Συναρπαστικά μυθιστορήματα φαντασίας, μυστηρίου και αισθηματικά

Άλλη μια φορά στην Αδριανούπολη
Διαμάντω Κωνσταντιλάκη Μπιμπούδη

Ανατολική Θράκη, Αδριανούπολη-Ορεστιάδα, δύο πόλεις µε κοινή ανθρώπινη µοίρα συνύπαρξης. Το παρελθόν σαν το ποτάµι στον χρόνο, τις ενώνει και τις χωρίζει. Δύο διαφορετικοί κόσµοι φέρνουν στην επιφάνεια κοινά συναισθήµατα.
Μια νεαρή γυναίκα, στο ξεκίνηµα της ζωής της, αποφασισµένη να αφήσει πίσω της το παρελθόν. Μια µοιραία συνάντηση, µια τυχαία ανακάλυψη, µπορούν να αφυπνίσουν τη διαίσθησή της και να την οδηγήσουν άλλη µια φορά στην Αδριανούπολη.
Αφέθηκε στην εικόνα του ποταµού σαν να του ζητούσε απάντηση, κι εκείνος µέσα από την αέναη αύρα του της την έδωσε. «Θα πάω», µονολόγησε.
Μια παλιά ιστορία αγάπης, ζωντανή, ταξιδεύει σε τρεις χώρες -Ελλάδα, Γερµανία, Τουρκία-, ζητώντας να βρει δικαίωση από τη ζωή. Ένοχα µυστικά, απαγορευµένες σχέσεις, θρησκευτικές πεποιθήσεις, αλήθειες και ψέµατα, δεσµοί αίµατος που δοκιµάζονται. Διλήµµατα, αποκαλύψεις και ανατροπές, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, κανένας δεν είναι άτρωτος όσο και αν το επιθυµεί.
Άνθρωποι που µάχονται και άλλη µια φορά προσπαθούν να ισορροπήσουν µεταξύ της λογικής και της καρδιάς, όµως στην κρίσιµη απόφαση ποια θα επικρατήσει; Άλλη µια φορά στην Αδριανούπολη σε ένα νοσταλγικό, ανθρώπινο, αισθηµατικό ταξίδι αναζήτησης, που θα καταλήξει εσωτερική ακόµη και για εµάς τους ίδιους.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Άλλη μια φορά στην Αδριανούπολη
Συγγραφέας: Διαμάντω Κωνσταντιλάκη Μπιμπούδη
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 16.00€
Σελίδες: 388

Το Πέρασμα
Χάρης Οικονομόπουλος

Πόσο βαθιά µέσα σου θα έφτανες για να αποδεχτείς το µοιραίο; Πόσο βαθιά θα τολµούσες να σκάψεις για να γνωρίσεις τον εαυτό σου, λίγες στιγµές πριν τον αποχωριστείς; Μέχρι πού θα έφτανες για να νιώσεις ικανοποιηµένος µε τη ζωή που έζησες και να µπορέσεις να αφεθείς;
Ο Χάρης, λίγες στιγµές πριν από τον θάνατό του, βουτάει µέσα στο σώµα του για ένα τελευταίο ταξίδι. Έχοντας έναν νάνο για οδηγό, προσπαθεί να αποδεχτεί τη µοίρα του και να αφήσει αυτή τη ζωή που τελειώνει, προχωρώντας παραπέρα. Δεν είναι όµως εύκολος ο αποχωρισµός. Ειδικά µε τον γιο του. Στην εσωτερική αυτή διαδροµή, αγαπηµένα του πρόσωπα θα προσπαθήσουν να τον βοηθήσουν, ξεθάβοντας από το υποσυνείδητό του αναµνήσεις από γεγονότα και καταστάσεις που τον σηµάδεψαν. Τελικά υπάρχουν πάντα καινούργια πράγµατα να µάθεις. Κάθε τέλος είναι και µια καινούργια αρχή. Το πέρασµα άνοιξε και το ταξίδι µόλις ξεκίνησε…

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Το Πέρασμα
Συγγραφέας: Χάρης Οικονομόπουλος
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 12.00€
Σελίδες: 152

