ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
1914-1940
ΤΟΜΟΣ Α’

Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ X. ΖΟΡΜΠΑ
επ. Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Η παρούσα συγγραφή, προϊόν µελέτης ετών, είχε ως αφετηρία την έρευνα των πολλών και σηµαντικών αιτίων της µικρασιατικής καταστροφής, ως και της διαδροµής των γεγονότων του έτους 1922. Το έτος αυτό έµελλε όχι µόνον να λάβει χώρα η επελθούσα καταστροφή της µεγάλης µικρασιατικής επιχείρησης, που άρχισε µε την απόβαση ελληνικής στρατιωτικής δύναµης στην Σµύρνη τον Μάιο του 1919 και είχε το άδοξο τέλος της καταστροφής του Αυγούστου του 1922, αλλά και να προκληθεί η όξυνση ενός µεγάλου πολιτικού φανατισµού που κατέγραψε τις χειρότερες σελίδες της Νεώτερης Πολιτικής Ιστορίας του τόπου.
Τις θλιβερές εκείνες σελίδες της Ιστορίας ακολούθησε περίοδος πολιτικών εξελίξεων και µεταβολών υπό στρατιωτική εποπτεία και υπό την εκδήλωση στρατιωτικών κινηµάτων που εµαταίωσαν την οµαλή πορεία της χώρας και ωδήγησαν τελικώς στην επιβολή, υπό την ευλογία του Βασιλέως Γεωργίου Β’, του δικτατορικού καθεστώτος του Ιωάννου Μεταξά. Η συγγραφή του παρόντος στηρίζεται σε συγκεκριµένα γεγονότα, στα οποία και µόνον βασίζονται οι εκτιµήσεις του γράφοντος. Παραδίδεται δε στην κρίση και όσων θελήσουν την µελέτη του αναγνωστών. Υπό την έννοια αυτήν την µόνη ικανοποίηση του γράφοντος θα αποτελέσει η συµβολή του παρόντος βιβλίου στην ιστορική ενηµέρωση των νεωτέρων.

Στην συγγραφή του βιβλίου αυτού εθεωρήθη αναγκαία η καταγραφή
των κρισίµων, από της περιόδου του Α’ Παγκοσµίου Πολέµου
και εν συνεχεία, πολεµικών και πολιτικών εξελίξεων και συµβάντων,
η παράθεση των οποίων καθιστά ασφαλή την κρίση και εκτίµηση
της πολιτείας πολιτικών, Ελλήνων και ξένων, ως και πολιτικών σφαλµάτων,
ως επίσης πράξεων πολιτικής υποκρισίας και αναλγησίας πολλών.
Η µικρασιατική καταστροφή δεν επήλθε µόνη. Την είχαν συνοδεύσει απ’ αρχής
«η µοίρα και η ελαφρότης που εβάδιζαν χειροκροτούµενες» κατά τον κυνικό χαρακτηρισµό Βρετανού πολιτικού. Η δε κατασκευασθείσα από το Επαναστατικό Κίνηµα του 1922 «δίκη», που κατέληξε στην θανατική εκτέλεση πολιτικών και ενός ατυχούς στρατηγού, ειδεχθή πράξη πολιτικής εκδίκησης απετέλεσε.

Σειρά: ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σελίδες: 736
Τιμή: € 27,00 (με ΦΠΑ)

ALEX SCHULMAN
ΟΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ

διεθνές BESTSELLER

Τρία αδέρφια αντιµετωπίζουν ένα συντριπτικό γεγονός της παιδικής τους ηλικίας που άλλαξε την πορεία της ζωής τους. Θα κλάψετε για αυτά τα αδέρφια. Για τους άντρες που έγιναν, για τα αγόρια που ήταν, για την αθωότητα που έχασαν.
Λαµπερό, στοιχειωµένο και αξέχαστο.


