Μια Περιπέτεια του Αστυνόμου Καπετάνου


Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν τόσο ταλαντούχες πένες που ξεχωρίζουν στο είδος που έχουν διαλέξει, όπως ο Δημήτρης Σίμος στο αστυνομικό – ψυχολογικό θρίλερ.


Μετά τη συμμετοχή του στην ομαδική – εξαιρετική «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» με τους Αθανασιάδη, Γιαννίση, Παπαδημητρίου, είχα ξεχωρίσει το ταλέντο του και τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής. Και μετά διάβασα το «ΣΩΣΕ ΜΕ», ένα εντυπωσιακό ψυχολογικό θρίλερ όπου επίσης με κέρδισε με την φαντασία του και τη δυνατότητα να παρασύρει τον αναγνώστη με την εξέλιξη της ιστορίας του. Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω όμως μια περιπέτεια με τον Αστυνόμο Καπετάνο, μια εμβληματική μορφή στην αστυνομική λογοτεχνία.


Και μπορεί να συστηθήκαμε μόλις τώρα, όμως με κέρδισε η αμεσότητά του, η ειλικρίνειά του και φυσικά ο τρόπος που αναλύει τα πάντα και δεν εμπιστεύεται εύκολα τους άλλους.
«Ο θάνατος του Οδυσσέα» δεν είναι όμως μόνο ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, καθώς θίγει ζητήματα που αγγίζουν τη σημερινή κοινωνία και εμπλέκονται πολλά καυτά θέματα, όπως οι πρόσφυγες, οι ακραίες κοινωνικές ομάδες και ο τρόπος που επιλέγουν να εκδηλώσουν τα πιστεύω τους. Σε προσωπική αφήγηση του αστυνόμου Καπετάνου μαθαίνουμε τα όσα αποκαλύπτει μετά τις μυστηριώδεις δολοφονίες και τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από κωδικοποιημένα ονόματα και μυστικές αποστολές, ενώ στην τριτοπρόσωπη αφήγηση ο συγγραφέας επιλέγει να ξετυλίξει ένα κουβάρι από το παρελθόν που φτάνει μέχρι το παρόν με απίστευτες ανατροπές και αποκαλύψεις που κόβουν την ανάσα.
Ένα βιβλίο για τους λάτρεις της περιπέτειας και των άλυτων αστυνομικών γρίφων, που φυσικά μπαίνουν στον πειρασμό να αποκωδικοποιήσουν τα κρυμμένα χαρτιά των ηρώων πριν φτάσουν στο τέλος!

Περιγραφή βιβλίου
Ένας άντρας απειλεί να πηδήξει από την ταράτσα ενός ξενοδοχείου, όταν φτάνει για τη διαπραγμάτευση ο αστυνόμος Καπετάνος. Ένα ταριχευμένο τσακάλι ανακαλύπτεται στην ντουλάπα του, ενώ η αντιτρομοκρατική φτάνει στην Εύβοια. Εθνικιστικά στοιχεία στα σώματα ασφαλείας, το κυνήγι ενός δολοφόνου που αφήνει για σημάδι ένα βαλσαμωμένο ζώο και μια θεωρία συνωμοσίας που κανείς δεν θέλει να επαληθευτεί… Ένα πρόγραμμα προσηλυτισμού πιστών «στρατιωτών» που έχει καλύψει εδώ και χρόνια τις στολές με κουστούμια… Ποιος κινεί τα νήματα; Πόσο δύσκολο είναι να νικήσεις όταν ο εχθρός έχει δημιουργήσει το παιχνίδι;