ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Νέα σειρά βιβλίων γνώσεων από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το ξέρετε ότι μια σπίθα είναι αρκετή για να εξάψει το μυαλό του παιδιού σας;

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος εισάγουν τα μικρά παιδιά στον χώρο των επιστημών με τη νέα σειρά βιβλίων γνώσεων με τίτλο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. Τη σειρά υπογράφει ο βραβευμένος καθηγητής Chris Ferrie, ενώ τη μετάφραση στα ελληνικά έκανε η Τίνα Νάντσου, καθηγήτρια Φυσικής στη Σχολή Χιλλ.

Αστροφυσική, Κβαντική Φυσική και Επιστήμη των Πυραύλων είναι τα τρία βιβλία που θα βοηθήσουν τους μικρούς αναγνώστες να καταλάβουν έννοιες που ίσως φαίνονται δύσκολες ακόμα και στους μεγάλους. Από τι υλικό φτιάχνονται τα αστέρια; Ποια είναι η ενέργεια που τα κρατά τόσο θερμά; Τι είναι το κβάντο; Έχουν όλα τα ηλεκτρόνια ενέργεια; Γιατί τα φτερά των πυραύλων έχουν τέτοιο σχήμα; Πώς εκτοξεύεται ένας πύραυλος; Αυτά και πολλά ακόμα θα απαντηθούν μέσα από απλές εικόνες και έννοιες, προσφέροντας στα μικρά παιδιά στιγμές γνώσης και διασκέδασης.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, ο Chris Ferrie εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη θεματική των βιβλίων του, όταν έψαξε χωρίς αποτέλεσμα στα βιβλιοπωλεία παιδικά βιβλία Φυσικής για τη μικρή του κόρη. Τα βιβλία γνώσεων της σειράς ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ είναι τα πρώτα βιβλία STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematiscs) στην Ελλάδα, που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής-πρωτοσχολικής ηλικίας και αποτελούν την ιδανική εισαγωγή σε σύνθετες έννοιες αλλά και έναν ενδιαφέροντα τρόπο να ανακαλύψουν οι μικροί μαζί με τους μεγάλους τον μαγικό κόσμο της επιστήμης.

Ένα Πανεπιστήμιο για μικρά παιδιά για τη βιβλιοθήκη σας!

ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Chris Ferrie & Julia Kregenow, PhD
Μετάφραση: Τίνα Νάντσου
Σειρά: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Σελίδες: 36 · Σχήμα: 19X19 · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-924-4 · Τιμή: 8,99 €

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ

ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Chris Ferrie

Μετάφραση: Τίνα Νάντσου
Σειρά: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Σελίδες: 36 · Σχήμα: 19X19 · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-925-3 · Τιμή: 8,99 €

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Chris Ferrie
Μετάφραση: Τίνα Νάντσου
Σειρά: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Σελίδες: 36 · Σχήμα: 19X19 · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-926-0 · Τιμή: 8,99 €

Ο συγγραφέας

Ο Chris Ferrie είναι φυσικός, μαθηματικός και πατέρας τεσσάρων μελλοντικών νέων επιστημόνων. Έλαβε το διδακτορικό του στη Μαθηματική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Waterloo στον Καναδά και σήμερα κατέχει μεταδιδακτορική υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Ο Chris πιστεύει ότι δεν είναι ποτέ νωρίς να εισαγάγεις τα παιδιά στον ξέφρενο και υπέροχο κόσμο της Φυσικής!

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΚΑΣ

Στο όνομα της αξιοπρέπειας
Οι ανατροπές της κοινής γνώμης
στα χρόνια των Μνημονίων

Σελίδες: 320 · Σχήμα:14,5×20,5
ΙSBN: 978-960-569-935-2 · Τιμή: 15,99 €

Πώς φτάσαμε ώς εδώ; Ποιος φταίει;

Αυτά είναι τα δύο καίρια ερωτήματα που προσπαθούν να απαντήσουν όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί για την ελληνική κρίση. Μένει όμως ένα τρίτο: κατά πόσο η κοινή γνώμη επηρέασε -και όχι μόνο επηρεάστηκε- από τις πολιτικές ελίτ που κλήθηκαν να διαχειριστούν τις οριακές καταστάσεις των τελευταίων ετών.

