Ποιος δεν γνωρίζει τον Λιούις Κάρρολ και την Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων;
Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως είναι πως στα ημερολόγια αυτά λείπει μία σελίδα που έχει σκιστεί. Και επιπροσθέτως, κάποιος χρησιμοποιεί το βιβλίο της Αλίκης για να σκοτώνει…

Ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα με γρίφους και μαθηματική λογική που θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία λέξη!


Ο μεταπτυχιακός φοιτητής από την Αργεντινή και αφηγητής της ιστορίας, βρίσκεται το καλοκαίρι του 1994 στην Οξφόρδη προκειμένου να τελειώσει την εργασία του. Η γνωριμία του με τον διάσημο καθηγητή λογικής και μαθηματικό Άρθουρ Σέλντομ, γνώριμό του από το προηγούμενο βιβλίο του συγγραφέα «Η Ακολουθία της Οξφόρδης» και μετά την συνεργασία τους στη λύση μιας σειράς εγκλημάτων που είχαν προηγηθεί την προηγούμενη χρονιά, τους φέρνει και πάλι αντιμέτωπους με μια νέα πρόκληση.


Το μυθιστόρημα είναι βασισμένο στο πραγματικό γεγονός –την ανεύρεση στο Γκίλντφορντ από τη δραματουργό Καρολάιν Λιτς, του χαρτιού που συνοψίζει το περιεχόμενο των σκισμένων από τα ημερολόγια του Κάρρολ σελίδων– και πάνω σε αυτό ο συγγραφέας εμπνεύστηκε μια ιστορία με αστυνομική πλοκή, εγκλήματα βασισμένα στο βιβλίο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων και μια μυστική φράση που ο αναγνώστης θα πρέπει να φτάσει στο τέλος σχεδόν για να την ανακαλύψει.


Η νεαρή υπότροφος Κρίστεν Χιλ, είναι εκείνη που ανακαλύπτει το χαρτί με τη φράση που θα μπορούσε να ανατρέψει όλα όσα είχαν γραφτεί για τον Κάρρολ και το φυλάει ως κόρη οφθαλμού, λέγοντάς το μόνο στον καθηγητή της Άρθουρ Σέλντομ, τον οποίο εμπιστεύεται απόλυτα και τον νεαρό φοιτητή που είναι μαζί του. Και ενώ ετοιμάζεται να κάνει την αποκάλυψη στην Αδελφότητα Λούις Κάρρολ και στα ηλικιωμένα μέλη της, πέφτει θύμα ενός περίεργου τροχαίου ατυχήματος, το οποίο την αφήνει ανάπηρη.
Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και όταν ακολουθεί και δεύτερη απόπειρα, αυτή τη φορά όμως θανάσιμη, όλοι αναρωτιούνται αν τα δύο περιστατικά έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη φράση, που πλέον έχουν μάθει την ύπαρξή της, όχι όμως και το περιεχόμενό της. Είναι δυνατόν κάποιος να θέλει να εμποδίσει αυτή τη φράση να βγει στο φως; Το πιο παράξενο είναι ότι τα εγκλήματα γίνονται ακριβώς με τον τρόπο που περιγράφονται στο βιβλίο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων και όλοι αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο επόμενος και κυρίως, με ποιον τρόπο θα δεχτεί κάποια επίθεση;


Ο συγγραφέας με ιδιαίτερη μαεστρία κρατάει σε αγωνία τον αναγνώστη και τον οδηγεί σε εξονυχιστική ανάλυση των λόγων που μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα εγκλήματα. Σίγουρα όλοι κινδυνεύουν, και σίγουρα ένας είναι ο υπεύθυνος των αποτρόπαιων αυτών πράξεων. Είναι όμως έτσι;
Το τρίτο έγκλημα είναι και το πιο μακάβριο, καθώς βρίσκεται μόνο το κεφάλι του δημοσιογράφου, ο οποίος θα έβγαζε στη δημοσιότητα όλα τα γεγονότα που προσπαθούσαν να αποκρύψουν τα μέλη της Αδελφότητας. Είναι ίσως μια προειδοποίηση, ένας εκφοβισμός;


Το βιβλίο δεν έχει εμφανή βία και αίματα, αλλά μαθηματικούς και λογικούς συνειρμούς, γρίφους και σπαζοκεφαλιές που σε κάνουν συνεχώς να συμφωνείς με τον τρόπο που ο Άρθουρ Σέλντομ οδηγεί τα μέλη της Αδελφότητας να κατανοήσουν πως, ό,τι βλέπουν δεν είναι πάντα όπως φαίνεται.
Ένα πραγματικά έξυπνο και καλογραμμένο μυθιστόρημα για δυνατούς αναγνώστες!

Βραβείο Nadal, 2019 (Ισπανία)

Οξφόρδη, 1994. Η Αδελφότητα Λιούις Κάρρολ αποφασίζει να εκδώσει τα ιδιωτικά ημερολόγια του συγγραφέα της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Η Κρίστεν Χιλ, μια νεαρή υπότροφος, πηγαίνει να συγκεντρώσει τα αυθεντικά τετράδια και ανακαλύπτει το κλειδί για μια σελίδα που έχει σκιστεί μυστηριωδώς. Η Κρίστεν όμως δεν καταφέρνει να φτάσει με το εύρημά της στη συνεδρίαση της aδελφότητας. Ξεκινάει έτσι μια σειρά από εγκλήματα που έχουν φαινομενικά σκοπό να εμποδίσουν το μυστικό αυτής της σελίδας να βγει στο φως. Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτά τα αλλεπάλληλα εγκλήματα; Ποιος και γιατί χρησιμοποιεί το βιβλίο της Αλίκης για να σκοτώνει; Ο διάσημος καθηγητής Λογικής Άρθουρ Σέλντομ, μέλος της Αδελφότητας Λιούις Κάρρολ, και ένας νεαρός φοιτητής Μαθηματικών ενώνουν τις δυνάμεις τους προσπαθώντας να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία αυτής της πλεκτάνης. Με πρόζα λιτή και ακριβή, ο Αργεντινός συγγραφέας της Ακολουθίας της Οξφόρδης υπογράφει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα στην παράδοση του Χόρχε Λουίς Μπόρχες και του Ουμπέρτο Έκο.