ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

ΠΟΡΦΥΡΟΣ ΛΥΚΟΣ

H πιο συγκλονιστική υπόθεση κατασκοπείας του Β′ Παγκόσμιου Πολέμου
Είχε το κωδικό όνομα «147» και ήταν μοναχικός στη δράση του. Ο Πορφυρός Λύκος… Ακόμα και για όσους τον εμπιστεύονταν, ακόμα και για όσους διάλεγε να τον ακολουθήσουν στις ριψοκίνδυνες αποστολές. Αυτοί ακολουθούσαν. Εκείνος επέλεγε. Ο Χανς Ρίγκλερ και όλες οι σημειώσεις του! Τα κρυφά ραντεβού των κατασκόπων. Οι μυστικοί ρόλοι όλων. Οι αποστολές και τα ονόματα των πρωταγωνιστών. Οι απόρρητες αναφορές κρυμμένες στον σκοτεινό θάλαμο μιας κινηματογραφικής κάμερας! Ναι, ο Γερμανός κατάσκοπος εμφανιζόταν στους κύκλους της Αθήνας ως κινηματογραφιστής με βρετανική υπηκοότητα, με το όνομα μίστερ Ουίλιαμ Λάιονς, και είχε την αμέριστη προστασία της βρετανικής πρεσβείας.
Οι επαγγελματίες του μυστικού μετώπου τους, οι επίλεκτοι των γερμανικών δικτύων, συναντιούνταν στα κεντρικά γραφεία της Siemens στην Αθήνα, στα γραφεία της AEG και στην Τηλεφωνική Υπηρεσία, εκεί όπου ήταν τα ορμητήρια των συσκέψεων…

«Το βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη έρχεται να συμπληρώσει ένα σημαντικό κενό…» ― John Carr, The Times
«Συναρπαστικό θρίλερ δράσης!» ― Paul Anastasi, BBC World Service

«Πολύτιμο βιβλίο!» ― David Glass, Sydney Morning Herald

Ο Πέτρος Κασιμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε συνεντεύξεις από τους Οτσαλάν, Κάρατζιτς, Αραφάτ, Τζορτζ Χαμπάς, τον πειρατή του «Ακίλε Λάουρο» Αμπού Αμπάς, τον αρχηγό του UCK Χασίμ Θάτσι, τον μαφιόζο της Αδριατικής Ντον Μικέλε Πάτσο, τον αρχηγό των Κόντρας Αντόλφο Γκαλέρο Πορτοκαρέρο,τον συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες, τον Τζίμι Κάρτερ, τον σεΐχη Σαγιέντ, ο οποίος του έδωσε συνέντευξη σε ένα κρησφύγετο στη βομβαρδισμένη Βηρυτό, ενώ πραγματοποίησε και αποστολή στα κρησφύγετα του ISIS στη Μ. Ανατολή. Έχει γράψει πάνω από δέκα βιβλία. Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από εβδομήντα χώρες. Έχει καλύψει δέκα πολεμικές αναμετρήσεις και ανατροπές καθεστώτων σε όλο τον κόσμο. Τιμήθηκε με το Δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση για τους αγνοούμενους της Κύπρου και με το Πρώτο Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας από την Ένωση Αργεντινών Συγγραφέων στο Μπουένος Άιρες, στην Αίθουσα Μπόρχες. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κοινωνιολογία της Ιστορίας, ενώ είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κόμρατ. Διετέλεσε, επίσης, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Βουλής. Ο ήρωας Μιχαήλ Παπουτσάκης, που εκτελέστηκε από τους ναζί, ήταν παππούς του.

Αθήνα 2019
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 440
Τιμή: € 15,00 (με ΦΠΑ)

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ashley Spires

Μια µέρα, ένα µικρό κορίτσι είχε µια υπέροχη ιδέα. Με τη βοήθεια του σκύλου της θα φτιάξει
ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
Ξέρει ακριβώς πώς θα είναι. Ξέρει ακριβώς πώς θα δουλεύει. Πανεύκολο! Αλλά το να φτιάξει το πιο καταπληκτικό πράγµα στον κόσµο είναι τελικά πιο δύσκολο απ’ όσο νόµιζε. Μετρά, καρφώνει και προσαρµόζει ξανά και ξανά, αλλά πάντα κάτι δεν πάει καλά. Αχ, και να δούλευε αυτό το πράγµα κάποτε!
Με αυτή την έξυπνη και αστεία απεικόνιση µιας εµπειρίας µε την οποία όλοι µπορούµε να ταυτιστούµε, η Ashley Spires δίνει στα παιδιά, αλλά και στους γονείς τους, ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:
τον τρόπο να βλέπουµε τα πράγµατα διαφορετικά.