Η Μέθοδος των Τριών
Χάρης Κιττές

Ύστερα από λίγα λεπτά, το αυτοκίνητο, µε το νέο του φαφούτικο στυλ, κοιµόταν στο υπαίθριο σπίτι του και θύµιζε κτήριο σχολής στο οποίο µόλις είχαν κολληθεί οι εκλογικές αφίσες των κοµµατικών παρατάξεων: πριν από λίγες ώρες ήταν πολύ πιο ωραίο. Τρεις ορόφους πάνω, ο ιδιοκτήτης του ήταν ξαπλωµένος στο κρεβάτι σαν χάσκι που επιτέλους βρήκε κρύο πάτωµα να απλωθεί και δεν σκεφτόταν ακόµη τίποτα χρήσιµο, τίποτα που θα µπορούσε να οδηγήσει σε ένα συµπέρασµα σχετικά µε το τι θα γίνει ή έστω σε µία συµφωνία µε τον εαυτό του σχετικά µε το τι µόλις έγινε.
Eνας φανατικός υποστηρικτής της τύχης ως ανώτερης δύναµης, µέσα σε έξι ηµέρες µαθαίνει πως, τελικά, η τύχη ζει ανάµεσά µας. Και πως, άθελά µας, την κινούµε εµείς. Χωρίς να φαντάζεται κανείς πως αυτό που κατέχει δεν ανήκει µόνο στον ίδιο, η πορεία προς τη συνεχή διάψευση περνάει πάνω από σπασµένα γυαλιά και ακούει γνώριµες φωνές, καταλήγοντας ερεθιστική, αµετανόητα απροσδόκητη και καταστροφικά αναπόφευκτη. Έχει έρθει η ώρα του πιο αµφιλεγόµενου φύλλου της τράπουλας να αποδείξει τι θέση έχει η φιλοσοφία µέσα σε µια εβδοµάδα άνευ προηγουµένου, να καταλάβει πόσο µοιραίες µπορεί να καταλήξουν οι βόλτες µέχρι τον Πειραιά και να ανακαλύψει όλα όσα εκτυλίσσονται πίσω από την πλάτη του, αποκλειστικά µέσα από µια όµορφη µουσική µελωδία.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Η Μέθοδος των Τριών
Συγγραφέας: Χάρης Κιττές
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 12.00€
Σελίδες: 148

Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μου
Μαρία Αλεξοπούλου

Η Μελίνα αποκοιµήθηκε, µε τον απαλό ήχο της βροχής να τη νανουρίζει. Όταν οι σταγόνες άρχισαν να µαστιγώνουν το παράθυρο, ξύπνησε, αλλά βυθίστηκε σε µία νέα τυφλή πραγµατικότητα. Άκουγε παραµορφωµένους ήχους στην προσπάθειά της να βλεφαρίσει. Επιχείρησε να στυλώσει τα πόδια της, καθώς ο σπόρος του φόβου είχε ήδη βλαστήσει στην ψυχή της. Η θλίψη που φώλιαζε µέσα της ξάφνου φούσκωνε σαν κατακλυσµιαία παλίρροια. Θα µπορέσει να διαβεί αυτό το δύσβατο µονοπάτι που την κρατάει µακριά από την ευτυχία;
Πρόκειται για µία συλλογή 20 σπονδυλωτών διηγηµάτων. Μία ωδή πάνω στην αδελφική αγάπη που σφυρηλατείται τόσο µέσα από χαρές αλλά κυρίως µέσα από δυσκολίες. Ένας στοχασµός για τις φιλίες που είτε γεννιούνται είτε διαλύονται. Ένας φάρος ελπίδας για όσους ζουν µέσα στο πνιγηρό σκοτάδι του φόβου.
«Να προσπεράσω τη ζοφερή
σκιά που παραµονεύει.
Να αλυσοδέσω τον φόβο
που θέλει να κυριαρχήσει.
Να κερδίσω την ανάσα
ελευθερίας που ξεφεύγει.
Να προσπεράσω.
Να αλυσοδέσω.
Να κερδίσω.
Τον πανικό».

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μου
Συγγραφέας: Μαρία Αλεξοπούλου
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 10.00€
Σελίδες: 96

Οικογενειακή Παρέλαση
Μαρία Σταματάκη

Αυλίζονται παρέα τα πάθη μας, ομοσταυλίζονται. Εκεί που αναφύεται η ερημιά. Στα νυχτερινά καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων. Σε ακατάλληλες σκηνές μπροστά στο γαλακτερό φως της τηλεόρασης ή μέσα στο αποθηκάκι του κήπου. Και πιο κάτω, στις παρυφές των νοτίων προαστίων. Σε κάτι βράχια που τρέχουν «παλιόπαιδα». Εκεί που η ζωή μετράει ασημαντότητες. Ενώ εσύ κοιμάσαι μ’ ένα λαχάνιασμα. Είναι μεγάλη η ανηφόρα που έχεις μπροστά σου, αλλά γκαζώνεις. Χωρίς αμφιβολία θα τους ξεφύγεις. Θα γίνεις αυτό που θα γίνεις. Εκεί που οι άλλοι μετρούν κανόνες, εμείς θα τραβήξουμε ένα χι.
Ο Ηλίας Ροδοκανός, ο μικρότερος γιος της οικογένειας Ροδοκανού, είναι ανυποψίαστος και απροετοίμαστος για να δει σε ηλικία δεκατριών ετών πού τον οδηγούν δύο χαστούκια, τα οποία στοιχειώνουν τις ενήλικες επιλογές του. Πνιγμένες επιθυμίες, αγχωμένα ξενύχτια γίνονται τρόπος ζωής.
Τι να σημαίνει η φράση «εμένα sloggi και πολύ μου πάει…»;
Τι ρόλο έπαιξε σε όλα αυτά η γιαγιά Ερασμία;
Η αδελφή του –αφηγήτρια της ζωής τους– θα χαράξει με σουγιά στο οικογενειακό δέντρο τα πάθη και τα λάθη τους.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Οικογενειακή Παρέλαση
Συγγραφέας: Μαρία Σταματάκη
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 13.00€
Σελίδες: 232

