Ξεκινά την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 το ΄΄2ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών΄΄ που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου στις 9.00 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.Θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης στις 30 Δεκεμβρίου 2016.
Το «Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών» διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας και αποτελεί συνειδητή επιλογή και προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής.
Στόχος μας είναι, μέσα από αυτό το θεσμό, να αναδειχθούν η ταυτότητα, ο πλούτος, η αξία και η δυναμική του δημιουργικού έργου που συντελείται σε όλο το εύρος του Δήμο από ομάδες νέων, γεμάτων ταλέντο κι ευαισθησία ανθρώπων οι οποίοι, αποτελούν τα ζωντανά κύτταρα, την έμπρακτη απόδειξη κι ως εκ τούτου κινητήρια δύναμη του πολιτισμού της ίδιας της κοινωνίας.
Με τη δράση αυτή, και τις συνέργειες που τη συνοδεύουν, δίνουμε βήμα συνάντησης, έκφρασης, ανταλλαγής ιδεών, προβολής κι εξωστρέφειας, επιθυμώντας ταυτόχρονα να φέρουμε την τέχνη της περιφέρειας στο επίκεντρο της τέχνης.
Μέσα από τη θαυματουργή δύναμη του Θεάτρου επιχειρούμε να δώσουμε πραγματική υπόσταση στην έννοια δρώμενο και βίωμα, διασταυρώνοντας κι αντιστρέφοντας το «μόνος στη σκηνή» με το «όλοι μαζί πρωταγωνιστές».
«Να φέρουμε κοντά ερασιτέχνες και ειδικούς, ηθοποιούς και θεατές, σε μια γιορτή συστατικά της οποίας αποτελούν το μεράκι, η ομαδική δουλειά και η συνεργασία. Σε μια κοινή προσπάθεια ο μονόλογος να αποτελέσει την αφορμή για ένα γόνιμο διάλογο!Καλή επιτυχία σ’ αυτή τη συν-απάντηση!», όπως άλλωστε τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Η Καλλιτεχνική επιτροπή αποτελείται από τους :
Ροϊλού Γιάννα – ∆ρ. – ∆ιδάσκουσα του τµήµατος ΘΣ Πάτρας – Συγγραφέας, Μικέλλης Γιώργος – Θεατρολόγος, Γιάννης Παπαθανάσης – Ηθοποιός.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής :
27 Δεκεμβρίου 2016

Φοιτητική Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Σχολών Αγρινίου
΄΄ΠρωινόΆστρο΄΄ του Γ.Ρίτσου
Ερμηνεία: Βαρβάρα Γκεγκάι
Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα

Ένα τρυφερό κείμενο που ο ποιητής έγραψε με αφορμή τη γέννηση της κόρης του

Ερασιτεχνικό Θεατρικό τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Α’
Σεμινάριο Βλακείας του Σάκη Σερέφα
Ερμηνεία: Λίνα Κολοβού
Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα

Παίρνοντας αφορμή από τη καθημερινότητα μια γυναίκα εμβαθύνει στη γενικότερη ιδέα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ερασιτεχνικό Θεατρικό τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Β’
΄΄To μπουφάν της Χάρλεϋ΄΄ του Βασίλη Κατσικονούρη
Ερμηνεία: Ειρήνη Δαφνιά
Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα
Μια γυναίκα, συνομιλεί με έναν εύζωνα στρατιώτη στη πλατεία Συντάγματος. Μια μάνα
κωμική, όπως οι περισσότερες Ελληνίδες μάνες. Ματαιωμένη, όπως πολλές Ελληνίδες γυναίκες. Τραγική. Όπως όλοι μας..

28 Δεκεμβρίου 2016

Θεατρική ομάδα Καλυβίων “παιΖΟΥΜΕ” Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου
΄΄Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. ΄΄ της ΛέναςΚιτσοπούλου
Ερμηνεία: Ρούλα Κωνσταντάρα
Σκηνοθεσία: Μαρίνα Καραφά
Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Παντολέινα

Στον μονόλογο της “Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.” γινόμαστε θεατές ενός απογεύματος μιας τριάντα και κάτι Ελληνίδας. Σε αυτόν περιγράφονται, με απίστευτα ειλικρινή και κωμικοτραγικό τρόπο, τα αδιέξοδα και οι φόβοι μιας ολόκληρης γενιάς. Πρόκειται για ένα κείμενο που αγγίζει τις σκέψεις ενός καθημερινού ανθρώπου που βαδίζει όλο πιο κοντά στο θάνατο και την ματαιοδοξία.