Μετά τον θάνατο της µητέρας τους τρία αποξενωµένα αδέρφια επιστρέφουν στο εξοχικό σπίτι δίπλα στη λίµνη όπου, πάνω από δύο δεκαετίες πριν, ένα συνταρακτικό ατύχηµα άλλαξε για πάντα την οικογένειά τους. Ο Νιλς, ο µεγαλύτερος, δεν µπόρεσε να ξεφύγει από την πνιγηρότητα του σπιτιού του νωρίς. Ο Πιερ, ο νεότερος, έγινε εύκολα θύµα εκφοβισµού και γρήγορα ξέσπασε. Και τέλος, ο Μπένγιαµιν, πάντα το νευραλγικό κέντρο της οικογένειας, µονίµως πυροδοτούσε εντάσεις και έστηνε παγίδες σε ένα ασταθές περιβάλλον, όπου τα παιδιά είχαν αφεθεί να τα βγάλουν πέρα µόνα τους, ανταγωνιζόµενα για την εύνοια του πατέρα τους και την άπιαστη αγάπη της µητέρας τους. Καθώς όµως τα χρόνια έχουν περάσει, ο Μπένγιαµιν έχει αποµακρυνθεί πλέον πολύ από την πραγµατικότητα, παραµένοντας αµετακίνητος στη θέση του, ενώ η ζωή γύρω του συνεχίζεται.
Τώρα ανάµεσα στα αδέρφια δονείται ένα επικίνδυνο ρεύµα. Τι συνέβη εκείνη την καλοκαιρινή µέρα που όλα έγιναν κοµµάτια;

«Με λένε Μπένγιαµιν. Εγώ τηλεφώνησα». Ο αστυνοµικός ψάχνει στις τσέπες του το σηµειωµατάριό του. ∆εν ξέρει ότι θα ήταν αδύνατον να χωρέσει αυτή την υπόθεση σε µερικά χαρτιά, ότι µπαίνει στο τέλος µιας ιστορίας που εκτείνεται σε δεκαετίες· µια ιστορία τριών αδερφών που ξεριζώθηκαν απ’ αυτόν τον τόπο
πριν από πολύ καιρό και τώρα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, ότι τα πάντα εδώ είναι αλληλένδετα, τίποτα δεν είναι αυτόνοµο, ούτε µπορεί να εξηγηθεί µεµονωµένα. Το βάρος αυτού που συµβαίνει τούτη τη στιγµή είναι τεράστιο, αλλά βέβαια στο µεγαλύτερο µέρος του έχει συντελεστεί ήδη.

Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 288
Τιμή: € 14,90 (με ΦΠΑ)

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΚΟΥ
Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, η Χαρά κατάφερε να παντρευτεί τον άντρα που ονειρεύτηκε. Ενώ όμως του στάθηκε στα δύσκολα, μόλις εκείνος έπαψε να ζει στην αβεβαιότητα, ανακάλυψε πως η πολυπόθητη σταθερότητα συνοδεύεται από βαθιά πλήξη. Η αντίδρασή του πόνεσε τη Χαρά, που είχε μάθει να πετάει με τα δικά του φτερά. Συνειδητοποίησε πως ο Θεός έδωσε μυαλό στον άνθρωπο για να σκέφτεται και πόδια για να προχωρά και να χτίζει το μέλλον του στις δικές του πλάτες. Ώριμη λοιπόν και κατασταλαγμένη, τολμά μια καινούρια αρχή, και με το νέο της σύντροφο βλέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, τις γιορτές και τις αργίες. Όταν ανταμώνουν, παραμερίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, ζουν έντονα την κάθε στιγμή και φροντίζουν να κρατούν τη σχέση τους ζωντανή και ανθεκτική στη φθορά του χρόνου, μέχρι που…
Πολλές φορές συμβαίνει την ευτυχία μας να τη διαλέγουμε εκ των προτέρων. Δεν έχει σημασία πώς ακριβώς είναι κάτι, αλλά πώς επιλέγουμε να το δούμε. Εάν ξεκινήσουμε από το σπίτι μας να περάσουμε καλά, θα περάσουμε. Για να έχουμε δικαίωμα στην ευτυχία, πρέπει να ελευθερώσουμε την καρδιά μας από το μίσος, να ελευθερώσουμε το μυαλό μας από το θυμό, να ζούμε απλά, να δίνουμε περισσότερα και να περιμένουμε λιγότερα.

