Οι εκδηλώσεις αυτές θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ, την ερχόμενη εβδομάδα, από Δευτ. 14/12-Σάβ. 19/12.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Οι εκδηλώσεις της ερχόμενης εβδομάδος είναι:Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη, «Μπλε λουλούδι. Αναμνήσεις από το 2048», απο τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα βιβλίο με ξεγύμνωμα ψυχών, έρωτες, κατασκοπία και πλεκτάνες, αλλά κυρίως απαντήσεις στους γρίφους του αιώνα… Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ την Τρίτη 15/12 στις 18:00

Διαδικτυακή παρουσίαση του ημερολογίου της Νάνσυ Μαλλέρου, «Ημερολόγιο Καλύτερα γίνεται 2021», από τις εκδόσεις Πεδίο. Ένα ημερολόγιο-αντίδοτο στο μαύρο, το μέσο για να επαναξιολογήσουμε τα πράγματα και να προχωρήσουμε μπροστά. Στόχος για το 2021, η ενίσχυση της πνευματικής μας δύναμης. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ τη Δευτέρα 14/12 στις 18:00. IANOS |


IANOS | ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ | YOUTUBE LIVE
ΝΑΝΣΥ ΜΑΛΛΕΡΟΥ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΔΙΟ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ 2021

Link Φωτογραφικού υλικού:
https://www.ianos.gr/pub/media/ianos_events/MALLEROU_2021-BLACK_298-0_FRONT.jpg
https://www.ianos.gr/pub/media/ianos_events/MALLEROU_2021-WHITE_297-3_FRONT.jpg

Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Πεδίο διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του ημερολογίου της Νάνσυ Μαλλέρου, «Ημερολόγιο Καλύτερα γίνεται 2021». Ένα ημερολόγιο-αντίδοτο στο μαύρο, το μέσο για να επαναξιολογήσουμε τα πράγματα και να προχωρήσουμε μπροστά. Στόχος για το 2021, η ενίσχυση της πνευματικής μας δύναμης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Λίγα λόγια για το ημερολόγιο
Στόχος για 2021, η ενίσχυση της πνευματικής μας δύναμης
Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου σημειώνει: «Αν ένα πράγμα μάς έμαθε η προηγούμενη χρονιά είναι να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Η μόνη σταθερά που έχουμε είναι η φλόγα μέσα μας και το μόνο μας χρέος είναι να την προφυλάξουμε, να τη γιγαντώσουμε και να τη μοιραστούμε απλόχερα μας τους άλλους. Αυτός είναι ο εσωκεντρισμός! Φέτος θέλω η επιτυχία σας να ακουμπήσει την ψυχή σας, η ευτυχία σας να είναι σε όλα τα επίπεδα, η αίσθηση ικανοποίησης να σχετίζεται με το ποιοι πραγματικά είστε και οι πράξεις σας να τιμούν την ψυχή σας και να συνεισφέρουν σε ένα καλύτερο σήμερα και αύριο για εσάς και τους άλλους. Νομίζω ότι η λέξη του 2020 ήταν ‘’αβεβαιότητα”. Και το αντίδοτο στην αβεβαιότητα είναι η πνευματική δύναμη». Λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς και όσων προσδοκάμε να φέρει, το «Ημερολόγιο 2021-Καλύτερα Γίνεται» είναι το αντίδοτο στο μαύρο, το μέσο για να επαναξιολογήσουμε τα πράγματα και να προχωρήσουμε μπροστά. Ένα πολύτιμο δώρο για εμάς, αλλά-σίγουρα- και για τους ανθρώπους που αγαπάμε και θέλουμε να είναι ευτυχισμένοι.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Thought Leader Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου έχει πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας, Master σε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διδακτορικό στις συνεργατικές στρατηγικές. Έχει πτυχίο Coaching από το CoachU κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Life Style Management από το Harvard Medical School-Dept. of Continuous Education. Εξαιρετικά έμπειρη Coach, ιδρύτρια της Life Clinic Group και ανάμεσα στους πρωτοπόρους του Coaching στην Ελλάδα. Έχει την πατρότητα του όρου «Εσωκεντρισμός©», ο οποίος αποτελεί τη βάση της προσέγγισής της και διέπει την μεθοδολογία της στο Coaching. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Καλύτερα Γίνεται» και «Ανταγωνιστές, συνεργαστείτε!». Πρόσφατα της απονεμήθηκε, από το Women Economic Forum, το βραβείο “Iconic Women Creating a Better World for All” (Μάρτιος 2020, Κάιρο).
Έχει 14 χρόνια εμπειρίας στα πολύ απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα πολυεθνικών εταιρειών σαν στέλεχος Επικοινωνίας και έχει διδάξει Μάρκετινγκ κι επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για περισσότερο από μία δεκαετία.