Στο βιβλίο αυτό, ο Νίκος Μαραντζίδης και ο Γιώργος Σιάκας αποδεικνύουν ότι η κρίση μετέτρεψε τις πολιτικές ελίτ σε σχιζοφρενικές υπάρξεις, που αλλάζουν γνώμη κάθε μέρα και παρασύρονται με ευκολία από την κοινή γνώμη, ακολουθώντας μια τρελή πορεία, χωρίς πυξίδα και με απροσδιόριστο προσανατολισμό.

Βασισμένο σε έρευνες πανεπιστημίων, ινστιτούτων και εταιρειών δημοσκοπήσεων, το βιβλίο παρακολουθεί την έντονη πολιτικοποίηση των καθημερινών Ελλήνων, τις ρευστές τάσεις κι αντιλήψεις της κοινής γνώμης την εποχή των Μνημονίων, από τη συστηματική ανθρωποφαγία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι τις πρωινές εκπομπές που ενίσχυσαν τις θεωρίες συνωμοσίας και τον λαϊκισμό.

Η κρίση γέννησε στη χώρα μας μια βαθιά διαίρεση, που όμοιά της είχε να ξαναζήσει από την εποχή του Εθνικού Διχασμού και του Εμφυλίου. Ο φόβος, η ανασφάλεια, η απόγνωση, η θλίψη, ο θυμός, αποδεικνύουν αυτό που ήταν ήδη γνωστό στους ειδικούς: ότι, ενώ η λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την οικονομία και το μέλλον της χώρας είχε καιρό τώρα μετατοπιστεί πέρα από τα εθνικά σύνορα, η ελληνική κοινωνία και η πολιτική ελίτ ήταν εντελώς απροετοίμαστες για να δεχθούν αυτήν την πραγματικότητα.

Το «Στο όνομα της αξιοπρέπειας» αποτυπώνει την αλλαγή στον τρόπο που ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται την ελληνική κοινωνία, το διεθνές περιβάλλον και τη θέση μας στον κόσμο. Και το πώς η αλλαγή αυτή τροφοδότησε την πολιτική ρητορική και τροφοδοτήθηκε, με τη σειρά της, από εκείνη.

Ο συγγραφέας
Ο Νίκος Μαραντζίδης γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε Πολιτική Κοινωνιολογία στο Παρίσι στα Πανεπιστήμια Paris VII και Paris X. Από το 1996 διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Σήμερα είναι καθηγητής στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ και επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Καρόλου (Πράγα) και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Κεράλα (Ινδία).

Ο συγγραφέας
Ο Γιώργος Σιάκας είναι διευθυντής ερευνών της Μονάδας Ερευνών του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την οποία συνεργάζεται από το 2013. Είναι διδάκτωρ Συγκριτικής Πολιτικής, με μεταπτυχιακές σπουδές Διεθνών Σχέσεων και βασικές σπουδές στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική. Από το 2007 έως το 2013 δραστηριοποιήθηκε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

ΒΙΒΛΙΟΜΟΥΣΕΙΟ

Κείμενο: Jo Nelson
Εικονογράφηση: Richard Wilkinson
Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο

Βιβλία γνώσεων για παιδιά ηλικίας 8+
Σελίδες: 112 · Σχήμα: 27Χ37 · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-877-5 · Τιμή: 24,99 €

Μπορείτε να φανταστείτε ένα μουσείο που δεν κλείνει ποτέ;
Ή ακόμα καλύτερα ένα μουσείο που χωράει στη βιβλιοθήκη σας;

