Δώδεκα αστυνομικές ιστορίες της Άγκαθα Κρίστι για το Καλοκαίρι.
Μια ιστορία που έχει ένα χαμογελαστό, λαμπερό κάλυμμα… κι από κάτω μια κρυφή φρίκη, κάτι μοχθηρό, ένα έγκλημα και το διπλό στοιχείο: ένα γάντι και μια ταμπακέρα, μια δηλητηρίαση με στρυχνίνη στο Νείλο, ένας διαβολεμένος πίνακας με ένα Αρλεκίνο νεκρό κατάχαμα κι ένα άλλο Αρλεκίνο να κοιτάζει απ΄ το παράθυρο, η δολοφονία του κόμη Φοσκατίνι, η Τζέϊν Κλίβελαντ ψάχνει για δουλειά, η εξαφάνιση του κυρίου Ντάβενχαϊμ, το άλσος της Αστάρτης που δημιουργεί μια αίσθηση ερήμωσης κακού, απειλής και τρόμου, πώς κλάπηκε το σμαράγδι του μαχαραγιά, το κολιέ με τα διαμάντια στο Μαντείο των Δελφών, η απίστευτη ληστεία του σχεδίου του νέου βομβαρδιστικού της Βρετανίας…


Το έγκλημα είναι τρομερά αποκαλυπτικό. Διάλεξε όσο διαφορετικές μεθόδους θέλεις. Τα γούστα, οι συνήθειες, ο τρόπος σκέψης και η ψυχή σου αποκαλύπτονται από τις πράξεις σου…
Πηγαίνοντας διακοπές στη θάλασσα ή στο βουνό απολαύστε αριστοτεχνικά γραμμένες και μοναδικές ιστορίες με ανατρεπτική πλοκή και αγωνιώδη κλιμάκωση.


Η Άγκαθα Κρίστι γεννήθηκε στην Αγγλία, στο Τορκί, το 1890. Είναι γνωστή κυρίως για τα αστυνομικά έργα της –εξήντα έξι μυθιστορήματα και δεκατέσσερις συλλογές διηγημάτων–, πολλά από τα οποία έχουν κεντρικό χαρακτήρα τον θρυλικό ντετέκτιβ Πουαρό ή την απαράμιλλη μις Μαρπλ. Έγραψε επίσης δύο αυτοβιογραφικά έργα, αισθηματικά μυθιστορήματα αλλά και θεατρικά, μεταξύ των οποίων το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του σύγχρονου θεάτρου, την Ποντικοπαγίδα.
Η Άγκαθα Κρίστι, που έχει τιμηθεί από τη Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου με τον τίτλο της Dame για τη συνεισφορά της στη λογοτεχνία, ανήκει στους δημιουργούς που διαμόρφωσαν καταλυτικά την εξέλιξη του αστυνομικού μυθιστορήματος. Παράλληλα, είναι η δημοφιλέστερη συγγραφέας όλων των εποχών, καθώς οι πωλήσεις των έργων της έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα στην αγγλική γλώσσα και άλλο ένα δισεκατομμύριο σε μεταφράσεις. Πέθανε το 1976.