ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τα καλύτερα
νηστίσιμα της Ντίνας

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο βιβλίο μαγειρικής της γνωστής σεφ Ντίνας Νικολάου Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας, που περιλαμβάνει 114 νηστίσιμες συνταγές για όλο τον χρόνο. Τη φωτογράφιση και το food styling των συνταγών υπογράφει ο γνωστός φωτογράφος Παναγιώτης Μπελτζινίτης.
Το βιβλίο απευθύνεται σε σύγχρονες γυναίκες που θέλουν να μαγειρέψουν νηστίσιμα με μοντέρνες εκδοχές των παραδοσιακών συνταγών: Μεζέδες, σαλάτες, πίτες, ψάρια, ζυμαρικά, λαχανικά, όσπρια, γλυκά, θησαυροί απ’ το κελάρι!
Η έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγή για τη διατροφική αξία της νηστείας από τον γνωστό διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη.

Layout 1

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Οι γαστρονομικές ανησυχίες της Ντίνας Νικολάου ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Παρόλο που στην αρχή της σταδιοδρομίας της σπούδασε οικονομικά και marketing στο Παρίσι, σύντομα το πάθος της για την τέχνη της μαγειρικής και τη γαστρονομία την έκαναν να αλλάξει ρότα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές σχολές του Παρισιού Le Cordon Bleu, Ritz Escoffier, Alain Ducasse formation, Lenôtre.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, την αδελφή της, δημιούργησαν το εστιατόριο Evi Evane (www.evievane.com), υπερασπιζόμενες με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Επίσης, στα δύο delicatessen, Evi Evane Traiteur & Evi Evane mezes, προσφέρουν μόνο ελληνικά φαγητά για το σπίτι ή το γραφείο, αλλά και 150 ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μικρών παραγωγών, τα οποία επιλέγει η ίδια.
Στην Αθήνα, ξεκίνησε το 2006 μέσα από τον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1. Συνέχισε από το 2009 έως το 2011 στο Star με τους «Νηστικούς πράκτορες» και το 2012 με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα». Το 2010 παρουσίασε στο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV την εκπομπή «Ma cuisine grecque» με συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα.

Διαστάσεις: 21 Χ 22,5 ● Σελίδες: 176 ● Τιμή: 18,00 €