ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΛΕΝΤΗ

Οι Εκδόσεις Καλέντη φιλοξενούν τη Θεατρική Ομάδα Άλως και τη θεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο «Ο Δακρυηλιάς», σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, νηπιαγωγείου και δημοτικού.
Πρόκειται για τη διασκευή δύο παραδοσιακών μικρασιατικών παραμυθιών, του «Δακρυηλιά» και της «Ντουνιά Γκιουζέλ», η οποία πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και τραγούδια. Ούτι, μπουλγαρί, ταμπουρά και κρουστά παίζει η Κωνσταντία Δούκα, ενώ τραγουδά κι ενσαρκώνει τους ρόλους η Κορίνα Αποστολοπούλου.
Η ιστορία αναφέρεται στην αναγκαιότητα του υδάτινου στοιχείου κι επομένως στην προστασία του, στον καθοριστικό ρόλο της θάλασσας για την ελληνική ιστορία και στην εκπαιδευτική αξία διαχρονικών ηρώων, όπως ο Δακρυηλιάς της Μικράς Ασίας ή αλλιώς ο ομηρικός Οδυσσέας, ο βυζαντινός Αϊ-Γιώργης, ο Μεγαλέξαντρος του Καραγκιόζη και του Θεόφιλου.
Η Κορίνα Αποστολοπούλου σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Αττικό Ωδείο και παραδοσιακό με τον Αριστείδη Μόσχο στη Λαϊκή Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής και με τη Δόμνα Σαμίου. Εκπαιδεύτηκε στο σωματικό θέατρο και την επιτέλεση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακολουθεί θεατρικές σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Υποκριτική και τη Σκηνοθεσία. Τα τελευταία είκοσι χρόνια δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Κωνσταντία Δούκα έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο ούτι και θεωρία ελληνικής μουσικής & μακάμ με δασκάλους τον Χρήστο Tσιαμούλη και Yurdal Tokcan, παραδοσιακού τραγουδιού με την Κατερίνα Παπαδοπούλου και σεμινάρια τροπικής μουσικής με τον Ross Dally. Συμμετέχει στην ορχήστρα νέων ελληνικής μουσικής παράδοσης με μαέστρο τον Ανδρέα Τσεκούρα, στη χορωδία του ωδείου Αθηνών και της Δόμνας Σαμίου, όπως και σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

%ce%b4%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%ac%cf%82

τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ | απαραίτητη η κράτηση θέσεων, τηλ. 210 9638790
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΛΕΝΤΗ
Λ. Βουλιαγμένης 76, Ελληνικό (πλησίον Μετρό, Ελληνικό, έξοδος προς Αθήνα)