Μετάφραση από τα αγγλικά
Σοφία Τζάλη

Η Ashley Spires είναι η βραβευµένη συγγραφέας και εικονογράφος ενός µεγάλου αριθµού παιδικών βιβλίων, συµπεριλαµβανοµένων των Small Saul, Larf και των περιπετειών του Binky the Space Cat, µιας σειράς graphic novel. Στην Ashley πάντα άρεσε να κατασκευάζει πράγµατα και γνωρίζει πολύ καλά την απογοήτευση που νιώθει κανείς όταν όλα πάνε στραβά! Όλα της τα βιβλία, µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο, την έχουν κάνει να κλάψει, να τσιρίξει και να τραβήξει τα µαλλιά της, στην προσπάθειά της να τα φτιάξει όπως πρέπει. Ζει στο Ladner, στη Βρετανική Κολοµβία του Καναδά, όπου µαζί µε τον σκύλο της τον Gordon µπορούν, όταν κάτι «στραβώνει» µε τη δουλειά τους, να κάνουν βόλτες στα όµορφα µονοπάτια γύρω από το σπίτι τους.

Αθήνα 2019
Σειρά: ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Σελίδες: 40
Τιμή: € 11,90 (με ΦΠΑ)

ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΣΟΥ

YONG KANG CHAN

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

                             
                                

Εξακολουθείτε να νιώθετε ανάξιοι και ανεπαρκείς παρά τις προσπάθειες που έχετε κάνει για να αλλάξετε; Κανονικά, θα έπρεπε να είμαστε ευτυχισμένοι.
Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε: μια καλή δουλειά, ένα σταθερό εισόδημα και υπέροχους φίλους. Επίσης, πιστεύουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα που σχετίζονται με τη χαμηλή αυτοεκτίμησή μας. Παρ’ όλ’ αυτά, βαθιά μέσα μας δεν έχει αλλάξει τίποτα: εξακολουθούμε να νιώθουμε κατώτεροι από τους άλλους. Για ποιο λόγο;
Για ποιο λόγο δεν αγαπάμε τον εαυτό μας; Η απάντηση είναι ότι προσπαθούμε να λύσουμε το λάθος πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι αν ήμασταν πιο επιτυχημένοι και είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θα νιώθαμε καλά με τον εαυτό μας. Ωστόσο, η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι πρόβλημα αντίληψης.
Μπορεί να είστε υγιείς, όμορφοι ή να σας συμπαθούν οι άλλοι, αλλά να μη νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Σκοπός αυτού του βιβλίου, στο οποίο το ποτήρι χρησιμοποιείται σε αναλογία με τον νου, είναι να σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε με τον πνευματικό εαυτό σας.

Μετάφραση από τα αγγλικά
ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ

Ο Yong Kang Chan, που είναι γνωστός ως Nerdy Creator, είναι blogger, δάσκαλος της ενσυνείδησης και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Καθώς ως παιδί είχε χαμηλή αυτοεκτίμηση, έχει διαβάσει πολλά βιβλία για την προσωπική βελτίωση, την ψυχολογία και την πνευματικότητα. Ζει στη Σινγκαπούρη και παραδίδει μαθήματα μαθηματικών και λογιστικής.
Στον ιστότοπό του αναρτά κείμενα για την αυτοεκτίμηση και την ενσυνείδηση προκειμένου να βοηθά ανθρώπους εσωστρεφείς και με χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό του www.nerdycreator.com.

Αθήνα 2019
Σειρά: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Σελίδες: 144
Τιμή: € 12,50 (με ΦΠΑ)

ΓΙΝΕ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ

YONG KANG CHAN

ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ

                                                  
                                     

