Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Διαδικτυακή συζήτηση και γνωριμία με την Jen Gunter

Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή γνωριμία
με τη δημοφιλή Καναδέζα γυναικολόγο
και γκουρού για τα γυναικεία θέματα Jen Gunter
με αφορμή το βιβλίο της που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία διεθνώς

Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Αιδοίο και κόλπος: Διαχωρίζοντας τον μύθο από την ιατρική

Ένα βιβλίο αντίδοτο στην παραπληροφόρηση και τους μύθους
γύρω από το πιο δαιμονοποιημένο όργανο του γυναικείου σώματος,
τον κόλπο.

Την Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, στις 8:30 το βράδυ,
η Jen Gunter θα συνομιλήσει με τη Λένα Φουτσιτζή,
διευθύντρια του σάιτ «Α μπα»,
και θα γκρεμίσει όλες τις πλάνες
σχετικά με τη γυναικεία αναπαραγωγική υγεία,
απαντώντας σε πολύ σοβαρά ερωτήματα
που αφορούν τα γυναικεία γεννητικά όργανα,
τα οποία ωστόσο καλύπτει ένα νέφος παραπληροφόρησης και ταμπού.

Συντονιστείτε στις 12/3/2021, στις 8:30 το βράδυ,
στο #PublicEventsGoSocial
https://www.facebook.com/public.gr/posts/10158763595031210

για να συμμετάσχετε κι εσείς στη συζήτηση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Τι συμβαίνει με τους κολπικούς οργασμούς και το σημείο G; Μπορεί το ψωμί, η μπίρα ή το κρασί να προκαλέσουν μυκητιασικές λοιμώξεις; Πώς πρέπει να πλένω τα εσώρουχά μου; Πώς προκαλεί καρκίνο μία λοίμωξη από HPV; Πώς επηρεάζει η εμμηνόπαυση τον κόλπο; Πότε είναι ανησυχητικές οι κολπικές εκκρίσεις;
Να μερικά από τα πολύ σοβαρά ερωτήματα που αφορούν τα γυναικεία γεννητικά όργανα, τα οποία ωστόσο καλύπτει ένα νέφος παραπληροφόρησης και ταμπού. Για χάρη του κέρδους, των κλικ και των λάικ, γυναικεία περιοδικά, σελέμπριτι, παραϊατρικές ιστοσελίδες και όχι μόνο μας βομβαρδίζουν με ψευδοεπιστημονικά δεδομένα. Πώς θα ξεχωρίσουμε τους μύθους από την αλήθεια; Η γυναικολόγος Jen Gunter στα είκοσι πέντε χρόνια της εμπειρίας της έχει αντιμετωπίσει όλων των ειδών τις παρανοήσεις και έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της καριέρας της στο να γκρεμίσει πλάνες σχετικά με τη γυναικεία αναπαραγωγική υγεία μέσα από το δημοφιλές της μπλογκ καθώς και τον λογαριασμό της στο twitter. Με αυτό το βιβλίο, το οποίο έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία διεθνώς, η Jen Gunter μας παίρνει μαζί της σε ένα εκπαιδευτικό αλλά και διασκεδαστικό ταξίδι ανακάλυψης ενός μαγικού κόσμου: του κόλπου και του αιδοίου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ JEN GUNTER
Η Καναδέζα Jen Gunter (Τζεν Γκάντερ,1966) είναι γυναικολόγος, με εικοσιπενταετή εμπειρία και ειδίκευση στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου και τις παθήσεις του αιδοίου και του κόλπου, και συγγραφέας. Αρθρογραφεί τακτικά σχετικά με θέματα γυναικείας υγείας σε έντυπα και εφημερίδες, όπως τα εξής: New York Times, Τhe Cut, USA Today, The Hill, Self. Τον Αύγουστο του 2019 ξεκίνησε να προβάλλεται από το CBC (Canadian Broadcasting Corporation) μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο Jensplaining στην οποία η συγγραφέας διαλύει πολύ διαδεδομένες παρανοήσεις σχετικά με τη λειτουργία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος και αποκαλύπτει την πραγματικότητα πίσω από τους μύθους. Η ομιλία της στο TED ήταν μία από τις TOP10 ομιλίες του 2020.