Πάνε και οι διακοπές, οι συναντήσεις με αγαπημένους που είχες να δεις καιρό, το ξύπνημα χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όλα τώρα θα βρουν και πάλι τους χαλαρούς, καθημερινούς ρυθμούς τους. Άλλωστε, μετά την ανάπαυλα αυτό που χρειάζεσαι είναι η ρουτίνα, γιατί αυτό δείχνει τη συνέχεια της ζωής, τη δημιουργία και την ελπίδα ότι θα έρθει κάτι ακόμα καλύτερο που θα έχεις να περιμένεις.
Και επειδή έρχεται το καλοκαιράκι με γοργούς ρυθμούς, η φύση είναι τόσο όμορφη, τόσο ευωδιαστή και πράσινη που θες να ζεις την κάθε στιγμή της μέρας μέχρι αργά το βράδυ.

Δεν χρειάζεται πολλά πράγματα, μόνο όρεξη για ζωή, για παρεούλα, κουβεντούλα και καλή διάθεση. Τι κι αν γύρω μας όλα δείχνουν μιζέρια και γκρίνια, είναι στο χέρι μας να τα αφήνουμε όλα έξω από την πόρτα του σπιτιού μας με λίγη καλή προσπάθεια.
Αν καθίσεις να σκεφτείς πόσο δύσκολα έχουν γίνει όλα, ότι δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν δουλειές, δεν σε ευχαριστεί το ένα σε ενοχλεί το άλλο, τότε θα είσαι μόνιμα μέσα στην ένταση και την στεναχώρια.

Μην σκέφτεσαι τι δεν έχεις και θα ήθελες να έχεις, αλλά τι κατάφερες και δημιούργησες μέχρι τώρα, τι κατέκτησες με τις δυνάμεις σου και το χαρακτήρα σου.

Όπου κι αν ζεις σε όσα τετραγωνικά κι αν σε περικυκλώνουν δεν είναι παρά τέσσερις τοίχοι στην ουσία όταν μπεις μέσα.
Απόλαυσε λοιπόν ό,τι έχεις και προσπάθησε να έχεις αισιοδοξία για το αύριο και θετικές σκέψεις για να μπορέσεις να πορευτείς, γιατί όταν σκέφτεσαι θετικά και έχεις χαρά και αγάπη στην καρδιά σου θα δεις τον ήλιο να σου χαμογελάει και τα σύννεφα να φεύγουν!
Γιατί μετά την δυνατή μπόρα ο ήλιος λάμπει ακόμη πιο λαμπερός!!!

Ιουλία Ιωάννου

 mahs 1