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 384
Τιμή: 9,90 (με ΦΠΑ)

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ
ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Το καλοκαίρι του 1925 η Ευγενία ταξιδεύει με κρουαζιερόπλοιο από την Αγγλία στην Κωνσταντινούπολη. Μαζί της συνταξιδεύει η θεία του συζύγου της,
η περιβόητη Λαίδη Ράμσφορντ. Τα πάντα προμηνύουν ένα ήσυχο και ευχάριστο καλοκαίρι. Όταν όμως εκδηλώνεται μια σοβαρή μηχανική βλάβη στο πλοίο, ο καπετάνιος αναγκάζεται να τους οδηγήσει στο κοντινότερο και ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι, στον Μούδρο της Λήμνου.
Από την πρώτη στιγμή της άφιξής τους στο Λευκό Νησί του Ηφαίστου, περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν. Απροσδόκητες εξαφανίσεις, θάνατοι, μαγικές παραδόσεις, σεληνιακές θεότητες που αναδύονται από τους ωκεανούς της ιστορίας, πανάρχαιοι θρύλοι που ξυπνούν και απαιτούν κάποια λογική εξήγηση, ίντριγκες και μικροσυμφέροντα της μικρής τοπικής κοινωνίας, όλα πλέκονται αξεδιάλυτα μεταξύ τους, μέχρι να δοθεί η οριστική λύση του μυστηρίου. Και στο κέντρο αυτού του συναρπαστικού ψηφιδωτού ένας απρόσμενος έρωτας. Ένα πάθος που ανατρέπει όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε για την κεντρική ηρωίδα και που κανείς δε γνωρίζει πού μπορεί να οδηγήσει.
Έσκυψα λίγο περισσότερο πάνω από τους αγριεμένους θάμνους της ακονιζιάς στον φράχτη και τότε συνέβη το αναπάντεχο, το τρομακτικότερο όλων
ως εκείνη τη στιγμή. Από το ανοιχτό παράθυρο δίπλα στην πόρτα πρόβαλε απότομα το κεφάλι της γριάς, παίρνοντας ένα βλοσυρό, σατανικό ύφος.
Τα απύθμενα μαύρα μάτια της καρφώθηκαν με κακία στα δικά μου κι εγώ οπισθοχώρησα έντρομη. Ήμουν ανεπιθύμητη και το χειρότερο, μου έδινε την εντύπωση πως γνώριζε από την αρχή ότι την ακολουθούσα.

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 368
Τιμή: € 9,90 (με ΦΠΑ)

