Το vivlio-life με την ευγενική συνεργασία των εκδόσεων Πατάκη θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το βιβλίο “18 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΗ”
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΤΟ ΕΡΓΟ – Η ΕΠΟΧΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ Θ. ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ

Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 21 Ιουλίου

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του vivlio-life.gr στο facebook, καθώς επίσης και στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του vivlio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης και μετά από αποδοχή το σχόλιό σας θα εμφανιστεί
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

18 keimena

Λίγα λόγια για το βιβλίο

18 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΗ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΤΟ ΕΡΓΟ – Η ΕΠΟΧΗ

Στον τόμο αυτό συγκεντρώνονται πρωτότυπα κείμενα από συγγραφείς, λογοτέχνες και δημοσιογράφους που αναδεικνύουν σημαντικές πτυχές του δημοσιογραφικού και συγγραφικού έργου του Γιάννη Μαρή. Συγκεκριμένα, γράφουν οι:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ , ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΘΗΝΑ ΚΑΚΟΥΡΗ, ΚΩΣΤΑΣ Θ. ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΝΑ ΚΟΥΛΕΤΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΚΑΡΗΣ, LOΪC MARCOU, ΤΕΥΚΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΙΧΛΙΜΙΡΗΣ, ΡΙΧΑΡΔΟΣ Σ. ΣΩΜΕΡΙΤΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Μαρή (1916-1979), οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο βιβλίο και συλλογικό έργο προς τιμήν του «πατριάρχη της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας», που υπήρξε επιπλέον ένας μαχητικός δημοσιογράφος, αλλά και σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση του σύγχρονου νεοελληνικού «λαϊκού πολιτισμού» στο διάστημα 1953-1978 στον χώρο του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, αλλά και του ελληνικού κινηματογράφου.
Στο βιβλίο συγκεντρώνονται 18 κείμενα και άρθρα ειδικά γραμμένα για την επέτειο από λογοτέχνες, δημοσιογράφους και μελετητές, οι οποίοι προσεγγίζουν το πολυσχιδές έργο του Γιάννη Μαρή, σκιαγραφούν την προσωπικότητά του, αλλά και αναδεικνύουν την «εποχή» κατά την οποία η δημοσιογραφική και συγγραφική του δραστηριότητα υπήρξε καταλυτική.
Οι συγγραφείς του τόμου, αποφεύγοντας κοινοτοπίες και στερεότυπα, αναφέρονται κριτικά στο «φαινόμενο Μαρής» και παρουσιάζουν σημαντικές και λιγότερο γνωστές πτυχές ενός παραγνωρισμένου στην εποχή του συγγραφέα, που αφορούν τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία, τα δομικά χαρακτηριστικά του ευρύτερου έργου του στον χώρο –αλλά και πέραν– της αστυνομικής λογοτεχνίας, τις επιδράσεις που δέχτηκε από τον σύγχρονο γαλλικό πολιτισμό, τη θέση της Αθήνας στα μυθιστορήματά του, τους συσχετισμούς μεταξύ του αστυνόμου Μπέκα και του επιθεωρητή Σιμενόν, ενώ ταυτόχρονα κατατίθενται εντυπώσεις και μνήμες από ανθρώπους που τον γνώρισαν προσωπικά ή συνεργάστηκαν μαζί του.
Παράλληλα, για πρώτη φορά παρουσιάζονται σημαντικά τεκμήρια από το αρχείο του συγγραφέα και το οικογενειακό αρχείο του γιου του Άγγελου Τσιριμώκου –που προλογίζει δικαιωματικά την έκδοση–, ορισμένα από τα οποία μάλιστα καταρρίπτουν τη μέχρι τώρα διαδεδομένη άποψη περί «προχειρότητας» στην παραγωγή του ογκώδους έργου του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

Οι δύο τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι η Δέσποινα Αποστολάκη και η Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους στη σελίδα.