Ο χρόνος μετράει αντίστροφα
για την ειδική πράκτορα Άτλι Πάιν

Ένα Λεπτό ως τα Μεσάνυχτα
(A Minute to Midnight)
του David Baldacci

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου

Κυκλοφορεί στις 18 Φεβρουαρίου 2022

Η Άτλι Πάιν είναι η δυναμική ηρωίδα του Ντέιβιντ Μπαλντάτσι, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο bestseller Χωρίς Έλεος (2020). Τώρα, η ειδική πράκτορας του FBI επιστρέφει στο #1 bestseller των New York Times Ένα λεπτό ως τα μεσάνυχτα και υπόσχεται περισσότερη δράση, μεγαλύτερες ανατροπές και «ένα απροσδόκητα μετέωρο φινάλε που θα κάνει σίγουρα το αναγνωστικό κοινό να αδημονεί για τη συνέχεια» (BookReporter).

Σ’ αυτό το δεύτερο βιβλίο της σειράς η Άτλι Πάιν πηγαίνει στη μικρή πόλη που μεγάλωσε, στην Τζόρτζια, για να ερευνήσει την υπόθεση της απαγωγής της δίδυμης αδερφής της πριν από τριάντα χρόνια… αλλά πέφτει πάνω σ’ έναν σίριαλ κίλερ. «Ένα μυθιστόρημα μυστηρίου που σε τρομάζει και σε ανατριχιάζει» (Associated Press) το νέο πολυαναμενόμενο βιβλίο του Μπαλντάτσι είναι ακόμα μια απόδειξη πως «ο συγγραφέας των διαχρονικών θρίλερ δημιούργησε μια πραγματικά διαχρονική ηρωίδα!» (Gregg Hurwitz, συγγραφέας του bestseller Ορφανό Χ).

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η ζωή της ειδικής πράκτορα του FBI Άτλι Πάιν δεν ήταν ποτέ πια ίδια μετά την απαγωγή –και την πιθανή δολοφονία– της δίδυμης αδερφής της, Μέρσι, πριν από τριάντα χρόνια. Έπειτα από δεκαετίες ολόκληρες βασανιστικής αβεβαιότητας, ο ασίγαστος θυμός που σιγοβράζει από τότε μέσα της την ωθεί σ’ ένα ανεπίτρεπτο ξέσπασμα την ώρα της τέλεσης του καθήκοντός της, κάνοντάς την να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσει τους δαίμονες του παρελθόντος της, αν θέλει να παραμείνει στο FBI.

Η Άτλι και η βοηθός της, η Κάρολ Μπλαμ, ταξιδεύουν στην αγροτική κωμόπολη των παιδικών χρόνων της Άτλι για να δουν τι μπορούν να ανακαλύψουν για εκείνη την τραυματική νύχτα που κάποιος άρπαξε τη Μέρσι και άφησε την ίδια ετοιμοθάνατη. Όμως λίγο αφότου ξεκινήσει τις έρευνές της η Πάιν, μια ντόπια κοπέλα βρίσκεται τελετουργικά δολοφονημένη, μ’ ένα νυφικό πέπλο στο κεφάλι. Και σύντομα ακολουθεί μια δεύτερη, εξίσου αλλόκοτη δολοφονία.

Η Άτλι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να αναζητεί τις απαντήσεις που χρειάζεται, αλλά παράλληλα το βάζει σκοπό να βρει τον πιθανό σίριαλ κίλερ πριν θρηνήσουν νέο θύμα. Όμως σε μια μικρή επαρχιακή πόλη γεμάτη μυστικά –μερικά από τα οποία θα μπορούσαν να είχαν λύσει το μυστήριο που βασανίζει την Άτλι όλη της τη ζωή– το να σκαλίζεις το παρελθόν μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο επικίνδυνο απ’ ό,τι φαντάζεται…

Τιμή: € 10,90 € ● Σελίδες: 440 ● ΙSBN: 978-960-507-156-1 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041156

Ένα αρχαίο βασίλειο, ένα απίστευτο πεπρωμένο.
Το πρώτο βιβλίο του μοναδικού Wilbur Smith
Στην επική σειρά της Αιγύπτου.