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ο έρωτας, η μητρότητα, το Αιγαίο, οι μακρινές Ινδίες – τέσσερις κρίκοι σφιχτοδεμένοι. Στην οικογένεια του Σταύρου Λέοντος, καθένας έχει διαφορετικούς στόχους. Ζούμε μαζί τους απλές, μικρές χαρές, αλλά και δυνατά πάθη, αφού οι ήρωές μας δίνουν καθημερινά τις δικές τους μάχες. Πρωταγωνιστούν ο έρωτας και η μητρότητα. Περίγυρός μας είναι η Σύρος, με το καταγάλανο Αιγαίο που της ψιθυρίζει τρυφερόλογα, τα υπέροχα αρχοντικά και τους κήπους που λάμπουν στο φως, τα γραφικά δρομάκια της Ερμούπολης που κρύβουν δροσερές γωνιές. Η Μάρα, ασταθής κι επιπόλαια, προσγειώνεται από τη ζωή και εξελίσσεται σε αγωνίστρια και τρυφερή μητέρα, ενώ παραμένει μια γυναίκα με πάθος. Η Δάφνη, η μικρή της οικογένειας, βλέπει τα πράγματα ρεαλιστικά. Άραγε θα βρει το δρόμο για τον έρωτα; Όσο για τη Λυδία, την τραγική ηρωίδα, δραπετεύει από τον κλοιό, καταφεύγοντας στις Ινδίες. Ο Ορέστης την αγαπά και τη στηρίζει. Εκείνη, όμως, θα ανταποκριθεί; Ποια μυστικά θα οδηγήσουν τα βήματά της στη μακρινή Ανατολή; Τότε θα σκιστούν τα πέπλα και θα ξεκαθαρίσει η ομίχλη στην ψυχή της. Θα συναντηθεί με το πεπρωμένο της, γνωρίζοντας αναπάντεχα τη μητρότητα. Στις Ινδίες διασταυρωνόμαστε με την ιστορία. Εκεί, πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος με τις στρατιές του. Θαμπωνόμαστε από το βάρος των ιστορικών στιγμών. Στη σημερινή εποχή, γοητευόμαστε από τον Ρεζά, επιβλητικό μαχαραγιά, αλλά και απόγονο των Μακεδόνων. Πάνω απ’ όλα, όμως, πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι – στο χρόνο, στο Αιγαίο, στις Ινδίες. Σταθμοί που μας συναρπάζουν…
«Ενώθηκαν με πάθος. Η Μάρα αισθάνθηκε σαν να βγήκε μεμιάς από το κορμί της. Ξεχάστηκαν οι όρκοι μοναξιάς που είχε δώσει στο εαυτό της στην Αθήνα. Τώρα, μέσα από αυτό τον έρωτα που γευόταν, ήταν σαν να εξαγνιζόταν».

«Η Λαλίτα δεν ήταν καθόλου προετοιµασµένη να αντικρίσει αυτό τον όµορφο, γεροδεµένο άντρα. Τα γαλαζοπράσινα µάτια του τη µαγνήτιζαν και το δυνατό του σώµα την αναστάτωνε. Είχε µάθει τον έρωτα ως υποχρεωτικό και αναγκαστικό καθήκον της παλλακίδας, ήταν µέρος της εκπαίδευσής της. Όµως, τώρα, αυτός ο Έλληνας οδηγούσε το µυαλό και τις αισθήσεις της σε άλλα µονοπάτια».

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 368
Τιμή: € 9,90 (με ΦΠΑ)

ΒΙΚΥ ΣΑΚΚΗ
Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΑ

Κάποτε, σε µια καστροπολιτεία ενός µακρινού πλανήτη, ζούσε ένα µικρό κορίτσι, η Ουρανία. Αν και ήταν η κόρη του άρχοντα, ήταν δυστυχισµένη, όπως και όλοι οι κάτοικοι εκείνης της καστροπολιτείας, επειδή ο άρχοντας είχε θέσει σκληρούς νόµους και απαγόρευε όλα τα θετικά συναισθήµατα! Η ζωή όλων ήταν γκρίζα και άσχηµη!
Η Ουρανία, όµως, θα βρει τρόπους να ξεφύγει απ’ όλα αυτά. ∆ηµιουργεί νέες φιλίες και νιώθει συναισθήµατα που δεν ήξερε καν την ύπαρξή τους! Είναι πλέον ευτυχισµένη! Η καρδιά της είναι ζεστή!
Θα καταφέρει όµως να κάνει και τους υπόλοιπους ευτυχισµένους; Θα καταφέρει να πείσει τον µπαµπά της να αλλάξει τους νόµους της καστροπολιτείας
και να επιτρέψει στους ανθρώπους να µπουν στον «κήπο µε τα συναισθήµατα»;

Σειρά: ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 40
Τιμή: € 11,90 (με ΦΠΑ)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΤΣΙΜΗΣ
ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ

