Οι ιστορίες πίσω από αυτά και η σημασία τους

Συγγραφέας: Βύρωνας Κριτζάς
Εικαστικά: Αχιλλέας Ραζής

Δε χρειάζεσαι μετεωρολόγο για να ξέρεις προς τα πού φυσάει ο άνεμος.
Bob Dylan, 1965

Φωνή συνείδησης της Αμερικής, τραγουδοποιός με διαρκή απήχηση από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, καλλιτέχνης γεμάτος αντιφάσεις και απόμακρος άνθρωπος, ο Bob Dylan θεωρείται από πολλούς ο σημαντικότερος τραγουδοποιός του 20ού αιώνα. Η βράβευσή του με Νόμπελ Λογοτεχνίας καθιστά απαραίτητη την επανεξέταση του έργου του. Από πού ξεκινάμε όμως;
Γραμμένο από έναν ένθερμο φαν του καλλιτέχνη, το Bob Dylan – 100 τραγούδια περιλαμβάνει κείμενα πάνω στα 100 κορυφαία δείγματα του έργου του. Στο φόντο διακρίνονται οι μεταβολές στα κοινωνικά και καλλιτεχνικά ρεύματα, μαζί με κάποια βασικά δεδομένα από την προσωπική ζωή του δημιουργού.
Επιπλέον δέκα άνθρωποι από τον χώρο της μουσικής επιλέγουν ένα αγαπημένο τους κομμάτι και μιλούν για τον δικό τους Dylan, με συναρπαστικές αφηγήσεις.

dylan
Συμμετέχουν με κείμενά τους: Γιάννης Αγγελάκας,
Φοίβος Δεληβοριάς, Αργύρης Ζήλος, Πάνος Κατσιμίχας,
Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), Μάκης Μηλάτος,
Γιάννης Πετρίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου,
Διονύσης Σαββόπουλος, Χάρης Συμβουλίδης.

Περιλαμβάνονται 5 έργα του Αχιλλέα Ραζή, φιλοτεχνημένα ειδικά για την έκδοση.

Ο Βύρωνας Κριτζάς γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1987. Από το 2005 κατοικεί στην Αθήνα και από το 2008 εργάζεται ως δημοσιογράφος, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. To Bob Dylan – 100 τραγούδια είναι το πρώτο του βιβλίο. Ενδεχομένως και το τελευταίο.

ΣΕΙΡΑ: ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ: 264 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 12,50€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016