου και σίγουρα δεν μετάνιωσα που το είχα μαζί μου στην βαλίτσα μου.
antisystemic, 02/09/2019
https://bit.ly/2jYFKTr

Μια αστυνομικής υφής περιπέτεια, με couleur local που μπορεί να διαβαστεί ένα πρωινό παρά θιν’ αλός. Ένα μικρό και κομψό βιβλίο που μπορεί να χρησιμεύσει και ως βεντάλια εάν το πρωινό εκείνο επικρατεί καύσωνας.
Άγγελος Πολύδωρος, 13/08/2019
https://aggelospolidoros.blogspot.com/2019/08/blog-post_13.html

Με την πένα του ο νέος συγγραφέας θίγει κακώς κείμενα της ελληνικής νοοτροπίας, την πονηριά για το εύκολο κέρδος, αλλά και τη θέληση για καταξίωση και φήμη.
Λεμονιά Βασβάνη, Τύπος Θεσσαλονίκης, 11/08/2019
https://www.typosthes.gr/politismos/192523_5-biblia-gia-tis-diakopes-sas-kai-tin-paralia

Το ύφος του σατυρικό κατορθώνει να αναδείξει καλύτερα τους χαρακτήρες των ηρώων του και να αναδείξει τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας.
akamas, 10/08/2019
https://bit.ly/2ktPTYq

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

Οι δύο τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι η Δήμητρα Καούνα και ο Kampitakis Nikos, οι οποίοι μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους με μήνυμα στη σελίδα.