Ο μεγάλος εκπρόσωπος της γαλλικής διανόησης στην Αθήνα,
5 μόλις μέρες μετά τα γεγονότα που αλλάζουν την ευρωπαϊκή ιστορία

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι που αλλάζουν το ρου της ευρωπαϊκής ιστορίας, ο Pascal Bruckner, μια από τις πιο φωτεινές, δραστήριες και διεθνώς αναγνωρισμένες μορφές της σύγχρονης γαλλικής κουλτούρας, έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, για μια ανοιχτή συζήτηση με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη.

Θα θέλαμε να σας ενημέρωσουμε επίσης ότι την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 ο Γάλλος φιλόσοφος θα δώσει συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με αφορμή την ανοιχτή συζήτηση με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 19.00 στο μουσείο.

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι που αλλάζουν το ρου της ευρωπαϊκής ιστορίας, ο Πασκάλ Μπρυκνέρ , μια από τις πιο φωτεινές, δραστήριες και διεθνώς αναγνωρισμένες μορφές της σύγχρονης γαλλικής κουλτούρας, έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για μια ανοιχτή συζήτηση με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη για να μιλήσει, μεταξύ άλλων για το θρησκευτικό φανατισμό και την τρομοκρατία, για την Ευρώπη και την ενοχική αντιμετώπιση της ιστορίας της αλλά και για τα ερωτικά ταμπού, την κρίση και την ευτυχία.

Ο Γάλλος φιλόσοφος, δοκιμιογράφος και μυθιστοριογράφος θα συζητήσει με τον Έλληνα συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό τέχνης και πολιτισμού για το θρησκευτικό φανατισμό και την τρομοκρατία, για την Ευρώπη και την ενοχική αντιμετώπιση της ιστορίας της αλλά και για τα ερωτικά ταμπού, την κρίση και την ευτυχία.

Ο Pascal Bruckner έχει τιμηθεί με μερικά από τα μεγαλύτερα γαλλικά λογοτεχνικά βραβεία (Médicis Δοκιμίου, Renaudot κ.ά.) Είναι γνωστός στη χώρα μας από το φημισμένο μυθιστόρημά του «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα», που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Roman Polanski, καθώς και από δοκίμια όπως «Η νέα ερωτική αναρχία», «Η αέναη ευφορία: δοκίμιο για το καθήκον της ευτυχίας», «Η τυραννία της μεταμέλειας» ή «Το παράδοξο του έρωτα». Το νέο του αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα «Ένας καλός γιος» μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Enas kalos gios cover
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα
Ώρα έναρξης: 19.00
Γενική Είσοδος: 5 ευρώ- περιορισμένες θέσεις / Φίλοι του Μουσείου δωρεάν
www.cycladic.gr
H συζήτηση θα διεξαχθεί στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά

Η συζήτηση θα μεταδίδεται live streaming στo https://diavlos.grnet.gr/event/e614