Η παράσταση «Graffito, όπως άγριο», βασισµένη σε θεατρικά έργα του Παύλου Μάτεσι και σε σκηνοθεσία Κατερίνας Παπαναστασάτου, «ανεβαίνει» από την Τρίτη 8 Μαρτίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στον τεχνοχώρο Cartel για περιορισµένο αριθµό παραστάσεων. Η παράσταση είναι εµπνευσµένη από το µυθιστόρηµα Graffito και βασίζεται σε θεατρικά έργα του Παύλου Μάτεσι («Βιοχηµεία» και «Ενοικιάζεται φύλακας-άγγελος»).

Στις 18 Δεκεµβρίου µηνός, ηµέρα που χιόνιζε απαλά σε όλο το Έθνος και έκανε άγριο κρύο, εκδηλώθηκε στην κρατική Βουλή του Έθνους µία θανατηφόρος µεταδοτική αστική ασθένεια και πέθαναν διαδοχικά όλοι οι κάτοικοι της Βουλής σε ηµέρα απαρτίας, υπουργοί, κυβερνήτες, βουλευτές, σερβιτόροι, καθαρίστριες της Εθνικής Τουαλέτας, οι λοιποί υπάλληλοι, καθώς και οι τριακόσιοι φρουροί των τριακοσίων πατέρων του Έθνους. Οµοίως κόλλησαν ακαριαία και πέθαναν, µε δόσεις και εφ’ όπλου λόγχη, οι διακόσιοι εξήντα χωροφύλακες. Οµοίως οι οδηγοί, όλοι τους χωρίς σειρά προτεραιότητας, ούτε αναλόγως µε βαθµό και επετηρίδα. Ο θάνατος ολοκληρώθηκε σε τρεις ή τέσσερις µέρες. Πέθαιναν ανεξαρτήτως ιδεολογίας και φρονηµάτων, και άλλων παρατάξεων, εθνοπατέρες και εθνοµητέρες – της µίας µάλιστα της είχε πέσει η περούκα στο µούτρο. Για τη διασφάλιση του Έθνους, την εξουσία έλαβαν η σέχτα των Μαυροφορεµένων σε συνεργασία µε την αυτοκέφαλη Εκκλησία και την Τηλεόραση…
(απόσπασµα από το Graffito του Παύλου Μάτεσι)

Και στο σηµείο αυτό ξεκινάει η παράσταση! Όπως αναφέρει η σκηνοθέτις: «Για µένα το Graffito του Μάτεσι είναι το πριν, το τι συνέβη στην κοινωνία όπου ζουν οι ήρωες της παράστασης πριν τους ζωντανέψουµε εµείς επί σκηνής».

poster

Ακολουθεί αναλυτικό δελτίο τύπου της παράστασης

«Graffito, όπως άγριο» Μια παράσταση βασισµένη σε θεατρικά έργα του Παύλου Μάτεσι
GRAFFITO, όπως άγριο

Η παράσταση «Graffito, όπως άγριο», βασισμένη σε θεατρικά έργα του Παύλου Μάτεσι, και σκηνοθεσία Κατερίνας Παπαναστασάτου από την Τρίτη 8 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον Τεχνοχώρο “Cartel” για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το έργο… «Στις 18 Δεκεμβρίου μηνός, ημέρα που χιόνιζε απαλά σε όλο το Έθνος και έκανε άγριο κρύο, εκδηλώθηκε στην κρατική Βουλή του Έθνους μία θανατηφόρος μεταδοτική αστική ασθένεια και πέθαναν διαδοχικά όλοι οι κάτοικοι της Βουλής σε ημέρα απαρτίας. Υπουργοί, κυβερνήτες, βουλευτές, σερβιτόροι, καθαρίστριες της Εθνικής Τουαλέτας, οι λοιποί υπάλληλοι, καθώς και οι τριακόσιοι φρουροί των τριακοσίων πατέρων του Έθνους. Ο θάνατος ολοκληρώθηκε σε τρεις ή τέσσερις μέρες. Πέθαιναν ανεξαρτήτως ιδεολογίας και φρονημάτων, και άλλων παρατάξεων εθνοπατέρες και εθνομητέρες- της μίας μάλιστα της είχε πέσει η περούκα στο μούτρο. Για τη διασφάλιση του Έθνους, την εξουσία έλαβαν η σέχτα των Μαυροφορεμένων σε συνεργασία με την αυτοκέφαλη Εκκλησία και την Τηλεόραση».
Μαζί με την κατάρρευση της άλλοτε δημοκρατικά φερόμενης κοινωνίας καταρρέει και ολόκληρο το σύστημα σχέσεων και αξιών των ανθρώπων. Ο έρωτας δεν χωράει πουθενά, το μητρικό και το πατρικό πρότυπο είναι πιο απειλητικά από ποτέ. Τα παιδιά δεν αποτελούν ελπίδα αλλά πιθανούς καταδότες. Υπάρχουν μόνο εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι. Η ελευθερία και η αυτοδιαχείριση μετρούν τις τελευταίες τους ανάσες. Κάθε νέο μέτρο που επιβάλλει η Τηλεόραση, και οι πολίτες δέχονται μοιρολατρικά είναι απλά ένα σκαλοπάτι για να πάνε στο επόμενο, ακόμα πιο σκληρό μέτρο, κι ύστερα στο επόμενο, μέχρι που η μόνη ελευθερία που τους εκχωρείται είναι να στέκονται ακίνητοι, φιμωμένοι, παίρνοντας το πολύ δυο ανάσες το λεπτό…

Συντελεστές
Συγγραφέας: Παύλος Μάτεσις
Σύνθεση κειμένου- Σκηνοθεσία: Κατερίνα Παπαναστασάτου
Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα
Σκηνικά- Κοστούμια: Ζωή Αρβανίτη
Μουσική: Σταύρος Διαμαντόπουλος
Σχεδιασμός ήχων- Μουσική διδασκαλία: Τάσος Σωτηράκης
Φωτισμοί/ Φωτογραφίες: Γιώργος Αγιαννίτης
Βοηθός ενδυματολόγου: Έλενα Στρατηγοπούλου
Γραφιστικά: Αριάδνη Μιχαηλάρη

Παίζουν οι ηθοποιοί
Δημήτρης Δημητρόπουλος, Αθηνά Κουτσιανούλη, Νατάσα Παπαδάκη, Μάρω Ρίζου, Τάσος Σωτηράκης, Δημήτρης Τσολάκης
και ο Ερρίκος Λίτσης Παραστάσεις

Από Τρίτη 8 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στον Τεχνοχώρο Cartel για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Τιµές εισιτηρίων
12euro (κανονικό), 8euro (φοιτητικό), 5 euro (ατέλειες, ανέργων) Πληροφορίες -Κρατήσεις
693 989 8258 και 6949- 988313

IMG_8998_r

IMG_9041_r IMG_9090_r