Σας παρουσιάζουμε το έκτο και πολυαναμενόμενο εκδοτικό μας πρόγραμμα για το Α′ εξάμηνο του 2019, που θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στις 9 Μαΐου.

Η συγγραφέας των 2 εκατομμυρίων αντιτύπων, ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ, μας ταξιδεύει για ακόμη μια φορά με το νέο της μυθιστόρημα, ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ, στα χνάρια του αγαπημένου βιβλίου ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Επίσης, στις 9/5 κυκλοφορεί Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ από τη συγγραφέα Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, αλλά και η συλλεκτική σκληρόδετη έκδοση του ΣΕΡΡΑ. Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ του Γιάννη Καλπούζου, με αφορμή την ημέρα μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στα παιδικά βιβλία ξεχωρίζει η νέα σειρά βιβλίων του Τζεφ Κίνι με το ημερολόγιο του κολλητού του Σπασίκλα, του Ράουλι, που θα ξετρελάνει όλα τα παιδιά.

     

Στα χνάρια του αγαπημένου ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, έρχεται μια ιστορία με επίκεντρο τις ζωές τεσσάρων γυναικών στο πέρασμα των χρόνων.
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ
ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 09/05/2019
Σελίδες : 544
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 70η
Τιμή πώλησης: 17,70 €

Λίγα λόγια

Ταξίδι στη Βενετία…

ή μήπως ταξίδι με τη Βενετία;

Η Μάνια, η Ιφιγένεια και η Πηνελόπη εκεί κατέφευγαν κάθε φορά που στη ζωή τους ερχόταν μια απρόσμενη αλλαγή ή μια δυσάρεστη ματαίωση. Στο σαλόνι μιας άλλης εποχής, καθισμένες σε χρυσοποίκιλτες πολυθρόνες, έπιναν τσάι από πορσελάνινα φλιτζάνια και, μαζί με την αγαπημένη τους Βενετία, ταξίδευαν νοερά στην Πόλη των Δόγηδων… Όλα τότε φαίνονταν πιο εύκολα. Οι καρδιές άνοιγαν, τα χείλη μιλούσαν και τα μάτια δάκρυζαν…

Στα βαθιά κανάλια της ψυχής της, η Βενετία πετούσε όσα πονούσαν και έφερνε δροσερό αεράκι στις ζωές τους… Η πόλη ή η γυναίκα; Τι σημασία έχει;

Το ταξίδι στη Βενετία αέναο, γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις. Κυρίως γεμάτο μαγεία…

Έρωτες και περιπέτειες με φόντο την ηλιόλουστη Δήλο, την κοσμοπολίτικη Μύκονο και τη γραφική Κορνουάλη.

Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό,Αισθηματικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 09/05/2019
Σελίδες : 480
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 30η
Τιμή πώλησης: 17,70 €

Λίγα λόγια

Μια νύχτα με καταιγίδα, μια βάρκα με ένα νεογέννητο μωρό βρίσκει καταφύγιο στη Δήλο. Η Άρτεμη, η αγαπημένη των θεών, μεγαλώνει μέσα στην αγάπη και την ασφάλεια, και τολμάει να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Ώσπου ένας μυστηριώδης άντρας με ζαφειρένια μάτια, αλλά κι ένας φόνος στο ιερό νησί θα την αναγκάσουν να παλέψει για την ίδια της τη ζωή. Κι ύστερα όλα μπλέκονται. Φωτεινοί και σκοτεινοί ήρωες, όνειρα κι ελπίδες, κατάσκοποι και δολοφόνοι. Κι ύστερα το αδύνατο γίνεται δυνατό.

Ηλιόλουστη Δήλος, κοσμοπολίτικη Μύκονος, πανέμορφη Ρήνεια, γραφικά ψαροχώρια της Κορνουάλης, όλα σε ένα μυθιστόρημα παθιασμένο. Σαν την Ελλάδα. Γεμάτο φως κι ανθρώπους «ηλιόλουστους».

Γιατί την τύχη μας την κεντάμε με τραγούδια ψυχής…

ΣΕΡΡΑ – ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
Με αφορμή την ημέρα μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, το ιστορικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου κυκλοφορεί σε σκληρόδετη αριθμημένη έκδοση 2.000 αντιτύπων.

