ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 3 ετών
Σειρά: Μικρές Καληνύχτες

Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο… Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Μικρές καληνύχτες
Η Μεγάλη των Τεράτων Σχολή

Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος

Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία / Μικρές καληνύχτες
(Ηλικία: Από 3 ετών, Εξώφυλλο: Μαλακό, Σχήμα: 14 x 20,5
Σελίδες: 32, ISBN: 978-618-03-1068-9, Τιμή: 4,40 €)
Χρόνος έκδοσης: Οκτώβριος 2017

ΔΩΡΟ Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ QR CODE

Από τη Μεγάλη των Τεράτων Σχολή αποφοιτούν μόνο τέρατα σωστά. Τέρατα φοβερά και πέρα για πέρα αληθινά. Γιατί, αν δεν προκαλούν τρόμο και σαματά… τι σόι τέρατα είναι; Τι γίνεται, όμως, όταν υπάρχει ένας χάλια μαθητής, που είναι καλοσυνάτος και ευγενής; Τότε, τον περικυκλώνουν οι ξακουστοί εκπαιδευτές και τον απειλούν: «Ή γίνεσαι τέρας φοβερό ή παίρνεις πόδι αποδώ!». Έτσι, ο Σίμος το παίρνει απόφαση. Θα γίνει τέρας σωστό! Πόσο δύσκολο θα μπορούσε να είναι άλλωστε;

Λίγα λόγια για τη σειρά Μικρές Καληνύχτες
Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο… Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Στην εφηβεία μετακόμισε στην Ελλάδα. Σήμερα ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Είναι καθηγήτρια Αγγλικών και παράλληλα ασχολείται με την επιμέλεια υπό έκδοση αγγλικών εκπαιδευτικών βιβλίων. Χάρη σε μετεκπαίδευσή της, ασχολείται και με τη διδασκαλία στο διαδίκτυο, σε μαθητές από όλο τον κόσμο (Οnline Τeaching). Καθημερινά ταξιδεύει από ήπειρο σε ήπειρο, γνωρίζοντας διαφορετικούς πολιτισμούς, όμορφες πόλεις και χωριά και υπέροχους ανθρώπους, ακούγοντας τις δικές τους ιστορίες. Διατηρεί τη δική της στήλη «Στάση… δημοτικό!», στο ένθετο της ηλεκτρονικής εφημερίδας Η Φωνή της Κω – Kosvoice.gr, όπου και παρουσιάζει παιδικά βιβλία. Κάθε μήνα επίσης παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην ομογενειακή εφημερίδα Ελληνική Γνώμη – Elliniki Gnomi online, Berlin DE. Το παιδικό βιβλίο ήταν πάντα η μεγάλη της αγάπη. Αυτή η αγάπη είναι που την οδήγησε σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό… και κάπως έτσι ξεκίνησε να γράφει τις δικές της ιστορίες. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο της: Ζητείται ιππότης! (σειρά Μικρές Καληνύχτες). Άλλα βιβλία της είναι: Βασιλιάς φωνακλάς Γαλήνη δεν βρίσκει, Γκαζόζα Α.Α.Α., Τι σκαρώνει ο Λύκος;, Τιμ και Τάρα [Δίγλωσση σειρά]: Περιπέτειες στη φάρμα, Εθελοντές σε μπελάδες.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης ακόμα μια Καληνύχτα της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου: Ζητείται ιππότης!

———————-

Η φλύαρη πριγκίπισσα της Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου

Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου
Μικρές καληνύχτες
Η φλύαρη πριγκίπισσα

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία / Μικρές καληνύχτες
(Ηλικία: Από 3 ετών, Εξώφυλλο: Μαλακό, Σχήμα: 14 x 20,5
Σελίδες: 32, ISBN: 978-618-03-1069-6, Τιμή: 4,40 €)
Χρόνος έκδοσης: Οκτώβριος 2017

ΔΩΡΟ Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ QR CODE

Μια ευφάνταστη ιστορία για την ισορροπία ανάμεσα στη φλυαρία και τη σιωπή.

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε μια πριγκίπισσα. Που μιλούσε συνεχώς. Μιλούσε πολύ και ασταμάτητα. Γλώσσα δεν έβαζε μέσα της, που λένε. Από την ώρα που άνοιγε τα μάτια της μόλις ξυπνούσε, μιλούσε. Και από την ώρα που έκλεινε τα μάτια της το βράδυ, παραμιλούσε!