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σας καλωσορίζουν στο Βιβλιομουσείο, ένα βιβλίο που στεγάζει μια εκπληκτική συλλογή με περισσότερα από 130 τεχνουργήματα αρχαίων πολιτισμών. Τα κείμενα του βιβλίου, γραμμένα από την Jo Nelson, ερευνήτρια και συγγραφέα βιβλίων γνώσεων, γίνονται εύκολα κατανοητά από τα παιδιά και συνοδεύονται με την εξαιρετική εικονογράφηση του συνεργάτη του περιοδικού Time Richard Wilkinson, που θα τους εξάψει τη φαντασία. Την ελληνική μετάφραση υπογράφει η βραβευμένη συγγραφέας και μεταφράστρια Μαρίζα Ντεκάστρο.

Ανακαλύψτε την παγκόσμια ιστορία και περιπλανηθείτε στον αρχαίο κόσμο μέσα από δημιουργήματα πολιτισμών που μεγαλούργησαν στο παρελθόν και εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμα και σήμερα. Από αίθουσα σε αίθουσα θα βρείτε επιλεγμένα εκθέματα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου όπως το Βρετανικό Μουσείο, το μουσείου του Λούβρου, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Εθνικό Μουσείο της Κίνας κ.ά. Μέσα από τη ρεαλιστική εικονογράφηση παρουσιάζονται αντικείμενα καθημερινής χρήσης αλλά και άλλα πιο ιδιαίτερα, όπως περίτεχνα κοσμήματα, τελετουργικά όπλα, επιτραπέζια παιχνίδια και λατρευτικές μάσκες, που βοηθούν να σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον κάθε πολιτισμό.

Ένα βιβλίο – ταξίδι γνώσεων από την Αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο έως την Αρχαία Κίνα και την Αμερική, με συνταξιδιώτες τους Βίκινγκ, του Μάγια, τους Κέλτες, τους Αβορίγινες και διάφορους άλλους σπουδαίους πολιτισμούς.

Η συγγραφέας

Η Jo Nelson σπούδασε Σύγχρονες και Μεσαιωνικές Γλώσσες στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Είναι ερευνήτρια και γράφει βιβλία γνώσεων. Περισσότερο για τη συγγραφέα στο www.jonelsonbooks.wordpress.com

Ο εικονογράφος
Ο Richard Wilkinson είναι αυτοδίδακτος εικονογράφος, που ζει και εργάζεται στο Μπράιτον. Έχει συνεργαστεί με τα έντυπα New Scientist, Intelligent Life, Time και τον σχεδιαστή Ted Baker. Περισσότερα για το έργο του στο www.richard-wilkinson.com

ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ

Out of the Box Challenge
Προκλήσεις κριτικής ικανότητας και φαντασίας

Για μαθητές Γ΄-Δ΄ & Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού

Σελίδες: 96 · Σχήμα: 21Χ29 · Μαλακό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-910-9 · Τιμή: 11,99 €

Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις γρίφους και προβλήματα λογικής;
Έχεις τη φαντασία ενός συγγραφέα;
Την τετράγωνη λογική ενός μαθηματικού;
Τη δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη;
Πόσο γρήγορα και σωστά μπορείς να πάρεις αποφάσεις;
Πόσο σίγουρος είσαι για τις δυνατότητές σου;

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο συγγραφέας και ιδρυτής της εταιρείας Learning Out of the Box Αλέξανδρος Παπανδρέου σε προσκαλούν να αναπτύξεις την κριτική ικανότητα και τη φαντασία σου. Επιστράτευσε τα πιο πολύτιμα εργαλεία, την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη δημιουργικότητά σου, και ξεκίνα αυτό το συναρπαστικό ταξίδι!