ΣΕΡΡΑ – ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 09/05/2019
Σελίδες : 640
Ηλικία : 18+
Τιμή πώλησης: 22,20 €

Με τόσες ανακαλύψεις τα τελευταία χρόνια, η επιστήμη κυριολεκτικά έχει αλλάξει τον τρόπο που φροντίζουμε τον εγκέφαλό μας. Και ο Μεντίνα αποδεικνύει ακριβώς αυτό: πώς μπορούμε να απολαύσουμε τα χρόνια της τρίτης ηλικίας.
BRAIN RULES ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΚΜΑΙΟΙ
ΤΖΟΝ ΜΕΝΤΙΝΑ

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων
Θεματική κατηγορία : Υγεία
Σειρά : Γενικών γνώσεων
Ημ. Έκδοσης : 09/05/2019
Σελίδες : 424
Ηλικία : 18+
Τιμή πώλησης: 16,60 €

Λίγα λόγια

Γιατί δυσκολεύομαι να βρω τα κλειδιά μου; Γιατί δεν κοιμάμαι τόσο καλά όσο παλιά; Γιατί οι φίλοι μου λένε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια; Τι μπορώ να κάνω για να παραμείνω ακμαίος; Οι επιστήμονες ξέρουν. Το βιβλίο αυτό, γραμμένο από τον αναπτυξιακό μοριακό βιολόγο Τζον Μεντίνα, παραθέτει τα δεδομένα και τη συνταγή.

Με τόσες ανακαλύψεις τα τελευταία χρόνια, η επιστήμη κυριολεκτικά έχει αλλάξει τον τρόπο που φροντίζουμε τον εγκέφαλό μας. Και ο Μεντίνα αποδεικνύει ακριβώς αυτό: πώς μπορούμε να απολαύσουμε τα χρόνια της τρίτης ηλικίας. Θέτει προβλήματα και προτείνει λύσεις. Δείχνει πώς τα συναισθήματά μας αλλάζουν με τον καιρό. Εξηγεί πώς μεταβάλλονται η ενεργής μνήμη και η γνωστική λειτουργία, καθώς και πώς ορισμένου τύπου ασκήσεις, η διατροφή και ο ύπνος μπορούν να επιβραδύνουν την εξασθένηση του οργανισμού. Και όλα αυτά συνιστούν ένα πλάνο για έναν υγιή εγκέφαλο.

Είτε βιώνετε ήδη τις δυσάρεστες συνέπειες της διαδικασίας γήρανσης είτε ανησυχείτε για αγαπημένα σας πρόσωπα που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι το ιδανικό αντίδοτο.

Γεμάτα συμβουλές, ρητά που γαληνεύουν την ψυχή ή τον νου και δραστηριότητες, τα ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ και ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙΣ μας δείχνουν τον δρόμο για να γίνουμε πιο ευέλικτοι, πιο αποφασιστικοί και πιο δυνατοί αλλά και πώς να πετύχουμε εσωτερική ηρεμία και πληρότητα.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙΣ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Το ημερολόγιο του κολλητού του Σπασίκλα, του Ράουλι, έρχεται να συστήσει στα παιδιά μια άλλη πλευρά του πολυαγαπημένου και γνωστού κόσμου του Σπασίκλα. Χιούμορ, αστεία, σκίτσα αλλά και αιφνιδιαστικές εμφανίσεις του ίδιου του Γκρεγκ Χέφλι θα ξετρελάνουν όλα τα παιδιά.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΤΖΕΦ ΚΙΝΙ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ανθρώπινες σχέσεις,Χιούμορ
Σειρά : Graphic Novel – Κόμικς
Ημ. Έκδοσης : 09/05/2019
Σελίδες : 232
Ηλικία : 7-8,9-11,12-13
Τιμή πώλησης: 11,10 €

Το 4ο και τελευταίο βιβλίο του αγαπημένου τρομερού δίδυμου. Το βιβλίο είναι γεμάτο από μαυρόασπρα σκίτσα, χαρακτηρίζεται από αστείρευτο χιούμορ και έχει αγαπηθεί από τους αναγνώστες του Σπασίκλα,
της Ξενέρωτης και του Καπετάν Βράκα.