Τι θα συμβεί όμως όταν κανείς στο βασίλειο δε θέλει να ακούσει πια αυτά που λέει; Πώς θα ανακαλύψει η ηρωίδα πως καμιά φορά η σιωπή είναι πιο δυνατή από τη φωνή; Πως κάποιες λέξεις ακούγονται μόνο όταν έχουν πραγματικά κάτι να πουν;

Η Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου είναι εμψυχώτρια παιδικών ομάδων. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε δράσεις για την προώθηση της χαράς της ανάγνωσης στη δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας. Το πρόγραμμα για το οποίο ήταν υπεύθυνη βραβεύτηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Συντόνισε προγράμματα θεατρικού παιχνιδιού και παιχνιδιού σε δημόσια, ιδιωτικά σχολεία και ιδιωτικές σχολές. Της αρέσει πολύ να ακούει και να λέει ιστορίες. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα με τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.

——————————–
Γκρεγκ Γκόρμλι
Ο πρίγκιπας θέλει τσίσα του

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφηση: Κρις Μολντ

Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία
(Ηλικία: Από 3 ετών, Εξώφυλλο: Σκληρό, Σχήμα: 23 x 29
Σελίδες: 40, ISBN: 978-618-03-0985-0, Τιμή: 12,20 €)
Χρόνος έκδοσης: Οκτώβριος 2017
Τίτλος πρωτοτύπου: The Prince and the Pee

Το Ετοιμόρροπο Κάστρο δέχεται επίθεση! Ο πρίγκιπας Φρέντι επιστρέφει βιαστικά από τις διακοπές του, για να πολεμήσει τον τρομερό δράκο… όμως στην πορεία προκύπτουν κι άλλες ΠΙΕΣΤΙΚΕΣ ανάγκες!

Μια ξεκαρδιστική ιστορία για όλα τα μικρά (ή μεγάλα) παιδιά που δεν πήγαν στην τουαλέτα όταν μπορούσαν και ύστερα… έτρεχαν και δεν έφταναν!

———————
Για παιδιά από 5 ετών

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Ο Σαλιγκαγκάριν πάει στ’ άστρα

Εικονογράφηση: Αλέκος Παπαδάτος

Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία
(Ηλικία: Από 5 ετών, Εξώφυλλο: Σκληρό, Σχήμα: 22 x 26
Σελίδες: 44, ISBN: 978-618-03-1071-9, Τιμή: 11,00 €)
Χρόνος έκδοσης: Οκτώβριος 2017

Ο Σαλιγκαγκάριν, ένα ανυπόµονο και πεισµατάρικο σαλιγκάρι, ξεκινάει το µεγάλο ταξίδι για να δει τον κόσµο πέρα από τα λάχανα όπου γεννήθηκε.
Εκεί έξω, στα άγνωστα και απάτητα µέρη που διασχίζει, ρισκάροντας τη ζωή του, κανείς δεν τον διαβεβαιώνει πως θα βγει κερδισµένος. Εκείνος όµως είναι σίγουρος. Και η τύχη βοηθάει τους τολµηρούς. Στο θαυµαστό και… αργό ταξίδι του θα αποκτήσει σοφία και γνώση,
θα ανακαλύψει τα όριά του, αλλά και τη χαρά τού να αναζητάς κάθε µέρα περισσότερα.
Και θα καταφέρει να φτάσει εκεί όπου κανένα σαλιγκάρι δεν έφτασε ποτέ!

