«Όσα δεν μπόρεσα να σου πω»

Με χαρά σας προσκαλούμε στο νέο τρίμηνο σεμιναριακό κύκλο δημιουργικής γραφής με ψυχοεκπαιδευτικές προεκτάσεις. Εισηγητές η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη και η Θεατρολόγος – Σύμβουλος ψυχικής υγείας Βίκυ Τσιανίκα. Έναρξη του κύκλου Πέμπτη 2 Μαρτίου ώρα 17:45, στον Πολυχώρο Τέχνης & Έκφρασης +αίσθημα, Αθηνάς 30, μετρό Μοναστηράκι.

Δημιουργική- εκφραστική Γραφή
Ένας από τους πλέον ικανούς τρόπους γνωριμίας με τον εαυτό μας, είναι αυτός μέσω της τέχνης. Η τέχνη και η έκφρασή της είναι μια γλώσσα με την οποία επεξεργαζόμαστε τις εν ορμήσεις μας, τους φόβους μας και τα συναισθήματά μας. Μέσα από αυτό το σεμινάριο δημιουργικής και εκφραστικής γραφής ανοίγει ένα παράθυρο στον υπέροχο κόσμο της παγκόσμιας σκέψης, της εσωτερικής δύναμης και της προσωπικής ευτυχίας τα οποία αποτελούν αποτελεσματικά εφόδια του νου, της ψυχής και του σώματός μας.

Όταν βάζουμε τα συναισθήματά μας σε λέξεις, δηλαδή όταν μιλάμε με ένα φίλο ή θεραπευτή, ή όταν γράφουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, μας βοηθά να νιώσουμε καλύτερα.

Έχει αποδειχθεί ότι ευαίσθητα άτομα που γράφουν ειδικά για να εκφράσουν αυτά που βιώνουν λόγω τραυματικών, στρεσσογόνων ή άλλων συναισθηματικών καταστάσεων (εκφραστική –δημιουργική συγγραφή), αποκομίζουν σημαντικά ωφελήματα για την υγεία τους .
Φαίνεται λοιπόν ότι όταν εκφραζόμαστε με το γράψιμο για τις ψυχικές μας αναστατώσεις, βελτιώνονται η ψυχική και η σωματική μας υγεία.

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Πέμπτη, 17:45 – 19:15.
Το κόστος του σεμιναριακού κύκλου είναι 60 ευρώ / μήνα. Για όποιον προπληρώσει όλο το τρίμηνο γίνεται προνομιακή τιμή.

Πληροφορίες – εγγραφές : 6946 105520
Πολυχώρος Τέχνης & Έκφρασης +αίσθημα, Αθηνάς 30, Μετρό Μοναστηράκι.