Link Ημερολογίου:
Άσπρο: https://www.ianos.gr/imerologio-2021-kalitera-ginete-aspro-0504651
Μαύρο: https://www.ianos.gr/imerologio-2021-kalitera-ginete-mafro-0504649

Link Εκδήλωσης:
https://www.ianos.gr/events/paroysiash-hmerologioy-nansy-mallerou-kalutera-ginetai-2021/

Link του livestreaming:
https://youtu.be/n4ohwmSfXB4

Embed Code για ενσωμάτωση στην ιστοσελίδα σας:
https://www.youtube.com/embed/n4ohwmSfXB4

  1. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | YOUTUBE LIVE
    ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ | ΜΠΛΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙ. ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2048
    ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Link Φωτογραφικού υλικού:
https://www.ianos.gr/pub/media/ianos_events/Andrulakis_01.jpg
https://www.ianos.gr/pub/media/ianos_events/13013_1.jpg

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη, «Μπλε λουλούδι. Αναμνήσεις από το 2048». Ένα βιβλίο με ξεγύμνωμα ψυχών, έρωτες, κατασκοπία και πλεκτάνες, αλλά κυρίως απαντήσεις στους γρίφους του αιώνα…

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Τριάντα τρεις κορυφαίοι της επιστήμης και της τέχνης –γυναίκες και άνδρες– στο νησί των κοραλλιών, το πρώτο που θα καταπιεί ο ωκεανός. Αντιδρούν συμβολικά στην κλιματική καταστροφή, στις πανδημίες, στον «πυρηνικό χειμώνα» και στους άλλους κινδύνους της ανθρωπότητας. Κοινή τους ιδιότητα –ίντριγκα με σημασία–, η αφύσικη σύμπτωση: Είναι απόγονοι νόθων τέκνων μεγάλων ανδρών, από τους μακρινούς Άνταμ Σμιθ και Καρλ Μαρξ μέχρι μια σειρά μεγαλοφυΐες και διασημότητες νεότερων χρόνων. Επίκειται η σύνδεσή τους με την πρώτη αποικία στη Σελήνη, ενώ στην ατμόσφαιρα αιωρείται μια ανακάλυψη ισοδύναμη με γεωπολιτικό σοκ. Ξεγύμνωμα ψυχών, έρωτες, κατασκοπία και πλεκτάνες, αλλά κυρίως απαντήσεις στους γρίφους του αιώνα: Ο νέος καπιταλισμός· των ρομπότ και της Τεχνητής Νοημοσύνης· το αίνιγμα της Κίνας· ηγεσία και δημιουργική ευφυΐα στον 21ο αιώνα. Διακόσια χρόνια μετά το θρυλικό 1848 –πρώτη βιομηχανική επανάσταση, πρώτη και μοναδική πανευρωπαϊκή επανάσταση, Κομμουνιστικό μανιφέστο–, ο νέος καπιταλισμός της Τεχνητής Νοημοσύνης ενώπιος ενωπίω με τον εαυτό του, τα όρια και τις αντιθέσεις του. Οι ειδυλλιακές όμως μέρες στο εξωτικό νησί θα πάρουν μια δυσάρεστη τροπή, έτσι που να λες: «Έρχεται η Συντέλεια!». Ο συγγραφέας αντιστρέφει τον στίχο: «Πενθώ τα χρόνια που έρχονται Χωρίς εμάς» (Ελύτης)·τα ερευνά, τα τραγουδά, ενώ ο αναγνώστης τα ιχνηλατεί μ’ ένα παιχνίδι ρεαλιστικής φαντασίας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης τον Νοέμβριο του 1951. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήρε μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση και διώχθηκε από τη Χούντα. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973. Ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς πάνω από είκοσι χρόνια. Αποχώρησε από το πολιτικό προσκήνιο αφού διατύπωσε με το βιβλίο του ΜΕΤΑ (1992) την πρόταση για την ανασύνθεση της δημοκρατικής Αριστεράς και ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Επέστρεψε στη θεσμική πολιτική το 2004. Είναι σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθηνών. Ασχολήθηκε με την οικονομική ανάλυση-πρόγνωση στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Δημιούργησε εκπομπές σε μια σειρά ραδιοφωνικούς σταθμούς. Έγραψε θεατρικά έργα και άλλα αφηγήματα για το ραδιόφωνο, καθώς και ιστορικά αφιερώματα για τα μεγάλα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής.

Link Εκδήλωσης:
https://www.ianos.gr/events/paroysiash-vivliou-mimi-androylakh-mple-loyloydi-anamnhseis-apo-to-2048/

Link του livestreaming:
https://youtu.be/-KWBw-PvFe4
Embed Code για ενσωμάτωση στην ιστοσελίδα σας:
https://www.youtube.com/embed/-KWBw-PvFe4

Για να παρακολουθείτε κι άλλες πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες, παρουσιάσεις κάντε την εγγραφή σας (subscribe) στο κανάλι του ΙΑΝΟΥ στο Youtube!

Φωτογραφίες γι αυτές τις εκδηλώσεις θα βρείτε στα αντίστοιχα link που βρίσκονται εντός των δελτίων Τύπου.

Για οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες μη διστάσετε να μας καλέσετε στο 2103217929.

IANOS | T 2103217810 (επιλ. 5) | M 6958004810 | F 2103217686 | E [email protected] | www.ianos.gr