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε το 1963 στο Χαλάνδρι, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε τεχνολόγος μηχανικός, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με το θέατρο. Εργάστηκε ως καλλιτεχνικός συντάκτης (από το 1989 έως το 1992) σε εφημερίδες, περιοδικά και την τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από την πεζογραφία, ασχολείται επαγγελματικά με το σενάριο. Έχει γράψει σενάρια για τηλεοπτικές σειρές, ενώ από το 1995 ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τον κινηματογράφο. Για την ταινία Απόντες του Νίκου Γραμματικού, τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1996. Ενεργό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας, διδάσκει σενάριο σε σεμινάρια και σε προγράμματα σπουδών κινηματογράφου. Ποιήματα και διηγήματά του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς, ενώ το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων Η ενοχή των υλικών (1997), τιμήθηκε με το Βραβείο Μαρίας Ράλλη για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα: Ο Ζίγκι απ’ τον Μάρφαν (1998, κυκλοφορεί και στα ιταλικά από τις εκδόσεις Crocetti), Το γονίδιο της αμφιβολίας (1999, κυκλοφορεί στα γερμανικά από τις εκδ. Reclam, στα γαλλικά από τις εκδ. Gallimard, στα ιταλικά από τις εκδ. Ponte Alle Grazie και μεταφράζεται στα σλοβενικά και στα κινέζικα), και Αγιογραφία (2003, κυκλοφορεί στα γερμανικά από τις εκδ. Reclam και στα γαλλικά από τις εκδ. Gallimard).

———————–

Ντάσκα Σλέιτερ
Το Ελαφοκάραβο

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφηση: Αδερφοί Φαν

Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία
(Ηλικία: Από 5 ετών, Εξώφυλλο: Σκληρό, Σχήμα: 28 x 20,5
Σελίδες: 48, ISBN: 978-618-03-1169-3, Τιμή: 13,30 €)
Χρόνος έκδοσης: Οκτώβριος 2017
Τίτλος πρωτοτύπου: The Antlered Ship

Γιατί μερικά τραγούδια σε κάνουν χαρούμενο και κάποια άλλα λυπημένο;
Πόσο βαθιά βουτάει ο ήλιος όταν δύει μέσα στη θάλασσα;
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βρεις έναν φίλο;

Ο Μάρκο, μια αλεπού με ανήσυχο πνεύμα και πολλές απορίες, επιβιβάζεται σ’ ένα παράξενο καράβι που φτάνει στο λιμάνι. Το πλήρωμα, που αποτελείται επίσης από ένα σμήνος θαρραλέα περιστέρια κι ένα κοπάδι πεινασμένα ελάφια, θα σαλπάρει για ένα ταξίδι αναζήτησης… ελπίζοντας να βρει συναρπαστικές περιπέτειες, νόστιμο χορτάρι αλλά και τις απαντήσεις σε μερικές πολύ σημαντικές ερωτήσεις.

Ένα υπέροχο βιβλίο από δύο από τους σημαντικότερους σήμερα εικονογράφους στην Αμερική.

—————————

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 9 ετών

Θοδωρής Παπαθεοδώρου
Άπαιχτοι ντετέκτιβ
Υπόθεση: Κλεμμένα βραβεία (και κλεμμένα φιλιά)

Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση

Σειρά: Λογοτεχνία για παιδιά
(Ηλικία: Από 9 ετών, Εξώφυλλο: σκληρό, Σχήμα: 14,5 x 20
Σελίδες: 176, ISBN: 978-618-03-1073-3, Τιμή: 9,90 €)
Χρόνος έκδοσης: Οκτώβριος 2017

Μυστήρια! Πολλά μυστήρια! Χιλιάδες μυστήρια! Πόσα μυστήρια ν’ αντέξει πια κανείς; Οι ΑΠΑΙΧΤΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όμως τα αντέχουν όλα, τα ερευνούν όλα, τα λύνουν όλα. Αγόρια! Κορίτσια! Τρεχαλητά! Αγωνίες! Αγάπες! Γέλια! Και… μυστήρια φυσικά!

ΕΝΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΗΛΟ,
ΔΥΟ ΓΛΥΚΑ ΦΙΛΙΑ
ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ…
ΟΛΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!
ΠΩΣ; ΠΟΤΕ; ΓΙΑΤΙ;

Ένα πρωί όλα τα βραβεία του σχολείου χάνονται. Κάποιος άπλωσε χέρι πάνω τους και τώρα ήρθε η ώρα ν’ απλώσουν χέρι πάνω του οι Άπαιχτοι Ντετέκτιβ. Και μήπως αυτό είναι το μόνο πρόβλημά τους; Έχουν και την καρδιά της Μαίρης που χτυπά ξέφρενα για τον απίθανο Μάνο.

Ποπό προβλήματα! Ποπό μυστήρια!