Μήπως δεν πήρατε την αγάπη που θέλατε από τους γονείς σας; Μήπως εξακολουθείτε να επιθυμείτε την επιδοκιμασία τους; Από πολύ μικρή ηλικία, προσπαθούμε να εντυπωσιάζουμε τους γονείς μας και να τους κάνουμε ευτυχισμένους. Είμαστε καλά παιδιά και δεν μπλέκουμε σε φασαρίες. Διαβάζουμε τα μαθήματά μας και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τους κάνουμε υπερήφανους. Όμως τίποτα δεν είναι αρκετό. Εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο.
Για ποιο λόγο είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε τους γονείς μας να μας αγαπήσουν; Τα παιδιά επιζητούν την αγάπη των γονιών τους. Όμως… έχουμε πλέον ενηλικιωθεί. Δεν είμαστε πια παιδιά. Για ποιο λόγο, λοιπόν, εξακολουθούμε να επιζητούμε την επιδοκιμασία των γονιών μας; Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, κάθε φορά που είστε με τους γονείς σας, ξαναγίνεστε αυτόματα παιδί. Η σχέση με τους γονείς σας παραμένει πολύ συχνά η ίδια. Καθώς δεν μπορείτε να αλλάξετε τους γονείς σας, ο μοναδικός τρόπος για να βελτιώσετε τη σχέση μαζί τους είναι να αλλάξετε εσείς και να γίνετε ο γονιός του εαυτού σας.

Μετάφραση από τα αγγλικά
ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ

Ο Yong Kang Chan, που είναι γνωστός ως Nerdy Creator, είναι blogger, δάσκαλος της ενσυνείδησης και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Καθώς ως παιδί είχε χαμηλή αυτοεκτίμηση, έχει διαβάσει πολλά βιβλία για την προσωπική βελτίωση, την ψυχολογία και την πνευματικότητα. Ζει στη Σινγκαπούρη και παραδίδει μαθήματα μαθηματικών και λογιστικής. Στον ιστότοπό του αναρτά κείμενα για την αυτοεκτίμηση και την ενσυνείδηση προκειμένου να βοηθά ανθρώπους εσωστρεφείς και με χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό του www.nerdycreator.com.

Αθήνα 2019
Σειρά: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Σελίδες: 192
Τιμή: € 12,50 (με ΦΠΑ)

Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΦΙΒΟΛΙΑΣ

YONG KANG CHAN

Πώς να χρησιμοποιήσετε την ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ
για να συμφιλιωθείτε με τον ΕΑΥΤΟ σας

                       
                                         

Δεν μπορείτε να σταματήσετε την επικριτική φωνή μέσα σας; Πολλοί άνθρωποι ακούμε μια φωνή μέσα μας που την αποκαλούμε φωνή της εσωτερικής κριτικής. Έχουμε δοκιμάσει διάφορους τρόπους για να απαλλαγούμε από αυτή, όμως κανένας δεν ήταν αποτελεσματικός. Το πρόβλημα δεν είναι η αυτοκριτική, αλλά η αντίστασή μας σε αυτή.
Πράγματι, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις περισσότερες σκέψεις μας. Οι συνηθισμένοι, νοσηροί τρόποι με τους οποίους σκεφτόμαστε οφείλονται σε όσα έχουμε διδαχτεί και έχουν γίνει τμήμα του μηχανισμού προστασίας μας. Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε αυτό το σύστημα από τη μια μέρα στην άλλη. Αντί να αντιστεκόμαστε στις επικριτικές σκέψεις μας, μπορούμε να αλλάξουμε τις υποσυνείδητες αντιδράσεις μας σε αυτές τις επικρίσεις.
Ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να νιώθουμε ότι μας πληγώνει ο εσωτερικός μας διάλογος δεν είναι ότι οι λέξεις είναι επώδυνες, αλλά επειδή πιστεύουμε πως αυτές οι σκληρές επικρίσεις είναι αληθινές!
Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση για τις σκέψεις που σας κάνουν να απεχθάνεστε τον εαυτό σας.


Μετάφραση από τα αγγλικά
ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ

Ο Yong Kang Chan, που είναι γνωστός ως Nerdy Creator, είναι blogger, δάσκαλος της ενσυνείδησης και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Καθώς ως παιδί είχε χαμηλή αυτοεκτίμηση, έχει διαβάσει πολλά βιβλία για την προσωπική βελτίωση, την ψυχολογία και την πνευματικότητα. Ζει στη Σινγκαπούρη και παραδίδει μαθήματα μαθηματικών και λογιστικής.
Στον ιστότοπό του αναρτά κείμενα για την αυτοεκτίμηση και την ενσυνείδηση προκειμένου να βοηθά ανθρώπους εσωστρεφείς και με χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό του www.nerdycreator.com.

