“MY DIET COACH”

του Ανδρέα Κωνσταντίνου

Σχήμα: 14 Χ 21

Εξώφυλλο: Mαλακό

Τιμή: 16 €

Σελίδες: 288

Είδος: Δοκίμιο

Κατηγορία: Συμβουλευτική Ψυχολογία


Λίγα Λόγια για το Βιβλίο

Το «my diet coach» είναι ένα βιβλίο κινητοποίησης που έχει ως στόχο να βοηθήσει τον αναγνώστη να βάλει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο δίαιτας – επαναπρόσληψης βάρους. Μέσα από διαλόγους πραγματικών περιστατικών, παρουσιάζονται οι δυσκολίες, τα προβλήματα και οι αμφιθυμίες των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται χρόνια με τον έλεγχο της διατροφής τους από τη μία, και από την άλλη, οι επιθυμίες, οι ανάγκες και οι δυνατότητές τους.

Ο έλεγχος της διατροφής και του βάρους, εξαρτώνται πρωτίστως από τη δυνατότητα του ατόμου να αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική του κατάσταση προσδιορίζοντάς τη με ακρίβεια και ταυτόχρονα να αναζητεί εκείνη την ανικανοποίητη ανάγκη που τον οδηγεί στη ματαίωση της προσπάθειας. Μέσα από αυτή τη διερεύνηση το άτομο θα είναι πάντα σε θέση να μαθαίνει για τις αδυναμίες του, χωρίς να χάνει τον αυτοσεβασμό του. Το βιβλίο αφήνει στην άκρη την ξύλινη γλώσσα των διατροφικών οδηγιών και διατροφικών σχημάτων και πραγματεύεται την επιτυχία της δίαιτας μέσω της κατανόησης και της αυτο-αποδοχής.

Με οδηγό το όραμα, την ιδανική ζωή που ο καθένας φαντάζεται για τον εαυτό του, ο coach βοηθά τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί του να σχεδιάσει τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν, ώστε αυτό να υλοποιηθεί.

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Αντρέας Κωνσταντίνου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1978. Είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος απόφοιτος ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με υποτροφία. Μετεκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και στην παχυσαρκία από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Το 2017 ολοκλήρωσε μία από τις πιο απαιτητικές εκπαιδεύσεις coaching στον κόσμο, που τελείται υπό την αιγίδα του American College of Sports Medicine (ACSM), αποκτώντας τον τίτλο του Certified Health & Wellness Coach (CHWC).

Πιο συγκεκριμένα, η προσέγγισή του στοχεύει στη διαχείριση ατόμων που θέλουν να πετύχουν αλλαγές σε έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω τομείς: 1. Διατροφή 2. Άσκηση 3. Ενέργεια και στρες 4. Βάρος 5. Πνευματική και συναισθηματική ευεξία. 6. Υγεία 7. Ικανοποίηση ζωής.

Έχει διοργανώσει ομιλίες για θέματα που αφορούν στη διατροφή και στην αλλαγή συμπεριφοράς, τόσο για το κοινό όσο και για τις ανάγκες εκπαίδευσης άλλων συναδέλφων, παρουσιάζοντας «εργαλεία» διαχείρισης περιστατικών. Υπήρξε συνεργάτης και αρθογράφος στην εφημερίδα «Άποψη» και πολλά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στο επιστημονικό portal diatrofi.gr.

Σήμερα ιδιωτεύει στο προσωπικό του διαιτολογικό γραφείο “My Diet Coach” στη Λάρνακα της Κύπρου.

Απόσπασμα από το Βιβλίο

  1. Κάθε φορά που ξεκινάω ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους έρχεται μια γιορτή, μια επέτειος, μια έξοδος, μια λιγούρα και μου γκρεμίζει την προσπάθεια.
  2. Το πρόβλημα είναι ότι, όταν στοχεύουμε στην αλλαγή για να κερδίσουμε την αποδοχή των άλλων, για να τους ευχαριστήσουμε ή για να σταματήσουμε να ντρεπόμαστε, τότε το αποτέλεσμα δεν έχει καμία αξία. Διότι, πίσω από τους σφικτούς μύες, υπήρχε μια ανάγκη που παρέμεινε ανικανοποίητη.
  3. Παρόλο που ικανοποίησε το στομάχι της, το μυαλό της παρέμεινε νηστικό, διότι στο τραπέζι της είδε μόνο το τοστ και τη σαλάτα. Και όταν το μυαλό μένει νηστικό, η περαιτέρω παρεκτροπή δεν βρίσκεται μακριά. Ενδέχεται να υπάρξει και συνέχεια…
  4. Αντί λοιπόν να σπαταλάς χρόνο, ψάχνοντας τη μαγική δίαιτα που θα σε αδυνατίσει, το είδος γυμναστικής που σου φτιάξει ένα ωραίο σώμα, το επάγγελμα που θα σε κάνει πλούσιο ή τη συμπεριφορά που θα σε κάνει ευτυχισμένο, σταμάτα για μια στιγμή και σκέψου: «Τι θέλω πραγματικά να είμαι; Ποιος είναι ο τελικός μου προορισμός;»