Μια γυναίκα που τόλμησε να αγαπήσει και να αγαπηθεί στη δίνη ενός πολέμου. Μια γυναίκα που την παρασέρνουν οι καιροί, τα πάθη και τα μίση σε μια χώρα που φλέγεται. Μια πράξη έρωτα σημαδεύει για πάντα την υπόλοιπη ζωή της. Η αγάπη όμως δεν έχει σύνορα, δεν έχει όρια, δεν έχει ντροπή.
Τα βαθύτερα πάθη δεσμεύουν ή απελευθερώνουν τις πράξεις αυτής της γυναίκας που έζησε πολύ πιο μπροστά από τους καιρούς της κι η εξουσία του ανδρικού κόσμου δεν της το συγχώρησε ποτέ. Μέσα στη δίνη της ιστορίας της χώρας μας, καταδικασμένη και δακτυλοδεικτούμενη στην κοινωνία των ανθρώπων, πασχίζει να βρει τον ρόλο της και προχωρεί ολοένα μπροστά στη ζωή της μέσα από καινούριους βασανισμένους έρωτες. Κι όταν αργότερα ο χαμένος για χρόνια θείος της επεμβαίνει και αλλάζει τη ζωή της, η κόλαση ανοίγει τους ασκούς της για να καταβροχθίσει αυτή που θέλησε να πάει, ως γυναίκα, μόνη της, ενάντια στους καιρούς και τα χρηστά ήθη με μόνο αντάλλαγμα την ελευθερία της.
Τα σφραγισμένα χείλη θα μιλήσουν…
Είναι το παρελθόν της που την κυνηγά και θα συνεχίσει να την καταδιώκει μέχρι να την εξοντώσει. Γιατί είναι η ίδια που έφτιαξε το παρελθόν της και τώρα πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό, για τις επιλογές της ενάντια στην ηθική,
ενάντια στους καθωσπρέπει κανόνες και στην υποκρισία του κόσμου τούτου.
Και πρέπει να πληρώσει επώδυνα κι αργά για να φτάσει στη δική της κάθαρση.
Δεν είναι −ούτε και υπήρξε ποτέ− ηρωίδα αρχαίας τραγωδίας, το σίγουρο όμως είναι ότι τα παλιά ασεβούν στα μελλούμενα, το γρανάζι της ζωής κυλά και φέρνει δάκρυα και πόνο.

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 400
Τιμή: € 9,90 (με ΦΠΑ)

ΜΗΤΣΗ ΒΑΛΑΚΑ
ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΕΡΩΤΑΣ

Λένε πως οι παλιές αγάπες δεν πεθαίνουν. Πάντα κάτι μένει και σκιρτάει μέσα μας. Λένε πως δεν είναι όλες οι ιστορίες ίδιες. Λένε πως κάθε φορά που όλοι εμείς υποσχόμαστε «για πάντα» ή «ποτέ πια», η αιωνιότητα… ξεκαρδίζεται. Η Μιρέλλα ήθελε το δικό της παραμύθι να έχει πρίγκιπες και οπωσδήποτε καλό τέλος. Ήταν τόσο κοντά σε αυτό το καλό τέλος… Στα σκαλιά της εκκλησίας θα την περίμενε κουστουμαρισμένος ο Άγγελος με μια ανθοδέσμη στο χέρι και μια υπόσχεση «για πάντα». Αυτό που ζούσε με τον άντρα των Βρυξελλών θα τελείωνε. Τι κι αν βίωνε μαζί του το απόλυτο πάθος; Ο άντρας της αμαρτίας είχε σημείο λήξης στον ορίζοντα. Σήμερα, αύριο, η τρέλα αυτή θα τελείωνε. Κάθε πρωί που ξύπναγε, μετατόπιζε το σημείο λήξης λίγο μακρύτερα. Ζωνόταν προσεκτικά τα εκρηκτικά της καταστροφής και ριχνόταν με τυφλό πάθος στον παράνομο έρωτα. Ο κίνδυνος, αντί να τη φρενάρει, τη μεθούσε. Να ρουφήξει το μεδούλι αυτής της τρέλας. Ακόμα μια φορά. Τελευταία φορά, που ποτέ δεν ήταν τελευταία. Εθιστική σαν ναρκωτικό η σχέση με τον άντρα του πάθους. Ποτέ πια, έλεγε κάθε φορά μετά. Μόνο μια τελευταία φορά, έλεγε πάλι πριν ξαναρχίσει.

