Βρήκε επιτέλους ο Ρόμπερτ Χάντερ
έναν αντίπαλο αντάξιό του;

Φόβος
(Genesis)
του Chris Carter

[Ρόμπερτ Χάντερ #12]

Μετάφραση: Αντώνης Γιαννούλης

Κυκλοφορεί στις 10 Ιουλίου 2024

Μια δολοφονία που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Ένας δολοφόνος πιο διεστραμμένος από κάθε προηγούμενο που είχε αντιμετωπίσει. Μια υπόθεση που θα τον φτάσει στα όριά του. Βρήκε επιτέλους ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ έναν αντίπαλο αντάξιό του;

Ο #1 συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ στον κόσμο επιστρέφει με το πιο συναρπαστικό και τρομακτικό βιβλίο που έχει γράψει μέχρι σήμερα. Τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για τον «βομβαρδισμό από στιγμές έντασης» (Shots) που σας περιμένει. «Ο πρώην ψυχολόγος με ειδίκευση στην εγκληματολογία Κρις Κάρτερ, γνωρίζει για τι πράγμα μιλάει όταν πρόκειται να δημιουργήσει σίριαλ κίλερ που κάνουν το αίμα στις φλέβες να παγώνει −γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι για ένα ταξίδι τρόμου!» (Heat)

Τα πάντα αρχίζουν με Φόβο…

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

«Ντετέκτιβ, πιστεύεις ότι ο διάβολος υπάρχει;» ρώτησε ο αστυνομικός από την άλλη άκρη της γραμμής. «Γιατί αν δεν το πιστεύεις… ίσως ν’ αλλάξεις γνώμη όταν θα έρθεις εδώ».

Ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ καλείται στην πιο βίαιη σκηνή εγκλήματος που έχει αντικρίσει ποτέ. Και το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ανησυχητικό όταν η νεκροψία αποκαλύπτει το ποίημα που άφησε ο δολοφόνος στη σορό του θύματος.

Σύντομα βρίσκεται κι άλλο πτώμα. Οι δύο φόνοι διαφέρουν ως προς τη μέθοδο και την υπογραφή του δολοφόνου, όμως η βιαιότητά τους υποδεικνύει ότι πίσω και από τα δύο εγκλήματα βρίσκεται ο ίδιος δράστης. Οι φόβοι του Χάντερ επιβεβαιώνονται όταν ανακαλύπτεται το δεύτερο τμήμα του ποιήματος.

Όμως αυτή η ανακάλυψη δεν συνδέει απλώς τους δύο φόνους −αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για έργο ενός σίριαλ κίλερ.

Ο Ρόμπερτ Χάντερ, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία στα οποία να μπορεί να βασιστεί, πρέπει να συλλάβει τον πιο πειθαρχημένο, τον πιο συστηματικό δολοφόνο που έχει συναντήσει ποτέ. Κάποιον που τρέφεται από το «φόβο»» των θυμάτων του, κάποιον για τον οποίο ο θάνατος είναι ένα μάθημα που πρέπει να δοθεί.

Ο #1 συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ Κρις Κάρτερ επιστρέφει με τη δωδέκατη υπόθεση του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ και μας χαρίζει το πιο συναρπαστικό και ανελέητο θρίλερ που έχει γράψει μέχρι σήμερα.

Τιμή: € 14,90 € ● Σελίδες: 496 ● ΙSBN: 978-960-507-184-4 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041184

—————————-

Μια γυναίκα που αγνοείται, ένας σύζυγος που αγωνιά…
ή και όχι.
Μόνο ο Στάθης Παντελιάς θα βγάλει άκρη… ή και όχι.

Μέρσι
της Κωνσταντίνας Μόσχου

Κυκλοφορεί στις 10 Ιουλίου 2024

Έχετε ακουστά τον Στάθη Παντελιά; Ίσως να τον γνωρίζετε από το έγκλημα που έμεινε στην ιστορία ως «η υπόθεση με τις κυρίες με τα τιρκουάζ». Ίσως πάλι να θυμάστε στα νέα τα άλλα, τα πολλά, τα ανεξήγητα εγκλήματα, όταν όλοι έδιναν ραντεβού στου Μπο, στο γνωστό κακόφημο στέκι της Αθήνας. Αν πάλι δεν τον έχετε ακουστά, ήρθε η ώρα να σας τον συστήσουμε: Κυρίες και κύριοι, ο Στάθης Παντελιάς! Ένας ντετέκτιβ απρόβλεπτος, πανέξυπνος, που δεν αφήνει πίσω του ποτέ (μα ποτέ!) εκκρεμότητες. Και αυτό το καλοκαίρι έρχεται για να ανακαλύψει τι ακριβώς τρέχει με τη Μέρσι.

Πού είναι η Μέρσι; Πώς εξαφανίστηκε; Ποιος θέλει το κακό της; Γιατί αγωνιά ο σύζυγός της; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτή τη μυστηριώδη εξαφάνιση; Για την ώρα, το μοναδικό στοιχείο που μπορούμε να σας δώσουμε είναι ότι για όλα φταίει η Κωνσταντίνα Μόσχου. Η συγγραφέας/ηθικός αυτουργός της νέας υπόθεσης του Στάθη Παντελιά. Όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα μάθετε μόνοι σας. Έχετε ολόκληρο το καλοκαίρι μπροστά σας…

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

«Ανοίγεις το παράθυρο, βλέπεις ψηλά κτίρια στριμωγμένα, χωρίς ουρανό. Και αποφασίζεις να πεθάνεις. Το κάνεις εικόνα, κι ύστερα σκέφτεσαι με οργή πως αυτή σου ζήτησε να χωρίσετε και πόσο θα χαρεί αν φύγεις απ’ τη μέση. Κλείνεις το παράθυρο, γυρνάς στο άδειο σας κρεβάτι. Στην πλευρά της ένα σημείωμα: Αν θες τη γυναίκα σου ζωντανή… γωνία Ευκαλύπτων και Μαρκόνι, οχτώμισι νταν. ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΑ».
«Πήγες;»
«Όχι».

Φαίνεται πως ο πελάτης σε απόγνωση που αναθέτει την υπόθεση της απαγωγής της συζύγου του στον ντετέκτιβ Στάθη Παντελιά δεν γνώριζε ότι δεν πρέπει να λες ούτε ψέματα ούτε μισόλογα στον άνθρωπο που μισθώνεις για να ψάξει.

Από την άλλη πλευρά, η αλήθεια είναι ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, μέχρι να ανακαλύψεις πως η ζωή του ενδέχεται να ήταν καλύτερη χωρίς τη γυναίκα του…

Δύσκολη υπόθεση. Περίεργη. Και όλα φαντάζουν ύποπτα. Όμως ο Στάθης Παντελιάς ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Και αυτό είναι να μην αφήνει ποτέ πίσω του εκκρεμότητες.

                 
Τιμή: € 15,50 € ● Σελίδες: 312 ● ΙSBN:  978-960-620-993-2 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01170243