Θεατρική ομάδα μορφωτικού και πολιτιστικού Συλλόγου Παραβόλας
” Οι γάμοι της Ευρυδίκης από την συλλογή διηγημάτων ” Ένα μοναχικό ποδήλατο στα Χάμερσμιθ΄΄της Ελένης Τσικριτέας – Χωρεάνθη
Ερμηνεία : Ειρήνη Παπαϊωάννου
Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Σελιμάς
Η ξενιτιά, η λησμονιά και η μοναξιά δεν υποφέρονται .Κι όταν πρόκειται για μια γυναίκα που θέλει να καλωσορίσει
την χαρά και την δροσιά στη ψυχή και στο κορμί,κάτω από τα ήθη,τα στερεότυπα και την κακογλωσσιά της κλειστής κοινωνίας της.
Όταν όμως θέλει η καρδιά ποτέ δεν μένει μόνη, όσα χρόνια κ αν περάσουν…

Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού Πολ. &Μορφ. Συλλόγου “Το Αιτωλικό”
“Μεγαλώνω Μαμά”, βασισμένο στο κείμενο της Ισμήνης Βιλλιώτη “Γερνάω Μαμά”
Προσαρμογή διαλόγων-Διασκευή/Σκηνοθεσία/Οργάνωση Παραγωγής: Θεατρική Ομάδα Πολ. Συλλόγου “Το Αιτωλικό”
Ερμηνεία: Αστέρω Περγαντή
Μια συνειδητοποίηση που έχουμε βιώσει οι περισσότεροι άνθρωποι καθώς μεγαλώνουμε, με σημείο αναφοράς τον ίδιο μας τον εαυτό. Η συνειδητοποίηση όμως δε σταματάει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά επεκτείνεται και σε άλλους κοινωνικούς τομείς που μας αφορούν.

29 Δεκεμβρίου 2016

Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Δ.Δ Νεάπολης Αγρινίου «Το Παλαιόκαστρο»

« Η Άγνωστος του Πικάσο » του Αλέξη Κανάτα
Ερμηνεία: Κατερίνα Μπαλάσκα
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Τσιρώνη Μαίρη
Πολλά πρόσωπα ,πολλοί ρόλοι, απάντηση και ανάγκη στην αποσπασματική πραγματικότητα που μας επιτίθεται ,Και όλα αυτά μέσα στο παιχνίδι της ζωής σαν τεράστιο λούνα παρκ .

Θεατρική ομάδα Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «ΟΡΦΕΑΣ»
΄΄Μια κανονική μέρα΄΄ της ΚατερίναςΓιαννάκου
Ερμηνεία :Τόνια Σκιαδά
Σκηνοθέτης : Γιούλη Μαρούση

Μια γυναίκα μιλάει στον άντρα της. Στον άντρα της, που δεν είναι εκεί πια να την ακούσει. Στον άντρα της, που μια… κανονική μέρα βρέθηκε κρεμασμένος. Τον έπνιξαν τα χρέη. Και τώρα εκείνη, μόνη με δύο παιδιά, πρέπει να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Να μαζέψει τα κομμάτια της και να αναζητήσει και πάλι το φως.
Ένας λυτρωτικός μονόλογος για την άνιση αναμέτρηση του ανθρώπου με το οικονομικό αδιέξοδο αλλά και το απρόσμενο σθένος της ψυχής που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.

Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice
΄΄Ο ΛΗΣΤΗΣ΄΄του Δημήτρη Ν. Μανιάτη
Ερμηνεία: ΘύμιοςΠαπαγρίβας
Σκηνοθέτης: Γιούλη Μαρούση
Σκηνικά :Νίκος Βελτσίστας

Σε ένα ακαθόριστο χρονικά τοπίο, ο Ληστής της παράστασης δεν είναι μόνο ένα παραβατικό -σύμφωνα με τις ισχύουσες δομές- πρόσωπο. Είναι ένας αντιφατικός, πολύσημος άνθρωπος με πάθη, ζήλιες, μίση, αγάπη.
Μια φλεγόμενη φιγούρα που διηγείται την δική της ιστορία, την δική της εκδοχή της Ιστορίας, ένας αρνητής της τάξης που επικηρύχθηκε από τον κόσμο επειδή διατύπωσε τον δικό του. Ένας μεγαλειώδης ιερός μάγκας , στοιχειωμένος από την ίδια του τη λεβεντιά, να σηκώνει με τη θηριώδη ευρωστία του, εσωτερική και εξωτερική, το «γιατί» του αδικημένου και να το κάνει δίκιο..

30 Δεκεμβρίου 2016
Τελετή Λήξης.
Θα παραστεί η γνωστή συγγραφέας κ. Κατερίνα Γιαννάκου που συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ Μονολόγων με έργο της.

img_20161203_190204 %ce%b1%cf%83%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%bb%ce%b5%cf%85