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα βρεις ερωτήσεις και γρίφους που έχουν στόχο να σε κάνουν να σκεφτείς κριτικά και δημιουργικά, και όχι να εξετάσουν τις γνώσεις σου. Είναι τα θέματα του Out of the Box Challenge, του πρώτου μαθητικού διαγωνισμού δημιουργικότητας και κριτικής ικανότητας για παιδιά Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, χωρισμένα ανά ηλικιακή κατηγορία. Στο τέλος κάθε κατηγορίας υπάρχουν οι απαντήσεις των θεμάτων αλλά και οι πίνακες καταγραφής των πόντων από κάθε ερώτηση.

Ένα μοναδικό βιβλίο που θα εξάψει τη φαντασία των παιδιών!

 

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Χαρισμάθεια» και σύμβουλος διαφοροποιημένης εκπαίδευσης σε διεθνές σχολείο (ΙΒ). Είναι ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και υπότροφος υποψήφιος Διδάκτορας στο ΕΚEΦΕ «Δημόκριτος» στο εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας. Έχει στήσει τα πρώτα προγράμματα στην Ελλάδα τα οποία εφαρμόζουν διαφοροποιημένη διδασκαλία, απευθύνονται σε χαρισματικά παιδιά και τα διαχειρίζεται από το 2012.

Ήταν αντιπρόεδρος της ελληνικής Mensa (2011-2014), μέλος της International Mensa Gifted Youth Committee (2012-2016) και Leadership Ambassador (2014-2015). Ο Αλέξανδρος έχει διακριθεί στα Educational Awards (2017 & 2018) και στο πρόγραμμα Impact της Ashoka για την πρωτοβουλία του να φτιάξει έναν οργανισμό που έχει τέτοια επίδραση στην εκπαίδευση, όπως ήταν επίσημος προσκεκλημένος του Global Change Leaders στη Λυών.
Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Learning Out of the Box, η οποία παρέχει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά μέσω διαδικτύου. Για αυτή την πρωτοβουλία έχει διακριθεί στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας EGG, της Eurobank και του Corallia, όπου φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια, έχει βραβευθεί από το Hellenic Initiative, έχει πάρει πρώτο βραβείο στα Business Angel Awards, πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό καινοτομίας της Μονάδας Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν φιναλίστ του MIT Entrepreneurs Forum. Από αυτή τη θέση κάνει mentoring σε δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις και είναι μέντορας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Eurobank.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, σχεδιάζει και κάνει μαθήματα, δίνει διαλέξεις, κάνει επιμορφώσεις, συμβουλευτική γονέων και coaching σε νέους και παιδιά. Στα ενδιαφέροντά του είναι οι αλγόριθμοι, η φιλοσοφία, η φυσική, τα ταξίδια, η συγγραφή βιβλίων και η σκηνοθεσία. Ο Αλέξανδρος έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια, δημοσιευμένα άρθρα και ένα Ted-talk.

 

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ
Διαστημικός καιρός

Σειρά: Μικρές Εισαγωγές
Διεύθυνση Σειράς: Μπάμπης Παπαδημητρίου
Σελίδες: 112 · Σχήμα: 13,5Χ20,5
ΙSBN: 978-960-569-789-1 · Τιμή: 10,99 €

Υπάρχει καιρός στο διάστημα και πώς εκδηλώνεται;

Η συντριπτική πλειοψηφία των φαινομένων του διαστημικού καιρού έχει ως απαρχή τον Ήλιο και, σε έναν κόσμο εξαρτημένο από την τεχνολογία, μια ηλιακή καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε δορυφόρους, τηλεπικοινωνιακά συστήματα, ακόμα και σε δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Μανώλης Κ. Γεωργούλης, ερευνητής της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής Φυσικής και Αστρονομίας στο Georgia State University, εξηγεί με εύληπτο τρόπο τους μηχανισμούς των ηλιακών εκλάμψεων και της επίδρασής τους στον πλανήτη αλλά και στην καθημερινότητά μας. Όπως αναφέρει στον πρόλογό του, η έρευνα για τον διαστημικό καιρό συνδυάζει την αστροφυσική με την καθημερινότητα και δίνει απαντήσεις σε «μυστήρια» όπως η απώλεια σήματος GPS.

