Όλοι έχουμε ακουστά τον πολυβραβευμένο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα Edward Albee. Η πένα του μοναδική όπως και η ματιά του. Μια ψυχρή θεώρηση της σύγχρονης ζωής του ανθρώπου ο οποίος χάνεται στην ανούσια καθημερινότητά του.
«Όλα τα θεατρικά μου έργα έχουν να κάνουν με ανθρώπους που έχασαν το τρένο της ζωής. Που στο τέλος κατέληξαν γεμάτοι τύψεις για τις επιλογές τους, αλλά και για εκείνα που ποτέ δεν τόλμησαν.» Edward Albee (1928-2016)

Από 21 Ιανουαρίου το κοινό της Αθήνας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ, το πρώτο και το τελευταίο έργο του Edward Albee. Κι αυτό, γιατί ο συγγραφέας, έπειτα από σχεδόν μισό αιώνα από τη συγγραφή του πρώτου του έργου «Η ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» (The Zoo Story), αποφασίζει να δώσει πνοή σε ένα επιπλέον μονόπρακτο και να το ενώσει με το ήδη υπάρχον υπό τον τίτλο AT HOME AT THE ZOO.
Η πρώιμη γραφή του συγγραφέα ενώνεται αρμονικά με την ωριμότερή του και ο κύκλος που λέγεται Edward Albee κλείνει συγκινητικά. Σ’ ευχαριστούμε Albee!
Σ’ αυτό το πρώτο ανέβασμα του έργου στην Ελλάδα παίζουν οι ηθοποιοί Θανάσης Κουρλαμπάς, Θεοδώρα Σιάρκου και Αλέξανδρος Πέρρος, ενώ τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.
Ο Γιώργος Μπογιατζίδης, ευρέως γνωστός ως George Boya, αναλαμβάνει την εικαστική απόδοση και την γραφιστική επιμέλεια της παράστασης AT HOME AT THE ZOO, έχοντας ως μέσο έκφρασης το κολλάζ.

promofinal thanasiskourlabas-small

%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%b1-%cf%83%ce%b9%ce%ac%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%85