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 400
Τιμή: € 9,90 (με ΦΠΑ)

ΒΑΛΙΑ ΓΥΦΤΟΔΗΜΟΥ
ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΟΥΡΑΝΟΣ

Φιλιώ, Στέφανος, Αλέξανδρος, Αγνή: Τέσσερα πρόσωπα που η μοίρα τα χτυπά αλύπητα, στερώντας τους και τις πιο μικρές, αυτονόητες καθημερινές χαρές.
Κι ενώ οι τρεις πρώτοι αφήνονται έρμαια στα χέρια της, να τους παρασύρει και να οδηγήσει τη ζωή τους όπου εκείνη επιθυμεί, η Αγνή τολμά να αντισταθεί και να πολεμήσει ενάντια στη μοίρα, διεκδικώντας το δικαίωμά της στην ευτυχία. Ο δρόμος της δε θα είναι εύκολος. Πολλές φορές θα λυγίσει και θα νιώσει ότι χάνει τη μάχη… για να κερδίσει μια στάλα ουρανό. Στο τέλος όμως θα λάβει το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει ο Θεός στον άνθρωπο: την ίδια τη ζωή! «Χτύπησε με μανία το μαστίγιο στον αέρα. Το είχε πάρει απόφαση. Σήµερα θα την έκανε δική του! Με κάθε τρόπο! Όλες οι κυράδες να παρακαλάνε για µια του µατιά, και το δουλικό να του καµώνεται την αδιάφορη και τη δύσκολη…
Αυτό πήγαινε πολύ! Έπνιξε µια βρισιά και χύθηκε στον ελεύθερο ορίζοντα καλπάζοντας πάνω στον πιστό του φίλο, το µοναδικό του φίλο…»

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 352
Τιμή: € 9,90 (με ΦΠΑ)

ΠΟΛΥ ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗ
ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΗΘΕΝ

Όσο περισσότερο γνωρίζω τον κόσµο, τόσο περισσότερο πείθοµαι ότι δε θα συναντήσω ποτέ έναν άνθρωπο που να µπορώ να τον αγαπήσω πραγµατικά.
Απαιτώ τόσα πολλά.

Τζέιν Όστεν

Με πόσα ψέµατα χτίζεται µια δήθεν ζωή; Πώς η ζωή µπορεί να µοιράζεται στα δύο µέσα στον ίδιο άνθρωπο;
Η ∆άφνη απαιτεί πολλά κρύβοντας µε επιµέλεια το χάος µέσα της. Όνειρα και ευαισθησίες στον βωµό µιας ζωής γεµάτης λάµψη. Οι επιλογές της θα προκαλέσουν συγκρουσιακές καταστάσεις στη σχέση µε την κόρη της. Μια κόρη που ήρθε στον κόσµο µέσα από έναν έρωτα ζωής.
Η σχέση µητέρας – κόρης είναι καταλυτική και για τις δύο. Οι έρωτες έρχονται και φεύγουν αφήνοντας τα σηµάδια τους. Σηµάδια ανεξίτηλα. Σκηνικό θεάτρου η ζωή τους. Και η αυλαία ανοίγει. Σκηνικά τα πιο όµορφα όνειρα. Όνειρα ζωής που έγιναν πραγµατικότητα.
– Πάντα ζούσα µέσα από φανταστικές ζωές. ∆ανειζόµουν µια ξένη ζωή
και τη ζούσα. Τώρα θα ζήσω τη δική µου ζωή!
Επιτέλους, η άλλη ∆άφνη στο φως. Σπασµένη η ξύλινη µαριονέτα,
χίλια κοµµάτια πεταµένα στα πλακάκια. Ήρθε η ώρα να διαγραφούν τα δήθεν. Να κλείσει η αυλαία. Με χειροκρότηµα.
Κάποιοι από µας τους θεατές δεν τα κατάφεραν ποτέ. Έζησαν µια ζωή δήθεν.

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 464
Τιμή: € 16,80 (με ΦΠΑ)