«…Πριν από λίγο είπες πως το καλό μπορεί να συνυπάρξει με το κακό. Γιατί να μην μπορεί και η χαρά να συνυπάρξει με τη θλίψη; Έτσι είναι η ζωή, γλυκιά μου. Ακόμη δεν το κατάλαβες; Γεμάτη αντιφάσεις. Ίσως γι’ αυτό να είναι και τόσο όμορφη».

Πιερίνα. Ένα κορίτσι που, αν και μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και χωρίς τη μητρική αγάπη, εγκαταλειμμένο στο έλεος ενός πατέρα μέθυσου, είναι γεμάτο με όλη την καλοσύνη και την αγάπη του κόσμου που απλόχερα την προσφέρει σε όλους. Μα πιο πολύ στον δεκαοχτάχρονο Πάολο, γόνο πλούσιας οικογένειας, που αν και φαινομενικά τα έχει όλα με τη δύναμη του πλούτου και του χρήματος, είναι ουσιαστικά δέσμιος όλων αυτών και αδυνατεί να αντιταχθεί στις βουλές του αυστηρού πατέρα του. Αυτός στερείται την πατρική αγάπη. Τους δύο νέους ενώνει ο έρωτας που έρχεται να συνταράξει τις ζωές τους και να τους πλημμυρίσει συναισθήματα και όνειρα για ένα κοινό μέλλον. Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια και τις μηχανορραφίες που η μοίρα ή η ίδια η ζωή φέρνει στο διάβα τους;

Μαρία. Μια ώριμη γυναίκα, λίγο μετά τα πενήντα, που δεν έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρο να γίνει μάνα, διοχετεύει όλη αυτή της την αγάπη και την φροντίδα στον ξενώνα που έχει δημιουργήσει στη Σύρο. Έπειτα από δυσκολίες στη ζωή της συναντά και αυτή την αγάπη ξανά και τον έρωτα στο πρόσωπο του Χρήστου και προσπαθεί να ομαλοποιήσει τη σχέση της με την προγονή της τη Στεφανία. Και αυτή είχε δύσκολα παιδικά χρόνια και βιώματα που έχουν χαράξει τη μέχρι τώρα προσωπικότητα και ζωή της.
Δύο παράλληλες ιστορίες εκτυλίσσονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους σε δυο πανέμορφα ελληνικά νησιά, την Κέρκυρα και τη Σύρο. Ενώνουν παρόν και παρελθόν με τρόπο καταλυτικό, αποδίδουν στον καθένα ό,τι του αξίζει, αφυπνίζουν συνειδήσεις και φέρνουν τη λύτρωση και τη δικαίωση.

Μέσα από τη γρήγορη ροή, τον κλιμακούμενο ρυθμό και την άμεση και μεστή γραφή της συγγραφέα που αποδίδει συναισθήματα και έντονο λυρισμό ο οποίος εντείνεται μέσα από την ικανότητά της να περιγράφει τα γεγονότα κινηματογραφικά, δημιουργούνται εικόνες στον αναγνώστη που αφήνει τη φαντασία του «ελεύθερη» να καλπάζει και να φτιάχνει τα δικά της σενάρια.
Ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, διαφορετικές προσωπικότητες, σύγχρονες, με τα προβλήματά τους, τις χαρές και τις λύπες τους κρατούν αιχμάλωτο τον αναγνώστη μέσα απ’ το ξετύλιγμα της μυθοπλασίας και την εναλλαγή των κεφαλαίων. Ο ρυθμός της αφήγησης αυξάνεται και μειώνεται στα κατάλληλα σημεία και με τέτοιο τρόπο ώστε να κλιμακωθεί η ένταση, να περάσουν τα μηνύματα στον αναγνώστη και να αποφορτιστεί από τα συναισθήματα που του προκαλούνται διαβάζοντας.
Μυθιστόρημα μπολιασμένο με συναισθήματα, ζυμωμένο με έρωτα, αγάπη, κρυμμένα μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια, συμπεριφορές που στιγματίζουν ολόκληρες ζωές, αγωνία, ένταση, χαρές, λύπες, δυσκολίες, το καλό και το κακό, λυτρωτική κάθαρση – σαν την ίδια τη ζωή…

MIA ANASA
Απολαύστε το!