ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΟΥΜ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Καστανιώτη, διοργανώνουν αφιέρωμα – παρουσίαση των πέντε βιβλίων του Χρήστου Ναούμ , με τίτλο: «Αχ, αυτές οι βασίλισσες – Γιαρντίμ – Άσωτοι Έρωτες- Γυμνός σε κοινή θέα – Στο σκοτάδι ανθίζω».

Για το βιβλίο θα μιλήσει o Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας, συγγραφέας, κριτικός θεάτρου, βιβλιοκριτικός.

Αποσπάσματα από τα βιβλία του θα διαβάσουν οι ηθοποιοί:

Ηρώ Μουκίου, Ελένη Τσακάλου, Στράτος Χατζηηλίας και Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου:https://bitly.ws/35wS7

Link εκδήλωσης:https://bitly.ws/35wSk

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Ο Χρήστος Ναούμ γεννήθηκε στην Καλλιθέα της Αθήνας και είναι Διευθυντής στο Δερματολογικό Τμήμα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Έχει γράψει πολυάριθμες ιατρικές μελέτες και άρθρα, που δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ήταν αρχισυντάκτης στο επιστημονικού αλλά και κοινωνικού περιεχομένου περιοδικό Εν χρω, το οποίο κυκλοφόρησε για πέντε συναπτά έτη (2007-2012). Το 2019, για την προσφορά του, έτυχε τιμητικής διάκρισης από την Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας.

Η πεζογραφία ήταν πάντοτε η κρυφή του ενασχόληση, καθώς και το θεατρικό κείμενο.

Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Αχ, αυτές οι βασίλισσες! (2008), Γιαρντίμ ‒ Οι φλόγες της Ανατολής (2010), Άσωτοι έρωτες (2014), καθώς και τη συλλογή διηγημάτων Γυμνός σε κοινή θέα (2016) και Στο σκοτάδι ανθίζω (2020). Όλα στις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Θεατρικά του έργα: Τα αυγά της στρουθοκαμήλου (2013), Μωβ Κορδέλα (2015), Σάλπιγγα του αγγέλου (2015), Ασκήσεις Θανάτου (2016), Stronger with you ‒ Τα θεατρικά της παράνοιας (2020).