«Γλυκειά μου Εμμανουέλα. Manual νεανικής επιβίωσης και αξιοπρέπειας» του Δημήτρη Καμπουράκη, «Ο ξεχασμένος άγγελος των Φιλίππων» του Θεόδωρου Γρηγοριάδη και «Συγχαρητήρια προσλαμβάνεστε!, Τα 7 μυστικά της επιτυχημένης συνέντευξης» του Μάριου Μανιάτη.

“Συγχαρητήρια προσλαμβάνεστε!,,
Τα 7 μυστικά της επιτυχημένης συνέντευξης

Συγγραφέας: Μάριος Μανιάτης

Επιτέλους! Έφτασε η ώρα της συνέντευξης για τη θέση εργασίας που διεκδικείς και τόσο πολύ θέλεις. Όµως η χαρά σου επισκιάζεται από το άγχος. Ίσως γιατί την προηγούµενη φορά δεν κατάφερες να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, επειδή δεν τις περίµενες. Ίσως γιατί, ενώ τις απάντησες και πίστευες ότι όλα πήγαν τέλεια, τελικά απορρίφθηκες. Στον ιδιαίτερα σκληρό και ανταγωνιστικό κόσµο των επιχειρήσεων η λεπτοµέρεια κάνει τη διαφορά και ελάχιστοι καταφέρνουν να σταθούν επάξια στην αρένα και να περάσουν τις συµπληγάδες της συνέντευξης µε επιτυχία.
Το άγχος είναι ο χειρότερος σύµβουλος και µόνο ένα αντίδοτο υπάρχει: η σωστή και ολοκληρωµένη προετοιµασία. Ναι, υπάρχει τρόπος να προετοιµαστείς και όχι µόνο να τα πας περίφηµα, αλλά και να το απολαύσεις. Το µόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίσεις καλά τα 7 µυστικά και να εργαστείς σκληρά πάνω σε αυτά.
Για τον σκοπό αυτό, µέσα στο βιβλίο θα βρεις:
• πλήθος από ασκήσεις
• ιδέες και συµβουλές
• roleplay βασισµένα σε σενάρια για την καλύτερη κατανόηση της θεωρίας
• tips για ένα «έξυπνο» βιογραφικό σηµείωµα.

Έννοιες όπως αποτελεσµατική επικοινωνία, συναισθηµατική νοηµοσύνη, ηγεσία, εταιρική κουλτούρα, ενσυναίσθηση, είναι µερικές µόνο από αυτές που αναλύονται και αποτελούν τα σηµεία-κλειδιά των 7 µυστικών.
Το Συγχαρητήρια, προσλαµβάνεστε! δεν προορίζεται για να µπει στο ράφι της βιβλιοθήκης σου και να µείνει εκεί για όσο διάστηµα αναζητείς εργασία. Στην πραγµατικότητα είναι ένα εγχειρίδιο, ένας οδηγός που θα συµβάλει µε πρακτικό, συστηµατικό και δοµηµένο τρόπο σε µια επιτυχηµένη συνέντευξη, η οποία µε µαθηµατική ακρίβεια θα σε οδηγήσει στον δρόµο της επαγγελµατικής επιτυχίας!

10265

Ο Μάριος Μανιάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τµήµατος Διοίκησης Παραγωγής του Πανεπιστηµίου Πειραιά και κάτοχος µεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού από το Πανεπιστήµιο του Λέστερ.
Εργάζεται για περισσότερα από 15 χρόνια στον ευρύτερο χώρο του ανθρώπινου δυναµικού, απασχολούµενος σε µεγάλες ελληνικές και ξένες πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους, όπως υψηλής τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών, διαφήµισης, φαρµακευτικών σκευασµάτων, αυτοκινητοβιοµηχανίας και σε πολλούς άλλους.
Σε όλη την επαγγελµατική του σταδιοδροµία έχει αναλάβει σηµαντικούς και κρίσιµους ρόλους –σύµβουλος, διευθυντής ανθρώπινου δυναµικού, project/programme manager σε πολυεθνικά έργα σχετικά µε ανθρώπινους πόρους–, που απαιτούσαν ιδιαίτερες δεξιότητες και αποτελεσµατική συνεργασία µε οµάδες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Έχει σηµαντική πείρα στην επιλογή προσωπικού, καθώς έχει διενεργήσει εκατοντάδες συνεντεύξεις και έχει προσλάβει ανθρώπους σε πολλές κατηγορίες επαγγελµάτων και σε όλες τις βαθµίδες τους, µε έµφαση στην πρόσληψη στελεχών της ανώτερης και της ανώτατης ιεραρχίας, συµβάλλοντας σηµαντικά στην επιτυχή στελέχωση των οργανισµών στους οποίους εργάστηκε. Έχει γράψει πολλά άρθρα όσον αφορά ζητήµατα ανθρώπινου δυναµικού σε σχετικά έντυπα, ενώ το Συγχαρητήρια, προσλαµβάνεστε! είναι το πρώτο του βιβλίο.

——————————————————————————————————–
Ο ξεχασμένος άγγελος των Φιλίππων

Συγγραφέας: Θεόδωρος Γρηγοριάδης

Ένας µονόλογος και ένα αφήγηµα µε κοινές αναφορές στην Ιστορία, τους µύθους, τις λατρείες και τις ζωές των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής των Φιλίππων.