Αθήνα 2019
Σειρά: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Σελίδες: 208
Τιμή: € 12,50 (με ΦΠΑ)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Ιερή σιωπή απλώθηκε μέσα στον ναό της δημιουργίας, όπου ξετυλίχτηκε όλη αυτή η λειτουργία σε τρία μέρη. Δεν τέλειωσε ακόμη! Συνεχίζεται χωρίς καμιά διακοπή μέσα στα σωθικά των άστρων, στις επιφάνειες των διάσπαρτων γαιών, στις κρυσταλλικές μορφές των πετρωμάτων, στις αδιάλειπτες διαδρομές των χυμών μέσα στα σώματα, σε κάθε κύτταρο των οργανισμών. Καθ’ όλη τη διάρκεια των αιώνων που έλαβε χώρα αυτή η λειτουργία πολλά άλλαξαν μέσα στη ροή του χρόνου. Νέοι κόσμοι, νέες μορφές, νέες αλήθειες! Πόσες ακόμη νέες όψεις του Ενός δεν πρόκειται να φανερωθούν!
Ο Γέρων σηκώθηκε αργά και με βήματα σταθερά πήγε στη γωνιά των προσευχών, άναψε το αγιοκέρι της καθεμιάς και του καθενός και τους το πρόσφερε να το κρατούν άσβηστο μέσα στα βάθη της καρδιάς τους. Όταν έφτασε μπροστά στον Οδοιπόρο, του έδωσε το κερί και μετά έσκυψε και του φίλησε τα αιματοβαμμένα πόδια. Ύστερα προχώρησε προς τη θύρα του ναού της δημιουργίας, βγήκε έξω και χάθηκε μέσα στη φύση. Μόλις είχε αρχίσει να χαράζει μια νέα μέρα.
Ποιος, αλήθεια, είμαι για να μπορέσω να συστηθώ; Ιδού το ερώτημα!
Ξέρω μόνο ότι ο νους μου στέκεται με σεβασμό και δέος μπροστά στα μυστήρια της ζωής. Η ψυχή μου αναζητά τους αδελφούς της, γιατί πιστεύω ότι η ανθρωπότητα είναι και μπορεί να ζει ως μία Οικογένεια. Το πνεύμα μου διερευνά τα ορατά και αόρατα γεγονότα που εκτυλίσσονται μέσα μου και γύρω μου και αναζητά διακαώς τα αίτιά τους, ποθώντας να φτάσει μέχρι το Πρώτο Αίτιο.

Γεννήθηκα τον Οκτώβρη του 1949. Σπούδασα Μαθηματικά και Μετεωρολογία, εφόδια που με βοήθησαν να συνδυάσω αρμονικά τις θεωρίες των Μαθηματικών με την παρουσία τους μέσα στη φύση. Οι σπουδές μου κορυφώθηκαν με τη Διδακτορική Διατριβή μου στο Πανεπιστήμιο του Reading (Αγγλία) με θέμα την αριθμητική πρόγνωση του καιρού. Έτσι, βρέθηκα να προσπαθώ να δω το μέλλον των «καιρών» μέσα από το παρόν (παρατήρηση) και το παρελθόν (κλίμα). Παράλληλα, τα συνεχώς αναβλύζοντα εσωτερικά μου ερωτήματα με οδήγησαν αναπόφευκτα στη μελέτη της Φιλοσοφίας, των Θρησκειών και των Μυητικών Σχολών, αναζητώντας την κατανόηση της Αλήθειας που εξέπεμπαν.
Η Λογοτεχνία με γοήτευε και, ειδικά, η Ποίηση με συνέπαιρνε και με ταξίδευε με τους αιθέριους εναγκαλισμούς της. Θέλοντας να κοινωνήσω τους καρπούς που συνέλεξα στα ταξίδια του νου και της ψυχής μου, αποφάσισα να μοιραστώ σκέψεις, βιώματα, συνειδητοποιήσεις και οραματισμούς μου. Όχι γιατί θεωρώ ότι κάτι πολύ σπουδαίο έχω να πω, αλλά απλά να μιλήσω για το κοινό μας ταξίδι μέσα στο σκοτάδι της μοναξιάς και της ξενιτιάς με προορισμό το Φως της Αλήθειας. Ιδού μία όψη μου…

Πίνακας εξωφύλλου: © Ελένη Πολυχρονάτου,
εικαστικός, διδάκτωρ Θεωρίας της Τέχνης ΑΣΚΤ.

                             

Αθήνα 2019
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
Σελίδες: 80
Τιμή: € 00,00 (με ΦΠΑ)