Ο Θεός Ποταμός
του Wilbur Smith

Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

Κυκλοφορεί στις 18 Φεβρουαρίου 2022

Ο αγαπημένος εκατομμυρίων αναγνωστών Wilbur Smith, που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο σε ηλικία 88 ετών, είναι ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς περιπετειωδών μυθιστορημάτων στον κόσμο, ιδιαίτερα αγαπητός και στην Ελλάδα, με φανατικούς αναγνώστες που διαβάζουν τις ιστορίες του από τις εκδόσεις μας, εδώ και πάνω από 40 χρόνια.

Μια από τις πιο αγαπημένες και πολυδιαβασμένες σειρές βιβλίων του είναι αυτή που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, με πρωταγωνιστή τον Τάιτα. Ο Θεός Ποταμός, που είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς, κυκλοφορεί μετά από 17 σχεδόν χρόνια και πάλι, σε νέα έκδοση, ενώ μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν επανεκδοθεί και τα υπόλοιπα, έως τώρα εξαντλημένα, βιβλία, Ο Έβδομος Πάπυρος, Οι Γιοι του Νείλου και Η Κατάρα του Νείλου.

Ο εμβληματικός αυτός συγγραφέας μπορεί να έφυγε, αλλά αφήνει πίσω του ένα μεγάλο έργο, καθώς και πολλά μυθιστορήματα που έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν εκδοθεί ακόμα, όπως είναι και το πρώτο βιβλίο της νέας Αιγυπτιακής σειράς, με τίτλο Το Νέο Βασίλειο, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις μας μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Αρχαία Αίγυπτος. Η Χώρα των Φαραώ. Ένας κόσμος χτισμένος από χρυσάφι. Ένας θρύλος που τον γκρέμισε η απληστία… Τώρα η Κοιλάδα των Βασιλέων ρημάζει από τον πόλεμο και στραγγίζει από το ζωογόνο αίμα της, καθώς ανάξιοι άνθρωποι κληρονομούν το ανεκτίμητο στέμμα.

Στην πόλη των Θηβών γιορτάζουν τον θεό Όσιρι. Οι πιστοί υπήκοοι του Φαραώ έχουν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τον ηγέτη τους. Αλλά ο Τάιτα, ένας εξαιρετικά ευφυής ευνούχος σκλάβος, τον βλέπει απλώς σαν ένα σύμβολο της παρακμής του βασιλείου. Στο πλευρό του στέκονται οι δυο νεαροί προστατευόμενοί του: η όμορφη Λοστρίς, κόρη του άρχοντα Ιντέφ, κι ο Τάνους, ένας θαρραλέος αξιωματικός του στρατού.

Οι τρεις τους μοιράζονται ένα όνειρο. Να ξαναδώσουν στη χώρα του Νείλου τη χαμένη αίγλη και το μεγαλείο της. Αλλά ανάμεσα σ’ αυτούς και το στόχο τους ορθώνεται ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο: ο πανίσχυρος και δόλιος Ιντέφ, που από τα παρασκήνια ελέγχει όλη την Αίγυπτο…

Ο Θεός Ποταμός είναι το πρώτο μυθιστόρημα του δεξιοτέχνη της αφήγησης Wilbur Smith στην επική σειρά βιβλίων που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Συγκλονιστικό… ίντριγκα, απληστία, βία, έρωτας και συναρπαστική δράση».
Publishers’ weekly

«Ένα επικό έργο… Ο Smith συγκαταλέγεται στους μεγάλους δημιουργούς της
μυθιστοριογραφίας του 20ού αιώνα».
Tulsa World

«Από κάθε άποψη, ο Θεός Ποταμός είναι κάτι παραπάνω
από ένα εξαιρετικό βιβλίο!»
Daily Telegraph

Τιμή: € 19,90 € ● Σελίδες: 720 ● ΙSBN: 978-960-620-437-1 ● Κωδ. Βιβλίου: 05170009