Νέα Κυκλοφορία
Ο Ελληνιστικός Κόσμος του Κ. Π. Καβάφη
από τον Ηλία Κοντοζαμάνη


Οι Εκδόσεις iWrite και ο Ηλίας Κοντοζαμάνης παρουσιάζουν τον τόμο εικονογραφημένης ποίησης και ιστορικών διηγήσεων “Ο Ελληνιστικός Κόσμος του Κ. Π. Καβάφη”.

.
Το βιβλίο αυτό επικεντρώνεται στα ιστορικά ποιήματα που μας κληρονόμησε η υψηλή της ποιήσεως τέχνη του Κ.Π. Καβάφη και αφορούν τον Ελληνιστικό Κόσμο, την ταυτότητα του οποίου θεωρούσε ελληνική («Επάνοδος από την Ελλάδα»).

Τα ποιήματα αυτά είναι ενσωματωμένα στους πίνακες ζωγραφικής με τα πορτρέτα βασιλιάδων και βασιλισσών, επιγόνων του Μ. Αλεξάνδρου («Ο βασιλεύς Δημήτριος», «Προς τον Αντίοχον Επιφανή»), ελληνιζόντων βασιλιάδων («Επιτύμβιον Αντιόχου βασιλέως Κομμαγηνής», «Η Ζηνοβία»), βασιλιάδων Εβραίων («Αλέξανδρος Ιανναίος και Αλεξάνδρα», «Αριστόβουλος»), φιλοσόφων «Τα ες τον Τυανέα Απολλώνιον», «Είγε ετελεύτα») και του λαού («Σοφιστής απερχόμενος εκ Συρίας», «Ας φρόντιζαν»).

Συνοδεύονται από ιστορικά στοιχεία και δέκα διηγήσεις, που μετεωρίζονται μεταξύ του μύθου και της ιστορίας, για τη ζωή, τα προτερήματα και τα ελαττώματα των ηρώων του Ελληνιστικού Κόσμου, της αχανούς δηλαδή Ελληνικής αυτοκρατορίας του Μ. Αλεξάνδρου, που έφθανε από το Αιγαίο ίσα με την Ινδία («Αντίοχος Κυζικηνός»), και τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση της («Αγέλαος»).

«Κι απ’ τη θαυµάσια πανελλήνιαν εκστρατεία,
τη νικηφόρα, την περίλαµπρη,
την περιλάλητη, τη δοξασµένη
ως άλλη δεν δοξάσθηκε καµιά,
την απαράµιλλη: βγήκαµ’ εµείς·
ελληνικός καινούργιος κόσµος, µέγας.
Εµείς· οι Αλεξανδρείς, οι Αντιοχείς,
οι Σελευκείς, κι οι πολυάριθµοι
επίλοιποι Έλληνες Αιγύπτου και Συρίας,
κι οι εν Μηδία, κι οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι.
Με τες εκτεταµένες επικράτειες,
µε την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρµογών.
Και την κοινήν Ελληνική Λαλιά
ως µέσα στη Βακτριανή την πήγαµεν, ως τους Ινδούς».

Ο Συγγραφέας

Ο Ηλίας Κοντοζαµάνης γεννήθηκε στην Καλαµάτα, µε καταγωγή από τον Πελεκάνο (Πέλκα) της επαρχίας Βοΐου Κοζάνης.

Τελείωσε το Δηµοτικό, το Γυµνάσιο και το Λύκειο στην Καλαµάτα. Πήρε πτυχίο νοµικής από το Πανεπιστήµιο Αθηνών και ακολούθησε τον δικαστικό κλάδο.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Τριµελούς Συµβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης από το 1994 έως το 1998, µέλος του πρώτου Διοικητικού Συµβουλίου της Εθνικής Σχολής Δικαστών το 1995, διδάσκων στην Εθνική Σχολή Δικαστών από το 1998 έως το 2005, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών από το 2001 έως το 2003, Διευθυντής Κατάρτισης και Επιµόρφωσης Κατεύθυνσης Διοικητικής Δικαιοσύνης στην Εθνική Σχολή Δικαστών από το 2014 έως το 2017 και Πρόεδρος του Τριµελούς Συµβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης από το 2014 έως το 2018.

Παράλληλα, ασχολήθηκε µε τη ζωγραφική από νεαρή ηλικία. Έχει κάνει ατοµικές εκθέσεις ζωγραφικής σε Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη, όπως επίσης έχει πάρει µέρος σε οµαδικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη και αλλού.

Έργα του υπάρχουν στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, σε Εκκλησίες και Μονές της Ελλάδας, όπως και σε ιδιωτικές συλλογές.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Ο Ελληνιστικός Κόσμος του Κ. Π. Καβάφη
Συγγραφείς: Ηλίας Κοντοζαμάνης
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 15 ευρώ
Σελίδες: 180

Νέα Κυκλοφορία
Το Happy της μαμάς! (Επαυξημένη Έκδοση)
από τη Μαρία Αμανατίδου


Οι Εκδόσεις iWrite και η ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας Μαρία Αμανατίδου παρουσιάζουν το “Το happy της μαμάς”. Στη 2η επαυξημένη έκδοση οι μαμάδες αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν να περνούν ποιοτικό χρόνο με παιδιά θα βρουν 54+1 ιδέες για να μη βαρεθούν ποτέ!

.
Οπισθόφυλλο

Μέσα στο «Happy της µαµάς» -που είναι τυπωµένο σε ανακυκλώσιµο χαρτί- θα βρεις απίθανες ιδέες για να περνάς υπέροχα µε τα παιδιά και την οικογένειά σου. Ιδέες πρακτικές αλλά και µερικές που θα σου δώσουν τροφή για σκέψη. Σίγουρα θα σε κάνουν happy. Επίσης θα βρεις και τη µεγαλύτερη φάλαινα που µπήκε ποτέ µέσα σε ένα βιβλίο αλλά και τον άνθρωπο µε τα πιο πολλά ονόµατα. Το ονοµάσαµε «happy της µαµάς» αλλά µπορούν να το πάρουν και µπαµπάδες.

H Συγγραφέας

Ποιά είναι η συγγραφέας;

Είµαι η Μαρία (Αµανατίδου) και είµαι happy! Τον περισσότερο καιρό τουλάχιστον. Είµαι δηµοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός στη Θεσσαλονίκη εδώ και πολλά χρόνια. Αν ζεις στη Θεσσαλονίκη, σε έχω ξυπνήσει πολλές φορές µε µουσικές, αστεία και χρήσιµες πληροφορίες. Έχεις ακούσει τη φωνή µου σε διαφηµίσεις, τηλεφωνητές και ντοκιµαντέρ. Στα χέρια σου κρατάς ένα βιβλίο που έφτιαξα παρέα µε τον πιο σηµαντικό «βοηθό» µου στη ζωή, τον γιο µου Πάρη.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Το happy της μαμάς
Συγγραφείς: Μαρία Αμανατίδου
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 12 ευρώ
Σελίδες: 190