Μετά από πολλά χρόνια, το πρώτο μυθιστόρημα
του σπουδαίου Βρετανού συγγραφέα σε νέα έκδοση!

Ούτε Δεκάρα Παραπάνω
(Not a Penny More, Not a Penny Less)
Του Jeffrey Archer

Κυκλοφορεί στις 4 Σεπτεμβρίου 2020

Εκδόθηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά το 1982, αμέσως μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε το τρίτο βιβλίο του Τζέφρι Άρτσερ, το απόλυτο μυθιστόρημα αδελφικής αντιπαλότητας Κάιν & Άβελ. Από τότε πέρασαν σχεδόν σαράντα χρόνια και σήμερα το Ούτε Δεκάρα Παραπάνω θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία του «μεγαλύτερου αφηγητή του καιρού μας» (Mail on Sunday).
Πρόκειται για την ιστορία του Χάρβι Μέτκαφ, ο οποίος πραγματοποίησε την «τέλεια», «νόμιμη» απάτη. Πουλώντας μετοχές μιας εταιρείας άντλησης πετρελαίου –που υπήρχε μόνο στα χαρτιά– κατάφερε να γίνει πλούσιος μέσα σε μία νύχτα. Την ίδια νύχτα τέσσερις άλλοι έγιναν πάμπτωχοι. Και τώρα, αυτοί οι τέσσερις θέλουν τα λεφτά τους πίσω. Και είναι αποφασισμένοι!

                                                                                    ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ο απατεώνας: Ο Χάρβι Μέτκαφ, ένας ευφυής, αυτοδημιούργητος γκουρού της απάτης. Τα κατάφερε καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Ένα εκατομμύριο δολάρια. Η απάτη πάντως έγινε σύμφωνα με το νόμο. Πουλώντας μετοχές μιας εταιρείας άντλησης πετρελαίου –που υπήρχε μόνο στα χαρτιά. Και κατάφερε να γίνει πλούσιος μέσα σε μία νύχτα.….……………………………………………………………………………………………………

Οι εξαπατημένοι: Ένας καθηγητής στην Οξφόρδη, ένας διακεκριμένος γιατρός, ένας Γάλλος αντικέρ και ένας γοητευτικός Άγγλος λόρδος. Όλοι τους έχασαν απ’ τη μια μέρα στην άλλη ολόκληρες τις περιουσίες τους. Εξαιτίας ενός και μόνο ανθρώπου. Τέσσερις άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, που δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους: «Ούτε δεκάρα παραπάνω, ούτε δεκάρα λιγότερη».

Το σχέδιό τους: Να βρουν τον Χάρβι, να γίνουν η σκιά του, να τον παγιδεύσουν και τελικά να τον καταστρέψουν. Από τα πολυτελή καζίνα του Μόντε Κάρλο μέχρι τις ιπποδρομίες του Άσκοτ και από την πολύβουη Γουόλ Στριτ ως τις γκαλερί του Λονδίνου, το δικό τους μεγαλοφυές παιχνίδι ξεκινά. Είναι το παιχνίδι της εκδίκησης, και είχαν σ’ αυτό τον καλύτερο δάσκαλο.

Το πρώτο μυθιστόρημα του Τζέφρι Άρτσερ είναι μια έξυπνη, καλοστημένη, συναρπαστική ιστορία γεμάτη ανατροπές. Ένα σύγχρονο κλασικό έργο από τον κορυφαίο αφηγητή της εποχής μας.

Τιμή: € 15,50 € ● Σελίδες: 360 ● ΙSBN: 978-960-620-840-9 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170169

Κάθε μυστικό σου
Δάμτσιος Γιώργος

Τι θα έκανες αν μια μέρα ξυπνούσες σε ένα υπόγειο μαζί με πέντε αγνώστους;

Τι θα σκεφτόσουν αν διαπίστωνες ότι έχεις πέσει θύμα απαγωγής ενός παρανοϊκού ο οποίος συστήνεται ως ο Εξαγνιστής;

Πώς θα αντιδρούσες όταν θα μάθαινες ότι ο άνθρωπος αυτός γνωρίζει τα πάντα για σένα; Ότι κάθε φαινομενικά φιλήσυχο
πρόσωπο τριγύρω σου κρύβει κι από ένα ανατριχιαστικό μυστικό σαν το δικό σου;

Κι αν ο Εξαγνιστής σάς έβαζε σε ένα ανελέητο παιχνίδι επιβίωσης από το οποίο θα γλίτωνε μόνο ένας, εσύ πώς θα έπαιζες;

Κάθε σου αλήθεια θα σε έφερνε κοντύτερα στο θάνατο ή στην κάθαρση;

Κάθε σου ψέμα θα σε οδηγούσε στην απελευθέρωση ή στην Κόλαση;

Οι έξι απαχθέντες πιστεύουν ότι είναι αβοήθητοι, έρμαια των αιματοβαμμένων ορέξεων του Εξαγνιστή. Όμως ο ιδιωτικός ερευνητής
Τζορτζ Ντόρμερ βρίσκεται στην περιοχή έχοντας αναλάβει να ερευνήσει μια παράξενη υπόθεση εκβιασμού.
Και είναι στιγμές που απέχει μόλις μια ανάσα από το υπόγειο του τρόμου…

Το Κάθε μυστικό σου είναι ένα καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ που οδηγεί τους Ευγενείς Άγριους σε άλλα, σκοτεινά, περίεργα
και άκρως επικίνδυνα μονοπάτια.