Η έκδοση συνοδεύεται από ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνει βίντεο για την ηλιακή δραστηριότητα καθώς και όλα τα γραφήματα και τους πίνακες του βιβλίου.
Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

Ο συγγραφέας
Ο Μανώλης Κ. Γεωργούλης είναι ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών και διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί για περίπου μία δεκαετία στις ΗΠΑ, συμμετέχοντας σε επιστημονικές και ερευνητικές ομάδες, είναι µέλος αρκετών διεθνών επιστημονικών οργανισμών, έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Ηλιακής Φυσικής της Ευρωπαϊκής Φυσικής Εταιρείας και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και στη Διεθνή Διαστημική Επιτροπή. Έχει διακριθεί µέσω υποτροφιών, βραβείων και προσκεκλημένων ομιλιών ανά τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των αναφορών στο επιστημονικό συγγραφικό του έργο ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες. Αυτό το διάστημα (2018-2019) είναι επισκέπτης καθηγητής στο Georgia State University.

NEIL deGRASSE TYSON

ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ

Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Σελίδες: 160 · Σχήμα:14,5×20,5
ΙSBN: 978-960-569-934-5 · Τιμή: 13,99 €

Ενθουσιώδες, μεταδοτικότατο, γεμάτο χιούμορ και πάνω απ’ όλα προσιτό…
η ανάγνωση του «Αστροφυσική για βιαστικούς»
είναι μια συναρπαστική εμπειρία αφύπνισης!

Σε μια εποχή που οι καλύτερες και πιο αισιόδοξες ειδήσεις προέρχονται από το πεδίο των φυσικών επιστημών και από την εξερεύνηση του διαστήματος, η ιστορία και η φύση του σύμπαντος αρχίζουν να αποκτούν επιπλέον ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό. Από την άλλη, ποιος έχει χρόνο σήμερα να σκεφτεί το διάστημα; Τη φύση του χώρου και του χρόνου; Τη θέση του ανθρώπου μες στο σύμπαν; Τη θέση του σύμπαντος εντός μας;

Ο σπουδαίος Αμερικανός αστροφυσικός και συγγραφέας πολλαπλών best seller Νιλ ντεΓκρας Τάισον, αδιαμφισβήτητος διάδοχος του Carl Sagan στο πεδίο των εκλαϊκευμένων επιστημών, φέρνει το Σύμπαν στα μέτρα μας: με επιδεξιότητα, σαφήνεια και χιούμορ, επιλέγει σοφά ό,τι είναι πιο βασικό να γνωρίζουμε, γράφοντας μικρά, εύληπτα κεφάλαια που διαβάζονται οπουδήποτε και οποτεδήποτε μέσα στη μέρα. Είτε περιμένετε τον καφέ σας, είτε το λεωφορείο, το μετρό ή το αεροπλάνο σας, η Αστροφυσική για βιαστικούς –το Νο.1 bestseller των New York Times– σας αποκαλύπτει ό,τι σας είναι απαραίτητο για να παραμείνετε μπροστά από τις εξελίξεις: από το Big Bang μέχρι τις μαύρες τρύπες, από τα κουάρκ μέχρι την κβαντική μηχανική και από την αναζήτηση πλανητών στην αναζήτηση ζωής στο σύμπαν.

Η Αστροφυσική για βιαστικούς απευθύνεται σε όσους δεν έχουν χάσει ακόμα την ικανότητα να γοητεύονται από τη γνώση και την ανακάλυψη.

Ο συγγραφέας

Ο Neil deGrass Tyson είναι αστροφυσικός. Εργάζεται στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη, ενώ κατέχει και τη θέση του διευθυντή του Πλανητάριου Χέιντεν. Αποφοίτησε από το πρότυπο λύκειο Bronx High School of Science, απέκτησε πτυχίο στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και διδακτορικό στην Αστροφυσική από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ζει στο Μανχάταν µε τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του.