Οι Θρύλοι της Ισορροπίας– Βιβλίο Ι
Τζούλι Τσενέ και Μαρία Σαλίμπα

Δύο κόσµοι σε πόλεµο: η Δύση και η Ανατολή. Δύο θεοί-δηµιουργοί που εξόντωσαν ο ένας τον άλλον, αφήνοντας µοναδική κληρονοµιά στα παιδιά τους τη διχόνοια.
Λίγο πριν την τελική αναµέτρηση, ο Ηγήνωρ, βασιλιάς του ισχυρότερου κράτους της Ανατολής, πεθαίνει, αφήνοντας στα τρία του τέκνα ένα πανάρχαιο σκαλιστό κουτί: το φηµισµένο Κειµήλιο του Βασιλείου. Μέσα στις σελίδες της διαθήκης που το συνοδεύει ξετυλίγεται η προσωπική του ιστορία, µυστικά έρχονται στο φως, θέσφατα ανατρέπονται, ρόλοι επανακαθορίζονται και οι θρύλοι ξυπνούν.
Ταυτόχρονα, στη Δύση, η µάγισσα Άνουρα, αρχόντισσα του δέκατου όγδοου Οίκου, ολοκληρώνει τη συγγραφή των αποµνηµονευµάτων της, φωτίζοντας τις πιο σκοτεινές πτυχές της ιστορίας της Δύσης. Κόντρα στις προσδοκίες των όµαιµών της και στις προσταγές του αίµατος, αποφασίζει να γυρέψει τη µοίρα της στα µακρινά βασίλεια της Ανατολής.
Οι δρόµοι των αντιπροσώπων των δύο δυνάµεων θα διασταυρωθούν µε έναν απρόσµενο, µα αναπόδραστο τρόπο. Σε αυτό το παιχνίδι επικράτησης, η τύχη του κόσµου κρέµεται από µια κλωστή. Μόνο η Ισορροπία, για την οποία ψελλίζουν οι σοφοί, µπορεί να εγγυηθεί τη σωτηρία του…

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Οι Θρύλοι της Ισορροπίας – Βιβλίο Ι
Συγγραφέας: Τζούλι Τσενέ και Μαρία Σαλίμπα
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 18.00€
Σελίδες: 592

Το Βιολί της Σαμπίν
Πασχάλης Ρετζέπης

Για τη Σαµπίν και τον Μανώλη, το σωτήριο έτος 2013 είναι µια χρονιά που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους. Ένας πόλεµος στη Συρία και η εκδήλωση φαινοµένων σχολικού εκφοβισµού στο Ρέθυµνο, αποτελούν τις αιτίες που θα οδηγήσουν τους δύο εφήβους στο ταξίδι τους προς την αλλαγή και την ελευθερία. Η πορεία τους θα είναι γεµάτη εµπόδια, αλλά δεν θα είναι µοναχική.
Στην πραγµατικότητα, ο δεσµός τους ξεκινά δύο αιώνες νωρίτερα. Κανείς τους, όµως, δεν το γνωρίζει. Η Σαµπίν και ο Μανώλης έχουν µπλέξει σε µια περιπέτεια, δίχως να είναι σε θέση να κινήσουν οι ίδιοι τα νήµατά της. Το που θα καταλήξει η διαδροµή τους, τελικά θα το καθορίσουν οι ίδιοι.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Το Βιολί της Σαμπίν
Συγγραφέας: Πασχάλης Ρετζέπης
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 12.00€
Σελίδες: 144

Λέορ – Η αναζήτηση του δράκου-βασιλιά
Δημήτρης Μαντζαβράκος

Έχεις ακούσει για το καταραµένο σπαθί; Ένα σπαθί γεννηµένο από σκοτεινή µαγεία.

Έχεις δει τους δαίµονες; Είναι παντού. Κι αυτό είναι, ίσως, η µόνη µας σωτηρία.

Έχεις ακούσει για έναν άντρα µε λευκά µαλλιά; Το έχει ξυπνήσει. Το κουβαλάει µαζί του.

Έχει ξεκινήσει ένα µεγάλο ταξίδι.

Τι; Ο δράκος-βασιλιάς. Όχι. Αυτοί είναι χαµένοι στους αιώνες µιας άλλης εποχής.

Απόψε τα φεγγάρια φέγγουν δυνατά. Κάνε µια χάρη στον εαυτό σου και… άκουσε.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Λέορ – Η αναζήτηση του δράκου-βασιλιά
Συγγραφέας: Δημήτρης Μαντζαβράκος
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 14.00€
Σελίδες: 326