Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και ο Φιλολογικός και Λογοτεχνικός Όμιλος Αγρινίου «Κωνσταντίνος Χατζόπουλος» διοργανώνουν την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Εν ριπή οφθαλμού» του Βασίλη Μ. Κομπορόζου.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος, Αναστασιάδη 1, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ώρα 8.00 μ.μ, θα μιλήσει η κ. Χρυσούλα Σπυρέλη, σχολική σύμβουλος φιλολόγων και η κ. Μαρίτσα Τσαμπάζη, Φιλόλογος.

Όπως τονίζει ο Β. Κομπορόζος, ανάμεσα στο μάτι που ανοίγει και το μάτι που κλείνει μπορεί να κρύβεται ένα ποίημα, εν ριπή οφθαλμού. Το βιβλίο αποτελείται, ως επί το πλείστον, από χαϊκού, εκείνα τα Γιαπωνέζικης τεχνοτροπίας σύντομα ποιήματα που χαρακτηρίζονται από τη συμπύκνωση του νοήματος, την ελλειπτικότητα, την αφαιρετικότητα, την υπαινικτικότητα και την αυτοτέλεια των ιδεών.

%ce%b5%ce%bd-%cf%81%ce%b9%cf%80%ce%ae-%ce%bf%cf%86%ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%ce%b5%ce%be%cf%8e%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%cf%83_%ce%ba%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%8c

Ο Βασίλης Κομπορόζος είναι μόνιμος καθηγητής Αγγλικών στο δημόσιο τομέα και μεταφραστής. Ζει στο Αγρίνιο, είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, μεταφράσεις ποιημάτων ενός Αμερικανού ποιητή και ενός έπους Αγγλικού του 15ου αιώνα μεταφρασμένου από τα ‘Μεσαιωνικά’ Αγγλικά (Middle English). Έχει συμπεριληφθεί σε διάφορες ανθολογίες. Έχει γράψει θεατρικά έργα και έμμετρα χιουμοριστικά παραμύθια τα οποία και έχει ανεβάσει σε παραστάσεις με μαθητές. Είναι μέλος λογοτεχνικών οργανώσεων. Δημοσιεύει σε πανελλήνια λογοτεχνικά περιοδικά. Ασχολείται με τα Ιταλικά, τα Λατινικά και με την Ορθόδοξη εκκλησιαστική υμνογραφία για την οποία έχει δημοσιεύσει μελέτες. Έχει λάβει το Α’ βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό και το Β’ σε διαγωνισμό χαϊκού της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα. Ένα ποίημα του το οποίο είχε δημοσιεύσει στα Αγγλικά σε Αμερικάνικη ιστοσελίδα ποίησης συμπεριελήφθη σε εγχειρίδια διδασκαλίας των Αγγλικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που κυκλοφορούν διεθνώς για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.