Το βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου Με Άρωμα Κανέλας απέσπασε το 3ο βραβείο στα Gourmand World Cookbook Awards 2016 στην κατηγορία «Mediterranean – Dun Gifford Award».

Τα Gourmand World Cookbook Awards είναι από τα σημαντικότερα βραβεία βιβλίων μαγειρικής και βιβλίων κρασιού. Κάθε χρόνο στις λίστες τους περιλαμβάνονται πολλοί παγκοσμίου φήμης σεφ. Η φετινή τελετή απονομής έλαβε χώρα στις 29 Μαΐου στην πόλη Γιαντάι της Κίνας.

Στην κατηγορία «Mediterranean – Dun Gifford Award» υποψήφια βιβλία ήταν: Roasted Figs and Red Lentils: Food That Makes a Difference του σεφ Carmit Elkayam (Ισραήλ), Discovering the Spices of Morocco των Habiba Ajaοui και Frederique Thevenet (Μαρόκο) και L’art de la Table του Gintare Marcel (Ολλανδία).

eksofillo

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Στο βιβλίο της η Μαρία Εκμεκτσίογλου περιλαμβάνει 63 συνταγές μαγειρικής που ανασύρουν μνήμες και αρώματα από το παρελθόν. Σε αυτές τις συνταγές θα βρείτε την ξελογιάστρα κανέλα, το μαγευτικό μοσχοκάρυδο, το ανακουφιστικό μοσχοκάρφι, τον βασιλικό αστεροειδή γλυκάνισο, το σαφράν, τον θεραπευτικό κουρκουμά, την ευγενική ρίγανη, το πικάντικο κύμινο και την αριστοκράτισσα λεβάντα. Δεκάδες μπαχαρικά, φρέσκα και αποξηραμένα, ομορφαίνουν και δίνουν γεύση και χρώμα στη ζωή και τον ουρανίσκο μας.