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΙΔΥΜΟ 4
ΤΖΟΡΙ ΤΖΟΝ, ΜΑΚ ΜΠΑΡΝΕΤ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό,Χιούμορ
Σειρά : Graphic Novel – Κόμικς
Ημ. Έκδοσης : 09/05/2019
Σελίδες : 232
Ηλικία : 7-8,9-11

Τιμή πώλησης: 11,10 €

Λίγα λόγια

Είναι η τελευταία χρονιά του Μάιλς και του Νάιλς στην Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών της Κοιλάδας των Χασμουρητών, και το Τρομερό Δίδυμο βάζει έναν και μοναδικό στόχο: να κάνει μια επική φάρσα. Κάτι μεγάλο, κάτι ευφυές, κάτι που θα μείνει ως αιώνια κληρονομιά στο σχολείο τους∙ το οποίο βεβαίως θα είναι ευκολάκι για τους δυο ειδικούς, πόσο μάλλον τώρα που ο διευθυντής τους έχει καταλήξει από αντίπαλός τους μέγας προστάτης τους.

Όμως, ό,τι σχέδιό κι αν έχουν στο μυαλό τους καταρρέει σαν χάρτινος πύργος όταν ανακαλύπτουν ότι ο νέος σχολικός επιθεωρητής είναι ο Μπέρτραντ Μπάρκιν, ο πατέρας του διευθυντή και ορκισμένος εχθρός τους. Από τη θέση του σχολικού επιθεωρητή, ο Μπέρτραντ Μπάρκιν βάζει σε προτεραιότητα τις υποχρεώσεις του: πρώτα πρώτα να εκδικηθεί το Τρομερό Δίδυμο.

Το φινάλε στις περιπέτειες του Μάιλς και του Νάιλς θα είναι ξεκαρδιστικό και θα αποδείξει ότι τελικά… γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!

Ο ΜΠΙΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΝΟΙ

Το τελευταίο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ εκδίδεται για πρώτη φορά στα ελληνικά με εικονογράφηση του Κουέντιν Μπλέικ. Μια πλούσια περιπέτεια γεμάτη φαντασία για παιδιά από 8 ετών και πάνω.

Ο ΜΠΙΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΝΟΙ
ΡΟΑΛΝΤ ΝΤΑΛ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Περιπέτεια
Σειρά : Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
Ημ. Έκδοσης : 09/05/2019
Σελίδες : 120
Ηλικία : 7-8,9-11

Τιμή πώλησης: 7,70 €

Λίγα λόγια

Η μαμά του Μπίλι λέει ότι δεν πρέπει ποτέ να βγει έξω απ’ την πόρτα του κήπου και να εξερευνήσει το σκοτεινό δάσος. Έτσι, μια μέρα, ο Μπίλι κάνει αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ! Εκεί ο Μπίλι συναντά τους Μικροσκοπίνους, τα μικροσκοπικά ανθρωπάκια που ζουν σε σπίτια μέσα στους κορμούς των δέντρων. Οι Μικροσκοπίνοι όμως κινδυνεύουν. Ο απαίσιος Μουγκρόδοντας, ο φόβος και ο τρόμος του δάσους, τους εξαφανίζει κατά χιλιάδες.

Θα μπορέσει ο Μπίλι να βρει έναν τρόπο να εξολοθρεύσει το πεινασμένο θηρίο μια και καλή, ή θα τον καταβροχθίσει κι εκείνον;

Ένα μυθιστόρημα περιπέτειας και επιβίωσης από την πολυβραβευμένη συγγραφέα Κάθριν Ράντελ, για παιδιά από 10 ετών και πάνω.

Βραβείο Costa Children’s Book 2017.

Ο ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Περιπέτεια,Ταξίδια
Σειρά : Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
Ημ. Έκδοσης : 09/05/2019
Σελίδες : 408
Ηλικία : 9-11,12-13

Τιμή πώλησης: 16,60 €