Ο µονόλογος Ο ξεχασµένος άγγελος των Φιλίππων γράφτηκε ειδικά για την παράσταση Οι επτά άγγελοι των Φιλίππων που παίχτηκε φέτος τον Αύγουστο στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιλίππων και Καβάλας 2015. Πρόκειται για την αφήγηση του Άγγελου, ενός ντόπιου καντινιέρη. Ενός ανήσυχου άντρα που κουβαλάει από τη φύση του µια τρέλα και που, µέσα από µιαν αινιγµατική οραµατική επαφή, αποκαλύπτει µια κρυµµένη ιστορία και µεταµορφώνεται σε έναν διαχρονικό άγγελο τραγωδίας.
Στο αφήγηµα Ο αναπόφευκτος τόπος, ο συγγραφέας, µε µια πανοπτική µατιά από το πατρικό του στους πρόποδες του Παγγαίου, καταγράφει τις προσωπικές του µνήµες, τις επισκέψεις και τις συγγραφικές του επιρροές από τον κάµπο των Φιλίππων, τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο θέατρο. Ένας τόπος µε µυστική δύναµη και υποβλητική οµορφιά που κάθε φορά ανακαλύπτεται λες και είναι η πρώτη.

10485

Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1956 στο Παλαιοχώρι Παγγαίου Καβάλας. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης και δίδαξε αγγλικά στη δηµόσια εκπαίδευση. Έχει γράψει δέκα µυθιστορήµατα, δύο συλλογές διηγηµάτων και µία νουβέλα. Το µυθιστόρηµα Το Παρτάλι µεταφράστηκε στα γαλλικά και ανέβηκε ως θεατρικός µονόλογος στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2011 µε τον Χρήστο Στέργιογλου σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη. Η νουβέλα Δεύτερη γέννα µε τη Φιλαρέτη Κοµνηνού σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη παίχτηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών το 2010. Το 2013 στο Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου παρουσίασε ο ίδιος ο συγγραφέας σε θεατρικό αναλόγιο το διήγηµά του Ο ξένος που έφυγε. Οι Bλαβερές αναγνώσεις παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Φιλίππων-Καβάλας το 2010 σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου. Ο µονόλογος Ο ξεχασµένος άγγελος των Φιλίππων γράφτηκε ειδικά για την παράσταση Οι επτά άγγελοι των Φιλίππων, για το Φεστιβάλ Φιλίππων– Καβάλας 2015, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη ενώ τον ρόλο του ξεχασμένου αγγέλου ερμήνευσε ο ηθοποιός Δημήτρης Κοντός.

—————————————————————————————————-

Γλυκειά μου Εμμανουέλα
Manual νεανικής επιβίωσης και αξιοπρέπειας

Συγγραφέας: Δημήτρης Καμπουράκης

… τώρα που έγινες δεκαοχτώ χρονών και ξεκινάς αυτό που πάντα λαχταρούσες, τη δική σου ζωή, άκου δυο-τρία πραγματάκια που κατάλαβα εγώ απ’ τη δική μου ζωή.
Κάποια σου τα έχω ξαναπεί από χρόνια, τα πιο πολλά θα τ’ ακούσεις για πρώτη φορά. Δεν είναι συμβουλές, ξέρω, τις έχεις βαρεθεί. Ας πούμε ότι είναι ένα manual, σαν αυτά που βρίσκεις στο κουτί του καινούριου σου κινητού.
Μην τσαντίζεσαι, ξέρω πως τα κινητά τα παίζεις στα δάχτυλα, δεν σου χρειάζονται οδηγίες. Τη ζωή των μεγάλων όμως όχι, πίστεψέ με. Τώρα που φεύγεις απ’ το σπίτι, αλλάζεις πίστα, όπως τότε με τα ηλεκτρονικά σου παιχνίδια. Δύσκολη η καινούρια σου πίστα. Πρέπει να επιβιώσεις σ’ αυτήν με αξιοπρέπεια, αλλιώς θα ζήσεις μια ζωή που δεν αξίζει. Κράτα λοιπόν αυτό το χαζοβιβλιαράκι, μπορεί να σου χρησιμεύσει κάποια στιγμή, πού ξέρεις…
Με αγάπη είναι γραμμένο, με ενοχές, με ελπίδες, με φόβο για σένα, με εμπιστοσύνη σ’ εσένα. Γιατί εσύ είσαι καλό παιδί και η κοινωνία που σου παραδίδουμε αδυσώπητη. Να θυμάσαι πως ο κόσμος γύρω σου είναι βρόμικος, όμως υπάρχει πάντα καθαρό νερό να πλύνεις το πρόσωπό σου. Μην πάψεις ποτέ να το αναζητάς.

10421
Ο Δημήτρης Καμπουράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1961 και σπούδασε οικονομικά. Είναι δημοσιογράφος και σήμερα παρουσιάζει την καθημερινή, ενημερωτική πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». Διατηρεί επίσης στον ΒΗΜΑ FM το καθημερινό ραδιοφωνικό ένθετο «Μια σταγόνα ιστορία». Αρθρογραφεί τακτικά στο www.protagon.gr. Έχει εργαστεί σε πολλούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες.
Κυκλοφορούν τα βιβλία του: Η υιοθεσία των ονείρων (1986), Η σιωπή της Αφροδίτης (1993), Μια σταγόνα ιστορία (Εκδ. Πατάκη, α΄ μέρος, 2002, β΄ μέρος, 2003, γ΄ μέρος, 2013), Ο κύριος Διάβολος προσφέρει ταξίδι (Εκδ. Πατάκη, 2005), Άγιος Αγύρτης (Εκδ. Πατάκη, 2009).