Αλλά όπως λέει και μια μεγάλη ντετεκτιβική αλήθεια: Οι κόμποι και τα μυστήρια πρέπει να λύνονται. Εσύ μπορείς να τους βοηθήσεις να λύσουν αυτό το μυστήριο και ν’ ανακαλύψουν πού πήγαν τα κλεμμένα βραβεία του σχολείου και τα κλεμμένα φιλιά της Μαίρης;

Αλήθεια τώρα…
Δεν είναι τέλειο να είσαι ντετέκτιβ;

Ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στα Δίκαια του Έβρου και κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη. Έχει γράψει πολλά μυθιστορήματα ενηλίκων, ένα νεανικό μυθιστόρημα και δύο βιβλία για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας (Σειρά: Τα κουλουβάχατα της Ιστορίας), ενώ έχει συμμετάσχει σε συλλογές διηγημάτων. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή σεναρίων και θεατρικών έργων. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί επίσης το αστυνομικό μυθιστόρημά του με τίτλο Εντιμότατα λαμόγια, το οποίο υπογράφει ως Θάνος Δραγούμης.

—————————

Το πρώτο βιβλίο της σειράς: Εξαφανισμένα (υπέροχα) αγόρια

Για παιδιά από 10 ετών

Χ. Τζ. Γουέλς
Η μηχανή του χρόνου

Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Λέτσα

Σειρά: Κλασική νεανική λογοτεχνία
(Ηλικία: Από 10 ετών, Εξώφυλλο: Μαλακό, Σχήμα: 13 x 20
Σελίδες: 208, ISBN: 978-618-03-0851-8, Τιμή: 9,90 €)
Χρόνος έκδοσης: Οκτώβριος 2017
Τίτλος πρωτοτύπου: The time machine

Η Μηχανή του Χρόνου είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που έγραψε ο Χ. Τζ. Γουέλς, περισσότερα από 100 χρόνια πριν!
Ο Χρονοταξιδιώτης, ένας επιστήµονας της βικτωριανής εποχής, ταξιδεύει στο έτος 802.701 µ.Χ. όπου τα πάντα στον κόσµο έχουν αλλάξει. Όλος ο αγώνας, ο πόνος και τα πάθη της ανθρωπότητας µοιάζουν να έχουν αντικατασταθεί από µία ουτοπία οµορφιάς, ευδαιµονίας και ειρήνης, µε τους απογόνους του ανθρώπου να ζουν σε πλήρη αρµονία µεταξύ τους. Ο Χρονοταξιδιώτης αποφασίζει να µελετήσει αυτά τα θαυµαστά πλάσµατα και να ανακαλύψει το µυστικό τους, πριν επιστρέψει στην εποχή του – ώσπου ξαφνικά η χρονοµηχανή του, η µόνη του οδός διαφυγής, εξαφανίζεται.

Ο Χέρµπερτ Τζορτζ Γουέλς θεωρείται ο «πατέρας» της επιστηµονικής φαντασίας. Ο ίδιος εφηύρε τον όρο Μηχανή του Χρόνου, που έκτοτε καθιερώθηκε παγκοσµίως για την περιγραφή ενός «οχήµατος» που επιτρέπει στον χειριστή του να ταξιδέψει σκόπιµα και επιλεκτικά στον χρόνο.

Στη Μηχανή του Χρόνου ο Γουέλς γίνεται πρωτοπόρος της έννοιας του ταξιδιού στην «τέταρτη διάσταση» και στοχάζεται πάνω στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Με ένα παράτολµο άλµα που βάζει φωτιά στη φαντασία, στέλνει τον γενναίο εξερευνητή του να αντιµετωπίσει ένα µέλλον φορτωµένο µε τις µεγαλύτερες ελπίδες και τους σκοτεινότερους φόβους της ανθρωπότητας. Οι δύο παράξενες ανθρώπινες φυλές που ανακαλύπτει –οι αιθέριοι Ελόι και οι υποχθόνιοι Μόρλοκ– συµβολίζουν τις δύο όψεις της ανθρώπινης φύσης. Ο κόσµος τους, η εποχή των γιγάντιων καβουριών και το τελικό πορτρέτο του Ήλιου που πεθαίνει συνθέτουν ένα αξέχαστο όραµα του µέλλοντος.