Γιατί τα σπίτια των νεκρών
έχουν τόση ησυχία
;

Χαρτί και Μέταλλο
του Αλέξη Μοστριού

Κυκλοφορεί στις 24 Μαΐου 2024

Τον Ωρίωνα Άστρο τον γνωρίσαμε στα πρώτα δύο αστυνομικά θρίλερ του Αλέξη Μοστριού, Ικέτες (2020) και Ο Χαράκτης (2022). Τώρα, ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών επιστρέφει για να επιλύσει την πιο διαφορετική, την πιο μυστηριώδη και… ταξιδιάρικη υπόθεση της καριέρας του. Θα είναι άραγε αυτή που θα καταδικάσει και το μέλλον του στην Αστυνομία;

Το Χαρτί και Μέταλλο είναι ένα έξυπνο, γρήγορο, απολαυστικό crime μυθιστόρημα με πρωταγωνιστές δύο αντί-ήρωες εγκληματίες που κλέβουν την παράσταση –και όχι μόνο! Το νέο βιβλίο του Αλέξη Μοστριού είναι… συλλεκτικής αξίας.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Εκείνη έχει αδυναμία στις συλλογές σπάνιων γραμματοσήμων.

Εκείνος ειδικεύεται στην κλοπή πολύτιμων νομισμάτων.

Οι δυο τους ταξιδεύουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυνηγώντας νέους στόχους μέσα σε ένα άκρως κοσμοπολίτικο περιβάλλον.

Αυτά που τους χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα τους ενώνουν.

Όταν όμως τα θύματά τους αρχίζουν να καταλήγουν νεκρά αμέσως μετά τις ληστείες τους, η μοίρα τους αρχίζει να συγκλίνει επικίνδυνα.
Τα εμπόδια ολοένα και αυξάνονται, όπως και τα πτώματα, και η ομάδα του αστυνόμου Ωρίωνα Άστρου, του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, καλείται να ξεδιαλύνει την υπόθεση.

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και κανείς δε θα μείνει αλώβητος.

Και όσο η σκιά του θανάτου κυκλώνει επικίνδυνα όλους τους εμπλεκόμενους, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό πως αυτή η υπόθεση μπορεί να είναι και η τελευταία στην καριέρα του έμπειρου αστυνομικού και των συναδέλφων του…

Τιμή: € 17,70 € ● Σελίδες: 408 ● ΙSBN: 978-960-620-985-7 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01170238

Το πρώτο ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα
με θέμα την ιστορία ενός σίριαλ κίλερ
σε νέα έκδοση!

Το Μοτίβο του Δολοφόνου
του Γρηγόρη Αζαριάδη

Κυκλοφορεί στις 24 Μαΐου 2024

Ο Γρηγόρης Αζαριάδης, ένας από τους πρωτοπόρους συγγραφείς του σύγχρονου ελληνικού crime, μετά τα bestsellers Παλιοί Λογαριασμοί και Η Οργάνωση επιστρέφει στα BELL με μια επανέκδοση που όλοι οι φανατικοί αναγνώστες της αστυνομικής λογοτεχνίας περίμεναν.

Το Μοτίβο του Δολοφόνου έχει γράψει ιστορία στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία, αφού είναι το πρώτο βιβλίο με θέμα την ιστορία ενός Έλληνα σίριαλ κίλερ. Σκληρό, διαφορετικό, έξυπνο, πρωτοποριακό, το βιβλίο του Γρηγόρη Αζαριάδη είναι ένα σύγχρονο κλασικό μυθιστόρημα, που άνοιξε νέους δρόμους στο «νέο κύμα της ελληνικής crime λογοτεχνίας».

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

«Μην το κάνεις… σε παρακαλώ!»

Τρεις πυροβολισμοί ήρθαν σαν απάντηση στην ικεσία της. Οι βολίδες σφηνώθηκαν ψηλά, στους μηρούς. Η γυναίκα παραπάτησε κι έγειρε προς τα πίσω. Έπεσε πάνω στην πόρτα του αυτοκινήτου. Τα χέρια της υψώθηκαν αβέβαια, σαν να προσπαθούσε να προστατέψει το σώμα της απ’ αυτό που καταλάβαινε ότι θα ακολουθούσε. Ο άντρας την πλησίασε λίγο ακόμα. Τράβηξε ξανά τη σκανδάλη. Άλλοι δυο πυροβολισμοί χαμηλά, στην κοιλιά. Η Περσεφόνη γλίστρησε αργά προς τα κάτω και σωριάστηκε ανάσκελα στο δρόμο. Ο άντρας πλησίασε κι άλλο. Τα δευτερόλεπτα μέχρι τους επόμενους πυροβολισμούς αργοσύρθηκαν σαν βαριεστημένες χελώνες. Άλλες δυο βολίδες, στο στήθος. Έμεινε να την κοιτάζει ακίνητος. Ακόμα λίγα δευτερόλεπτα. Έσκυψε αποπάνω της. Ακούμπησε σχεδόν το περίστροφο στο μέτωπό της. Μια τελευταία βολίδα. Εξ επαφής.

Ένας διαταραγμένος δολοφόνος κυκλοφορεί τις νύχτες στους δρόμους της Αθήνας και ικανοποιεί το δολοφονικό του ένστικτο, σπέρνοντας πτώματα στο διάβα του και προκαλώντας την αστυνομία να τον σταματήσει…

Το Μοτίβο του Δολοφόνου είναι ένα σκληρό αστυνομικό μυθιστόρημα, το πρώτο στην ελληνική crime λογοτεχνία που περιγράφει την ιστορία ενός σίριαλ κίλερ και την αντιμετώπισή του από την ομάδα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής υπό την ηγεσία της αστυνόμου Τρύπη, με τη χρήση της θεωρίας του profiling, την οποία ανέπτυξαν οι πρωτοπόροι του είδους θρυλικοί ερευνητές του FBI Robert Ressler και John Douglas.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Ο Γρηγόρης Αζαριάδης είναι μια πολύ ζωντανή φωνή στον χώρο του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος». – Πέτρος Μάρκαρης

«Καταιγιστικός ρυθμός, πολυεπίπεδη πλοκή με κινηματογραφικές σκηνές, ανατροπές, δυνατοί χαρακτήρες…» –Βαγγέλης Γιαννίσης, συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας

«Ρυθμός, ένταση και αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα».
Δημήτρης Σίμος, συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας

Τιμή: € 14,90 € ● Σελίδες: 432 ● ΙSBN: 978-960-507-183-7 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041183